С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 709
  • 830
  •   1
Отговори
# 750
Ами истината е, че той няколко пъти ме е хвалил пред нея за нещо, което съм му сготвила. И тя винаги ми го е казвала като се чуем. Хвалил ме е на саме с нея, не пред мен. Разбирам от лично нейната уста. И явно това нещо не я устройва. Че не е единствента можеща всичко жена, както беше споменато в един пост по-нагоре.  Laughing

# 751
На работни свекърви сте случили. Моята във нас нищо не е пипала. Бях в девети месец бременна и ме завари да мия прозорци (сори, хормони ме бяха налегнали) и седи на дивана и ми вика _ Как се катериш с този корем, направо ти се чудя Simple Smile.

Много си е наред жената. не и се занимава, а не и е и работа. Изгледала си е децата и си има дом да си поддържа.

Единствено заради яденето и заради факта, че след раздялата не комуникира с мен ми е чудно, предвид, че преди само чрес мен общуваше със синът си.

# 752
  • при късмета
Много ми е чудно това състезание по готвене.
Мъжа ми например много обича шкембе и фрикасе. Фрикасето майка ми го прави по-добре от мен и не се сърдя като мъжа ми го харесва повече. И свекърва да го правеше, като знам, че не го правя добре си го знам. Не го ям и затова. Няма логика да не ям нещо и да го правя перфектно.
Шкембе не влиза вкъщи, категорично съм забранила. Т.е. не се готви вкъщи, ако някой му прати или майка ми направи да го яде където го черпят. Няма и да направя никога. Как да му се сърдя, че харесва нечие друго?
И свекърва да имах на мястото на майка ми, щеше да е същото.
Та по същата логика не вижда ми защо свекърва се сърди, че сина ѝ харесва нещо сготвено от жена му.
А да има гости и тя да махне приготвеното от домакинята и да сложи нейно е върха на нахалството.

# 753
  • sf
Честно да си кажа, хич не държа аз да готвя и посрещам. Като иска да носи, нека носи, ама повечко,че да има за всички и да не се мъча аз.

# 754
  • където ми харесва
Честно да си кажа, хич не държа аз да готвя и посрещам. Като иска да носи, нека носи, ама повечко,че да има за всички и да не се мъча аз.
Да де, ама ако ти N на брой часове си се трудила да готвиш, да правиш и прочее, и накрая някой си донесе манджите и ги нареди на масата, вместо твоите, няма да ти е много приятно, нали?
То, това дори и състезание не е, това е унижение на снахата. Аз не разбирам пък, как мъжа на ланадейрей, сяда и яде това, което майка му е извадила на масата, а не това, което е сготвила жена му и как нищо не казва на майка си Whistling

# 755
Да де, ама ако ти N на брой часове си се трудила да готвиш, да правиш и прочее, и накрая някой си донесе манджите и ги нареди на масата, вместо твоите, няма да ти е много приятно, нали?
То, това дори и състезание не е, това е унижение на снахата. Аз не разбирам пък, как мъжа на ланадейрей, сяда и яде това, което майка му е извадила на масата, а не това, което е сготвила жена му и как нищо не казва на майка си Whistling

Ами как... просто той много държи аз и тя да бъдем в добри отношения. И също така знае, че ако направи това, което казваш, майка му ще се обиди и от там малко по малко "прекрасните" ни отношения няма да бъдат вече такива. Сега съм го предупредила да и каже да не носи нищо. Но честно казано, не съм сигурна дали изобщо ще и каже. Цялата картина е много странна, защото те никога не са и били прекалено близки. Нищо, че тя му звъни всеки божи ден, нямат толкова близки отношения като заветните мамин златен син и т.н. Просто наистина не знам тази жена какво опитва да постигне. Нито се е отчуждил от нея след мен повече, нито нищо. Но този път ако направи същият номер обмислям и демонстративно да изхвърля всичко, което съм приготвила в коша пред нея. Да видим реакцияата и тогава. Макар, че хич не ги обичам тия циркове.

# 756
Лана, не прави циркове, ненужни са. Описваш все едно моята свекърва. Винаги се яде само нейното, идваше на гости с торбите, абе точно твоята ситуация. Дразнила съм се много, после минах на друга страна, казвах на Мм да й се обади да я пита какво ще приготвя и изобщо  да не се захващам аз. Сега с две малки деца я чакам с радост да прати нещо, признавам си, че ми е много отмяна. Всички ядем, тя готви страхотно и аз често й благодаря. Недостатъкът стана плюс Wink
Не съм те чела и не знам имате ли деца, но и да имаш, и да нямаш, спести си нервите и времето за готвене го използвай другаде. Жената наистина може да те обича и уважава, но да си е такава на тема ядене и толкова. Не го приемай като обида към теб, просто има хора всякакви.

# 757
Споко момичета ,моята свеки  като живеехме в Сф и идваше на гости ,носеше и хляб Joy Joy Joy

# 758
Но този път ако направи същият номер обмислям и демонстративно да изхвърля всичко, което съм приготвила в коша пред нея. Да видим реакцияата и тогава. Макар, че хич не ги обичам тия циркове.
Не, това не е добра идея. Така ще ѝ покажеш, че те е засегнала. Първо и основно правило- никога, по никакъв начин и за нищо на света не доставяй на противника удоволствието да разбере, че те е засегнал. По-добре е, освен "обуването на свеки в твоите обувки", което предложих по-горе, когато тя идва у вас, да не готвиш нищо. Ама ни-щич-ко. Ниенте. Да седнеш на канапенцето, да скръстиш краченцата и докато си крак върху крак да ѝ кажеш с най-милата усмивка и най-медения гласец, че нищо не си приготвила, защото знаеш колко много тя се радва да донесе сготвено от нея. Освен това, тя го сервира чудесно, така че да заповяда да сервира. И още, силно се надяваш тази традиция да се запази за вечни времена. Повярвай ми, след това театро, физиономията на свеки ще е безценна.

# 759
Но този път ако направи същият номер обмислям и демонстративно да изхвърля всичко, което съм приготвила в коша пред нея. Да видим реакцияата и тогава. Макар, че хич не ги обичам тия циркове.
Не, това не е добра идея. Така ще ѝ покажеш, че те е засегнала. Първо и основно правило- никога, по никакъв начин и за нищо на света не доставяй на противника удоволствието да разбере, че те е засегнал. По-добре е, освен "обуването на свеки в твоите обувки", което предложих по-горе, когато тя идва у вас, да не готвиш нищо. Ама ни-щич-ко. Ниенте. Да седнеш на канапенцето, да скръстиш краченцата и докато си крак върху крак да ѝ кажеш с най-милата усмивка и най-медения гласец, че нищо не си приготвила, защото знаеш колко много тя се радва да донесе сготвено от нея. Освен това, тя го сервира чудесно, така че да заповяда да сервира. И още, силно се надяваш тази традиция да се запази за вечни времена. Повярвай ми, след това театро, физиономията на свеки ще е безценна.
Уиш, право в десятката bouquet
Моята свекърва също носеше манджи от тях като идваше вкъщи.
Никога обаче не съм се чувствала гадно. Казвах й да не мъкне излишно, че сме я поканили да си види внуците, да си почине, но не.
Явно си е манталитет.
Предполагам, че има и  случаи, в които свеката иска да се покаже като единствена способна да слугинства на воля и тогава според мен определено трябват възпитателни мерки от страна на снахата.
Никой няма право да унижава никого, особено в дома му.

# 760
  • някъде в орбита...
Абсолютно подкрепям предложението на Уиш. НИКОГА не показвай, че са те засегнали. Напротив, прегърни действията на свеки с две ръце, и го изиграй по-завоалирано.

# 761
Не  прекалявайте ,от стари времена  не се ходи с празни ръце,та  и  аз нося по нещо. Дори се научих да е по малко ,не  купчини.Говоря  срещу мнението,че  свекървата се прави на готвачка ,намеква  как да готви снахата като носи ядене.А  и момичето се оплака от друго-че  то готви и  гозбите му се отхвърлят.Гостът носи нещо да добави. Не  всичко на масата.Изключение,ако е помолен да го направи.

# 762
Добре де, вие не се ли разбирате, кой какво ще приготви, или донесе. Моята винаги ме пита какво ще готвим, или казва - аз ще направя и донеса едикакво си. Нито майка ми, нито свекървата идват с празни ръце. Вадя и слагам както на масата, така и в хладилника най-безскрупулно.

Относно тая, дето гризяла собствено донесен хляб - да не е била болна нещо?

# 763
Моята свекърва съм я признала, че готви великолепно!
И аз готвя добре, но на нея много отръки й идват нещата в кухнята.
В началото като заживяхме заедно с мъжа ми тя идваше почти всеки уикенд с някаква закуска и звъни по телефона, че е пред входа-да й отворим да ни донесе закуската.
Ама, че ние спим все още, ама че може да не искаме това да закусваме, ама че може изобщо пък да не закусваме, че може и други важни работи да правим сутринта, освен да ядем ...  ooooh!
Няма такива работи - направила тя закуска и я носи.  Whistling
Няколко пъти премълчах и накрая казах на ММ да я предупреди, че искам да се наспя без да ме буди, който и да било и че ако съм гладна и съм толкова спъната, че да не мога да си направя нищо за хапване, ще отида у тях да закусвам.
Знам, че с добри намерения го е правила жената, но си признавам, че много ме издразни в определен момент.
Сега като се събираме вкъщи,предварително ни пита дали да приготви нещо и да донесе.
Забелязала съм, че й става приятно, когато й искам някоя рецепта и после я посрещна като дойде на гости с ястие по нейна рецепта.
Винаги ме хвали, но и аз си й казвам, че нейното по-хубаво се получава и че имам още да хляб да ям, докато я стигна.

# 764
Моята свеки не иска да идва и нас на гости,за което съм и безкрайно благодарна.Когато имаме желание да ги видим ,ходим ние у тях.Винаги нещо е сготвила,но в чести случаи просто не й се отдава.Когато се запознахме с ММ живееше с техните и беше 60 кила с мокри гащи,сега след N години заедно е около 100.Баща му все се радва,че бил попаднал на жена, която може да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт