НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 039
  • 700
  •   1
Отговори
# 675
И аз още се чудя за докторката, при която са ми инвитро процедурите, при която се следя и при която дай Боже ще раждам! Да, чудя се какво да и купя! Хората казват икона, но кой знае колко икони е получила до момента. Иска ми се нещо интересно, но нямам идея! Ако някоя от вас има идея за хубав подарък, споделете моля  Hug

# 676
И аз още се чудя за докторката, при която са ми инвитро процедурите, при която се следя и при която дай Боже ще раждам! Да, чудя се какво да и купя! Хората казват икона, но кой знае колко икони е получила до момента. Иска ми се нещо интересно, но нямам идея! Ако някоя от вас има идея за хубав подарък, споделете моля  Hug

Луксозна писалка? Или нещо за бюрото в кабинета и?

Ако бях инвитро, нямаше да спестявам подаръци, обаче в моята болница има персонал, който не само не помага, ами и пречи да се чувстваш комфортно, не си харесват професията, но и не я сменят!  #2gunfire

# 677
Хелиос, само не икона. Икона за доктор е толкова тривиално, колкото цвете за жена на 8ми март. Поне твойта е жена, та някак по лесно ми се струва. Аз ще се опитам да разузная за моя док. Ако не успея, скъпо питие и бонбони.

# 678
или монета от някоя специална емисия на БНБ...

# 679
Тук не се дава нищо.

За изписването- никой няма да идва. Ще ни гледат само на снимка или по Скайп. Като навърши 40 дена, или направо за рожденния ден на дъщеря ми ще ги поканя роднините, които са тук. Да стигнем до там пък, ще го мисля. Малко съм по тишината и спокойствието.

За присъстването на татковците на раждането и аз съм на мнение, че ако не искат не трябва да се настоява, но ММ вече е присъствал, нищо ново няма да види. След раждането съм го разпитвала за впечатленията. Аз бях му казала да стои до главата ми, но той каза, че любопитството му е надделяло.  Grinning Не видях някакви вълнения докато го казваше и оставам с впечатлението, че не се е травмирал нещо..  Laughing

# 680
  • Варна
Здравейте, да дам моя отчет и тук, макар и със закъснение. Родих второто си момиченце Ния с планово секцио на 24.10., терминът ми беше на 3.11. Като за втори път да успокоя майките, на които им е повторно, че нещата като цяло са много по-добре от първия път  Peace Операцията продължава по-дълго, контракциите след това са по-силни, но за кратко време, раздвижването е по-лесно. Съветвам ви да си вземете свещички Профенид, обезболяват много добре. Относно каката- идваше всеки ден при нас в болницата, държа се доста прилично, сега като се прибрахме е малко по-трудно, защото ми се налага буквално да пазя бебето от нея, малко го третира като кукла и по-груба, но поне казва, че и харесва. Иначе ревност определено има, но се опитвам да обгрижвам и нея, за да не се чувства зле. Кърменето е сякаш по-лесно този път, аз пак се мазах предварително с Лансинох и сега продължавам. Нещо ново за мен, което мога да споделя за лактацията са таблетките Лактил, натурални са и действат на принципа на лактогонния чай, но много по-ефективно  Peace
За изписването бяхме само с родителите, които веднага си тръгнаха, остана само майка ми да ни помага. За почерпка в болницата - една домашна пита и едно плато мезета и сирена, и нещо сладко, букет за акушерката, която изписва.
На чакащите мами още веднъж пожелавам успех и здраве, а на родилите спокойни и здрави бебчета!  bouquet

# 681
  • Шумен
Съветвам ви да си вземете свещички Профенид, обезболяват много добре.
  bouquet
За Профенид в интернет намерих тази информация: "Кърмене:
това лекарство преминава в кърмата. Като предпазна мярка, трябва да се избягва от кърмещи майки." Не го прилагайте на своя глава..

# 682
  • Рим
Nellyna_mb, честита дъщеричка! Нека е жива и здрава Ния, да ви радва, а и вие да я радвате!  Laughing Пожелавам ти бързо възстановяване и много, много хубави емоции занапред!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 683
  • Казанлък
Да е жива и здрава Ния!  Heart Eyes
Мамчета, днес бях за първи път на запис на тонове. Много съм разочарована! Не знам как да обясня от какво, може би от положението в държавните АГ-та. Този апарат видимо на преклонна възраст ту работеше ту спираше и поради тази причина ме държаха 1 час. Обля ме пот, стана ми много лошо. Не съм расист, но преди да ме сложат на мястото беше момиче от ромски произход, усещах миризмата й по възглавницата. Мисля, че трябваше да помисля за частна клиника. Много е тъжно положението просто. И не обвинявам работещите там, разбирам, че така стоят нещата в нашата държава, въпреки, че голяма част от тях не са за тази работа с грубоста си. Съжалявам за мрачния си пост. Исках да споделя  Sad

# 684
Viki много тъпо наистина. Вчера една мама показваше снимка от държавна болница. Бях втрещена.   Shocked  Едно е нещата там да са стари, съвсем друго да са стари и мръсни. Явно няма никакъв контрол.

# 685
Да е жива и здрава Ния!  Heart Eyes
Мамчета, днес бях за първи път на запис на тонове. Много съм разочарована! Не знам как да обясня от какво, може би от положението в държавните АГ-та. Този апарат видимо на преклонна възраст ту работеше ту спираше и поради тази причина ме държаха 1 час. Обля ме пот, стана ми много лошо. Не съм расист, но преди да ме сложат на мястото беше момиче от ромски произход, усещах миризмата й по възглавницата. Мисля, че трябваше да помисля за частна клиника. Много е тъжно положението просто. И не обвинявам работещите там, разбирам, че така стоят нещата в нашата държава, въпреки, че голяма част от тях не са за тази работа с грубоста си. Съжалявам за мрачния си пост. Исках да споделя  Sad
И колко пари ти искаха за това изживяване?

# 686
Не знам защо ми изчезна единия коментар.  Thinking

Честита дъщеричка Nellyna. Да ти е жива и здрава. И аз не знам как ще опазим бебка от каката (на 5 годинки е).

# 687
  • Варна
Съветвам ви да си вземете свещички Профенид, обезболяват много добре.
  bouquet
За Профенид в интернет намерих тази информация: "Кърмене:
това лекарство преминава в кърмата. Като предпазна мярка, трябва да се избягва от кърмещи майки." Не го прилагайте на своя глава..

Предният път и този ме обезболяваха по този начин в болницата, ако беше толкова вредно едва ли щяха да ми го дават, първоначално го вливат и през абоката, този път в реанимация и течен аналгин от ампула ми вкараха през него.

# 688
Ох, аз първия път раждах естествено с окситоцин, без обезболяващо и големите ми болки бяха точно 20 минутки. Ще видим сега как ще е Simple Smile

# 689
  • Казанлък
Шошии за тоновете не са ми искали. А като цяло 'избор на екип' 250лв. И като се замисля почерпки после, всички неща които трябва да си купя(лигнини, подложки за раждане и каквото се сетите още, да не изреждам, че е дълъг списъка) и вярно, че тези неща не струват хиляди ама на края тотала пак си става сума близка до частна клиника. Имам възможност да избера по-луксозна обстановка, но исках при тази докторка да си раждам, а тя работи в АГ-то. И работещите сърдити хора по тези места, не осъзнават как са ни свити сърцата от вълнение и притеснение и че не сме ние виновни за положението.

Общи условия

Активация на акаунт