Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 621
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
LilyRose на моя мъж също не му понасят, игли, болници, въобще всичко свързано- но за прегледа сам си беше категоричен , че ще присъства Grinning Crazy
Белинда  Hug Hug да пишеш веднага щом видите сърчицето, кога отиваш?

# 91
Сега ме хвърлихте в размисъл с тия котки. Аз нямам, обаче на морето сядахме няколко пъти в Хепи-то  в Бургас, а там в градината има едни супер нахални котки, които всеки път се залепваха за нашата маса, защото винаги поръчвахме нещо с риба или други морски дарове и явно им миришеше. А и синът ми като почне да ги храни... няма отлепяне. Аз все гледах да седя настрана, вече знаех, че съм бременна, ама все пак близичко бяха. А и улични. Дали да не взема и аз да пусна една токсоплазмоза?
Това, което знам аз, е риск при заразяване от одраскване, така че на твое място не бих се притеснявала. Ти ако искаш, питай някой доктор, но не виждам причина да се заразиш от нещо от разстояние, това все пак не е вирус..

Искам и аз да видя сърчице  Heart Eyes

# 92
  • София

Още една седмица, пфффф, изчака ми се чакалото! Поне зацапване повече не съм имала, та малко ми поспадна напрежението. Но пак не мога да се отпусна и да се наслаждавам, де. Като знам предните пъти какво беше, като забременях! Ехей, радост неземна, още на положителен тест се похвалих на всички, а на първи преглед след закъснението черпих със сладки целия офис Laughing Сега съм ей тъй  tiptoe Мълча като партизанин. Добре че сте вие тук, в темата, че иначе, ако няма с кой две приказки да си кажа за това бебе, сигурно ще се пръсна!

# 93
  • София
Аз бвх чела за токсоплазмозата като бях бременна предния път и по спомени май заразяването ставаше чрез изпражненията. Предполагам, че като се ближат може да има и в устата или по лапите им.
Знам само за един случай със заразяване, на една позната майка и. Котката беше изплашена, захванала с нокти и зъби ръката на жената и после се оказа болна.
Естествено, ако човек се притеснява нищо не пречи да си пусне изследване.

Аз ще кажа в работата като мина 12-14 седмици.Така или иначе в началото на Декември ми свършва майчинството и трябва да обсъдим възможностите.

# 94
Ние пък имаме куче, това изследване само при контакти с котета ли е нужно?

# 95
  • София
Ларвите май се размножаваха само в котки.Другите са само преносители.
Както и сурово месо. Тук има инфирмация http://www.puls.bg/illnes/issue_433/

# 96
И аз мисля, че котките са носители.

Аз смятам да кажа в работата след първата фетална на 19-и. И без това до тогава предполагам ще ми личи много  ooooh!

# 97
  • Бургас
Аз им казах на работа - уж се радват, но и им се смръзна. ...да не казвам кое  Laughing, защото все пак остават без един човек и ще трябва да се натоварят повече.

# 98
  • София
И аз знам за токсоплазмозата, че заразяването се получава от допир до изпражненията на котката, носителка на вируса, та затова на бременните им е забранено да чистят котешки тоалетни. Не мисля, че от разстояние има реална опасност от заразяване.
Ние имахме забавна случка с въпросната котка на съседите, затова и съм решила да се изследвам.
А тя беше, че котето се беше шмугнало в къщата при нашето излизане и е стояла 2 дена вътре, докато съседите не я чули да мяука. Тамън мислели как да я спасяват и на втория ден тя си направила дупка в една от мрежите за комари и излязла. През това време обаче се е разходила из цялата къща. Хубавото е, че котето се оказа много възпитано и беше ходило до тоалетна в банята, та мъжът ми после го карах да лъска с белина.  Grinning

# 99
И моят шеф миналата седмица нали с ентусиазъм прие новината, но се оказа, че колегата, който най-много ми припокрива работата напуска и днес само обикаля и търси кой от екипа да ми причисли да го обучавам Simple Smile.
И намери де.

Днес благодарение на Тик так бонбоните, някой ги спомена тук в темата, се чувствам една идея по-добре!

Аз да споделя следното притеснение. Последните дни докато не бях на работа, направо забравих да пия фолиева киселина, поне 4 дена съм изтървала, днес взех две за всеки случай. Мислите ли , че е голям пропуск?

# 100
Фолиевата киселина е важна, аз съм си навила аларма, за да не забравям. Много жени разбират късно, че са бременни или пък просто не пият и раждат здрави бебета Simple Smile Не се филмирай  Peace
Не съм сигурна дали е ОК да изпиеш 2 наведнъж в такъв случай.

# 101
Ееехх във филма ,,малката булка,, Ананди роди близначета а аЗ си изплаках очите все еднооооо........  #Crazy Laughing

# 102
Имам съмнения, че често пия по 2 фк на ден, просто защото забравям дали съм пила, та се застраховам.
А на мен ми се гади ужасно тези дни, но пък зърната не са ми толкова чувствителни вече и взех да се притеснявам. На преглед съм чак на 15! Сякаш времето е спряло.

# 103
  • София
Моята минала бременност се разви "особено" , разбрах, че съм бременна в 14с. + няколко дни и не бях пила фолиева киселина. После , макар, че казваха, че вече е късно ударно пиех, защото ме беше много страх.
Детето е без проблеми с тази насока, но има дисплазия на млечните зъби-не могат да се минерализират и се рушат (аз съм доста припряна и стриктна относно това какво яде, та няма как да е от сокове, хранене с шише и сладки неща). Причината е, че в 6-9с. , когато се формират млечните зъби тялото ми е изпитвало недостиг от някакви вещества, които са били нужни-калций, фолиева киселина и подобни. проблемът е малък в сравнение със Спина бифида, но все пак си е затормозяващо-и родителя, и детето.
Много вредят и пластмасите и опаковките, тези с Бисфенол А.Зъболекарката ни каза, че това е главният виновник за тези проблеми, защото се отлага в организма.

# 104
  • София
Здравейте априлски мами,  включвам се и аз в новата темичка. Всички сте прекрасни, чета ви постоянно, но нямам време много, много да пиша, поне за близките 2 седмици, защото от 26.09 живот и здраве излизам в постоянен болничен. Нямам търпение да си почивам вкъщи и да се наслаждавам на бременността. Мразя отдела си, шефа си, начина, по който ме използват и цялата негативна енергия.

Уикенда казахме на родителите, братята, сестрите и кумовете - щастие, сълзи и много емоционални часове.
Днес бях да се запиша на ЖК - много съм доволна от лекаря (внимателен, разбран, освободен и мил). Даде ми направления за всякакви изследвания - даже още не съм видяла всичко за какво е, направихме картон - размери, кръвно и секрет.
Нашия "фасулчо" е вече 3,5 см и ми се вижда доста оформен.

Добре, че седмицата е къса, че след тези почини дни - днес се чувствам като парцал. Другата седмица заминаваме за Гърция.

Изпращам много целувки и прегръдки на всички ви. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт