Кучкари vs останалите

• 68 676
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Както казах, сигурно е заради возилите или там както се наричат.

# 1 096
Или не се изразяваш правилно, или говориш глупости. Не съм виждала животно, което да се блъска, за да подкани за игра. Може да те побутне, може да скочи върху теб, може да се държи "глупаво" като подскаяа или се въргаля, но определено не се блъска.

Повдигнатия въпрос беше за кучета, които, гонейки се събарят някой. И да, тези кучета могат да се блъснат във всичко и не подканват за игра. Спри се вече, защото е смешно.

# 1 097
  • София
Моята кучка се е блъскала неведнъж в мебели вкъщи, когато гони някоя играчка из дома.

# 1 098
  • София
Гонейки се, кучетата събарят някого неволно, пернали са го с опашка. Този някой е дете. Голям човек няма да съборят с опашка. Това със събарянето на големи хора е друга бира.

Хора, защо се хващате за разни глупости толкова настървено, че чак стигате до обиди. Това е идиотско, честно!

За втори път се включвам в кучкарска тема само с надеждата, че от тук може да излезе нещо градивно. Ама не, от клюкарника бг-мама няма как да стане това.

# 1 099
  • София
Гонейки се, кучетата събарят някого неволно, пернали са го с опашка. Този някой е дете. Голям човек няма да съборят с опашка. Това със събарянето на големи хора е друга бира.

Хора, защо се хващате за разни глупости толкова настървено, че чак стигате до обиди. Това е идиотско, честно!

А в крайна сметка блъскат ли се в дървета, мебели и т.н. или само в хора, за да ги подканят за игра  Crazy  ooooh!  Tired

# 1 100

За втори път се включвам в кучкарска тема само с надеждата, че от тук може да излезе нещо градивно. Ама не, от клюкарника бг-мама няма как да стане това.

Спри с глупостите. С опашка не могат да съборят възрастен, но си събарят възрастни непрекъснато, докато тичат и далеч не се интересуват от игра с тях. Дори и кокер е в състояние да събори чожек, когато търчи.

Змия, предишната кучка се накова в една дървена пейка на възрожденска къща - на каишка беше  Joy.

# 1 101
  • София
Последният път двете визли, моята и на познати, така се бяха заиграли, че освен, че ни бутнаха няколко пъти (без изобщо да ни отразят), се шибнаха и в едно дърво. Вероятно са искали да го прилъжат да си поиграе с тях, или поне така излиза според форумния кучешки експерт  Laughing  hahaha
Laughing

# 1 102
И аз съм виждала куче да се блъска в дърво, докато се гонеха с моето. Първото се обърна назад за да види дали го настигат и без малко да подмести едно дърво в парка.  Laughing
Следя темата от началото и за мирното съжителство на кучета и техните собственици и на околните хора мисля е нужно съобразителност и от двете страни. В града, в който живея кучешки паркове, алеи, оградени пространства няма и за това не посещаваме парковете. Единствено зимата, ако няма живо пиле никъде мога да изляза на обиколка в парка с кучето, но през останалото време, в колата и извън града по поляните. Нито някой притесняваме, нито някой мен и кучето притеснява.  Peace

# 1 103
  • София
Къде в парка? На алея разрешена или забранена за кучета?

Иначе аз точно не бих реагирала никак. Не бих реагирала пред детето, защото всъщност нищо страшно не се е случило.
По времето за което говоря нямаше разрешено/забранено за кучета. Кучетата си играеха, бясна гонитба беше. Детето не беше прегазено, загуби равновесие от едно перване с опашката докато единственото куче с опашка го подминаваше. В интерес на истината и въздушната вълна щеше да е достатъчна.  Grinning

# 1 104
Общо взето "кучкарите" пеят все един рефрен "Кучетата не са лоши, лоши са им стопаните". Аз не оспорвам това, изглежда ми вярно, но по никакъв начин не решава проблемите. В много по-голяма степен същото важи и за оръжието, нали? Все пак кучето, като живо същество, има шанс да "превърти" и в беса си да нападне човек, докато не знам случай пистолет или пушка самоволно да са гръмнали някого. Винаги, когато имаме нещастен случай с оръжие, зад действието стои лош човек. И понеже не можем да контролираме лошите хора контролираме продажбата на оръжия, нали? Защо тогава не прилагаме същата максима и към кучетата? След като няма начин да се контролират лошите стопани трябва в името на сигурността на хората да се забранят всички опасни породи, освен ако не са с намордник и на къс повод - като е невъможно да се контрлират хората да се контролират оръжията/кучетата/отровите и прочее опасни неща.

# 1 105
  • София
Хайде да не сравняваме кучетата - добри или лоши, с тези които носят оръжие. Носиш ли в себе си желязо, значи си склонен да го използваш, не само да го размахваш за престиж. И докато от едно ухапване човек ще се възстанови, от изстрел от същото разстояние - само ако е невероятен късметлия.

# 1 106
Общо взето "кучкарите" пеят все един рефрен "Кучетата не са лоши, лоши са им стопаните". Аз не оспорвам това, изглежда ми вярно, но по никакъв начин не решава проблемите. В много по-голяма степен същото важи и за оръжието, нали? Все пак кучето, като живо същество, има шанс да "превърти" и в беса си да нападне човек, докато не знам случай пистолет или пушка самоволно да са гръмнали някого. Винаги, когато имаме нещастен случай с оръжие, зад действието стои лош човек. И понеже не можем да контролираме лошите хора контролираме продажбата на оръжия, нали? Защо тогава не прилагаме същата максима и към кучетата? След като няма начин да се контролират лошите стопани трябва в името на сигурността на хората да се забранят всички опасни породи, освен ако не са с намордник и на къс повод - като е невъможно да се контрлират хората да се контролират оръжията/кучетата/отровите и прочее опасни неща.

В последните постове въобще не става дума за това, а и сравнението ти е нелепо, при положение, че загиналите от рани от огнестрелно оръжие, нанесени от деца - 2-8 годишни са повече от загиналите във военни зони.

# 1 107
Явно не е същото и ясно, че преувеличавам, но принципът е същият. Докато няма как да се контролират и санкционират собствениците трябва да се ограничават кучетата.

# 1 108
  • София
Черна станция, това което предлагаш не е лошо, но е твърде крайна мярка. У нас няма да се получи. Дори мисля, че по едно време имаше някаква такава идея, но много бързо отшумя.

Според мен добра идея е за отглеждане на доминантна порода или куче пазач да се иска лиценз. Също и задължителна кастрация. Така хем общините ще събират пари, хем няма да се разхождат безпомощни стопани със страшни и неконтролируеми кучета. Но тук пак опираме до нуждата от контрол.

# 1 109
  • София
Черна станция, това което предлагаш не е лошо, но е твърде крайна мярка. У нас няма да се получи. Дори мисля, че по едно време имаше някаква такава идея, но много бързо отшумя.

Според мен добра идея е за отглеждане на доминантна порода или куче пазач да се иска лиценз. Също и задължителна кастрация. Така хем общините ще събират пари, хем няма да се разхождат безпомощни стопани със страшни и неконтролируеми кучета. Но тук пак опираме до нуждата от контрол.
А кой ще го издава този лиценз и какво ще представлява той? Психо тест или нещо подобно? Иначе идеята е добра.

Относно кастрацията, аз съм много крайна: според мен всички домашни котки и кучета трябва да бъдат кастрирани, освен, разбира се, ако не е възможно по здравословни причини. При некастриране, глоба. Смятам, че така ще се понижи и броят на бездомните животни. Който иска куче или котка, ще се обръща или към лицензиран и редовно инспектиран от съответните органи развъдник, или към някой приют. По избор.

Общи условия

Активация на акаунт