В момента чета...48

• 78 078
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Ямбол
На мен пък "Хобит"ът не ми върви. Обмислям да я зарежа или да я прехвърля диагонално. На около 40% съм и се питам до края ли ще е все така безинтересна.
Като излязат от гората става интересно  Laughing
Даваш ми надежда. Ха, дано. Благодаря.

# 706
"Хобит" и компания според мен са за деца и юноши. Като ученичка ги изчетох с голям интерес. Сега не бих могла да ги чета май изобщо.

# 707
  • Пловдив
Деси, кажи после как ти се е сторила.  Peace

Книгата е хубава, имах три предположения за убиеца...и тримата не бяха  Laughing значи добре се е справила жената или аз не съм чела Фнимателно.

Започвам книга, която от много време искам да прочета

# 708
Прочетох "Брегът на розовите листенца" Дороти Кумсън. Не ми хареса особено, но я прочетох понеже исках да видя кой е убиецът.

Започнах . Чела съм я много отдавна и съм я позабравила.

# 709
Накрая на втората книга на Игрите на глада съм - Възпламеняване.
Не уссетих кога изгълтах двете части. Вероятно утре ще я завърша , а междувременно почнах Клиниката на Д . Кър , тъй като книги на такава тематика са ми любими Heart Eyes

# 710
  • Mostly in my mind
Деси, честито, че си намерила ''Моята борба''. Отдавна я търсеше. Simple Smile))

# 711
Понеже идеята да чета Идиот на Достоевски веднага след мъката с Шогун на Джеймс Клавел не е никак добра, реших първо да си пречистя главата с един бързооборотен трилър и чак тогава да продължавам с руската класика, която не е никак лека.

Тази книга е тотална противоположност на Ужас: действието се развива бързо, наситена е с много хумор и изобилства от просташки изрази Mr. Green С много ниски очаквания съм, дано ме оправдае.

# 712
  • Бургас
Започнах да чета ,,Началото,, София при княз Батенберг на Петър Мирчев
В самото начало съм,но ми е интересна. Дано е така до края.

# 713
  • Пловдив
Деси, честито, че си намерила ''Моята борба''. Отдавна я търсеше. Simple Smile))

Така е, Лолита. Случайно една напълно непозната съгражданка ми я даде за прочит...накрая разбрах, че докато съм я търсила друго издателство я е преиздало  Grinning

# 714
Лу, за мен "Ние, останалите, просто живеем тук" е най-слабата книга на Нес от тези, които съм прочела. Иначе ми хареса, но не дотам, че да я възхвалявам. А ти бързо я прочете, браво!  Hug А чела ли си трилогията от автора, Живият хаос май се казваше. Аз-не, а имам и трите книги. Нещо не ми се подхващат, предвид обема, но ако са хубави, си струва.

Трилогията на Патрик Нес - "Живият хаос" - за мен е изключително добра. Да, вярно, насочена е към тийн аудиторията, но втората и трета част никак не могат да се нарекат детски, поне за мен. Героите на Нес са хора и от нашата действителност - с тяхната противоречивост, слабост, решимост, привързаност и всички останали чисто човешки емоции и страхове. И обяснява техните действия с така познатата максима: Целта оправдава средствата! Това, което ми допадна най-много е, че няма изцяло позитивен или изцяло негативен образ. Дори за главния герой не мога да кажа, че го долюбвам, поради гореизброените причини. Заради което всъщност и го харесвам толкова много. А и още един плюс за избора мислите на мъжете да бъдат общодостъпни, а тези на жените - не!  Sunglasses

# 715
Аз търсех "Педагогическата поема" на Макаренко в Читанката, пък тя затворена. newsm78
Трябва да ходя до библиотеката. Искаше ми се да е на Киндела, но уви. Sad

# 716
  • София
Нещо не ми върви Савската царица и реших да разнообразя с Джинджифилова къща.

Бих искала да помоля а мнения за  https://www.helikon.bg/books/45/-chanel.-Животът-й-отблизо_198346.html

# 717
Нещо не ми върви Савската царица и реших да разнообразя с Джинджифилова къща.

Бих искала да помоля а мнения за  https://www.helikon.bg/books/45/-chanel.-Животът-й-отблизо_198346.html
Джинджифиловата е супер
Поне аз я изчетох на 1 дъх Laughing Laughing

# 718
  • USA, Steak State
В момента чета това

# 719
Аз търсех "Педагогическата поема" на Макаренко в Читанката, пък тя затворена. newsm78
Трябва да ходя до библиотеката. Искаше ми се да е на Киндела, но уви. Sad

В МВ я има, но е pdf.

Общи условия

Активация на акаунт