В момента чета...48

• 78 606
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
И аз сред заинтригуваните от Сомоса, много любопитно ми стана. Добавям в списъка за четене, но ще почака, тъй като в момента съм във възторг от Карлос Руис Сафон. Снощи прочетох "Сянката на вятъра", от която съм очарована и с големи очаквания започвам "Играта на ангела"

# 226
  • Belgium
~Adamant~, благодаря ти за отзива, за мен никак не е закъснял, защото така и не се наканих да взема тази книга  Laughing И като те чета, не съм сгрешила. Имах някакви опасения, че манджата ще бъде пресолена, така че отпада от списъка за четене.

Аз съм гледала филма "Все още Алис" и той е чудесен. За книгата не знам.

# 227
Аз се мъча с "Хипнотизаторът" - Ларш Кеплер. Въобще не ми върви, но проблемът е в мен - явно съм в нещо като книжна дупка, от която не знам как да се измъкна. Simple Smile Последните месеци четох много, но не за удоволствие, и сега мозъкът ми явно иска почивка. Ще потърся някакво леко и ненатоварващо четиво, ако имате препоръки, ще съм ви благодарна.

# 228
За почитателите на Хенрик Сенкевич „Quo vadis”
http://www.kolonkata.info/2016/08/publichno-chetene-na-quo-vadis.html?m=1
Иначе по въпроса за Ледената принцеса - увлекателна, не знам още кой е убиецът, нямам много време за четене...

# 229
  • София
Приключих с Уелбек...

Започнах "Пикник край пътя" на братя Стругацки за оправяне на вкуса. Heart Eyes

# 230
След "Гордост и предразсъдъци" (на която кой знае защо не бяха дала шанс досега) - 5*/5* и "Мъртвите, които не липсват на никого" (към която тръгнах с голямата кошница) - 3*/5*, сега не е ясно какво чета.
Започнах "Ана Каренина" (защо ли съм я отбягвала?), но чувствам, че за нея ми трябва спокойствие+време, а разполагам с накъсани такива и май ще я оставя за по-добри (отпускни) дни.
С такива мисли започнах "Черната кутия" на Майкъл Конъли и след като 2 часа в самолет едва прочетох 2 глави, я зарязвам с чиста съвест.
И май ще почна "Библиотеката на Въглен връх". Ама как да я мъкна в чантата си, като е 100 кила?
Няма угодия. Не знам какво ми се чете.

# 231
  • София
Сега чета "Дума Ки" на Стивън Кинг, но минах 1/3 и умирам от скука. Кажете как е натам.

Ще ти го кажа на френски  Wink Соншонжмо  Laughing

Адамант, надявам се нещата при теб да са наред  Hug

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 18:47 от Happy Mijjj ツ

# 232
  • Ямбол
"Дума Ки" май беше интересничка по средата  Thinking ... Финалът ми се видя скучен и излишно разтезгнат.

# 233
Започнах " Вила в Сицилия".

# 234
  • Вестерос
След "Гордост и предразсъдъци" (на която кой знае защо не бяха дала шанс досега) - 5*/5* и "Мъртвите, които не липсват на никого" (към която тръгнах с голямата кошница) - 3*/5*, сега не е ясно какво чета.
Започнах "Ана Каренина" (защо ли съм я отбягвала?), но чувствам, че за нея ми трябва спокойствие+време, а разполагам с накъсани такива и май ще я оставя за по-добри (отпускни) дни.
С такива мисли започнах "Черната кутия" на Майкъл Конъли и след като 2 часа в самолет едва прочетох 2 глави, я зарязвам с чиста съвест.
И май ще почна "Библиотеката на Въглен връх". Ама как да я мъкна в чантата си, като е 100 кила?
Няма угодия. Не знам какво ми се чете.
Може да продължиш с другите на Остин- Емма, Разум и чувства :

# 235
  • Ямбол
Самоса не е моят автор.

Аз продължавам морската тема с "Човекът Амфибия" на Беляев.

# 236
  • London, UK
Лу, и аз благодаря за отзива за филма. Значи направо е решено с коя книга ще продължа след "Домашни правила", защото сега съм още по-нетърпелива за филма, но след книгата ще премина към него, понеже предпочитам такава поредност. bouquet
Mijjj, благодаря ти! Hug Heart Eyes Малко по малко се нареждат нещата към обичайното си състояние. А на вас искам да ви честитя щастливото събитие, защото видях във фейсбук, но и там не бях активна. Бъдете много здрави и успешни Peace
За да не е спам, ще кажа, че почти завърших Домашни правила и, ако краят не е тотално разочароващ (както бях срещнала мнения из ГР), ще дам максимална оценка. Много, ама много добра история, а персонажите (главните)  направо оживяха пред мен с всичките си чувства, изпитания, болки и проблеми. Топла, човешка, трогателна, без да избива към крайности, прекален драматизъм или сладникаво-захаросани реплики и отклонения.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 22:04 от ~Adamant~

# 237
  • София
Започнах "Пикник край пътя" на братя Стругацки за оправяне на вкуса. Heart Eyes
Ох, че хубаво  Heart Eyes

# 238
  • София
Четящи момичета, искам да ви представя една писателка, която не е споменавана тук:
Амели Нотомб.
Пише романи с дебелината на новела или повест. Но е уникална, шантава, с интересен светоглед.
Брутална или лирична, откровена или шеговита, тя няма да ви остави безучастни или скучаещи. Ще запомните всеки неин роман най-малкото заради фабулата.

Приятно четене! yes

# 239
  • Ямбол
О, споменавана е, но на мен ми е някак отнесена и спрях да се интересувам от нея след първите ѝ една-две книги представени в България.

Общи условия

Активация на акаунт