Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 644
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Хайде, честити ми гъби. Идва ми да се гръмна вече, не знам откъде се взеха Sad
Съчувствам ти. И аз с моето парене като нищо и аз съм гъбясала  Tired Днес бях на преглед. Дребното прилича на пингвин  Laughing
Докторката поне ми комбинира изследванията така, че да ме боцнат само веднъж. Честно казано направо не знам как ще отида да ми вземат кръв, като само от мисълта ми призлява.

# 166
Мимичета днес е 8 септември( аз не ги знам много , много църковните празници), но сега ми разказваха , че днес се молели предимни жени, за здраве, за децата си, бременни за леко раждане.
Мисля да отида до черквата, едната не е много далече от работата, ще занеса дар, както ми казаха на Богородица. Който има желание .. Само казвам. Flutter

# 167
  • София
таман си мислех че вече ми отшумяват гадните симптоми няколко дни по-добре се чувствах и сутринта пак с пълна сила в тоалетната Sick
всяка сутрин ставам като парцал, дори вода да пийна ми става гадно...после през деня на работа се съвземам, но вече ми писнааааа  Rolling Eyes  Tired  после вечерта пак не мърдам от леглото, само лежа, и ми е тежко постоянно. Много голяма разлика между двете бременности има при мен, с малкия не разбрах че съм бременна, енергична си бях много, сега съм трагедия.
Питах доктора ми за витамини, но ми каза за сега само фолиевата, избягвам и да пия хапчетата за гадене, само в много краен случай.
Корема ми расте с бързи темпове, вече дрехите започват да ме издават. Вече и хората които не знаят ме подозират Simple Smile По принцип нося повече поли и по впити блузи, но вече ми стискат на талията полите и не ми е комфортно, да не говорим за дънките. Трябват ми нови по-широки и ще ходя на пазар да разгледам какво има, поне ластични дънки да си взема.
Утре влизам в 11 г.с  и другата седмица съм на скрининга и феталната, нямам търпение да го видя пак този бебок, който така ме тормози  Flutter

# 168
  • Вестерос
И на мен много ми се яде, ям сутрин 8,9, но към 11 съм гладна пак , чак ми прилошава и ям плод, после обядвам, следобед плод пак ако ми стане много лошо и накрая вечеря,  а след нея гледам да не ям.  Cry От време на време много ми се реве, ужасно е. И моят корем е пораснал, а съм в началото

# 169
  • Пловдив
Здравейте момичета,реших да се запиша при вас,въпреки че термина ми е на 28.03,но предния път преносих 5дни и щях да отида в следващата.Аз съм от Пловдив,имам момченце на 4г.И на мен мн.ми се яде,но опитвам да не прекалявам.С оредната качих 30кг и после 2г ги свалях с голям зор.Ама и това минава,понякога глада е по-силен.

# 170
Момичета вчера прегледа мина супер,вече с коремен ме гледка.Видях малкото бебче и чух сърчицето му.  Heart Eyes Записах се за ЖК утре сутрин гладна пред лабораторията за кръв и урина.Вчера ми взеха влагалищен секрет ама като вляза за онлайн резултати ми излиза това http://prikachi.com/images.php?images/886/8901886V.jpg , а като натисна да видя сметката http://prikachi.com/images.php?images/891/8901891X.jpg . Не знам защо така се получава.  newsm78 Аз си платих тези 4лв и си мисля,че може би още не са готови резултатите. newsm78

# 171
Момичета има ли други на които много да им се яде. Аз съм като озверяла с тази храна. Много ми се яде. Като закуся към 7.30 и до 10.00 вече съм много гладна. До сега се стараех да се храня както до сега и уж наблягах повече на плодове. Вчера се качих на кантара и съм 3 кг повече. Днес бях решила да се съобразявам и за количеството, но вече ми е много гладно. Ако не хапна стабилно ми прималява. Направо ако ме гледа човек отстрани все едно не съм виждала ядене. С първото качих 10 кг,  но с този глад този път сигурно ще е повече.

Val27 аз съм така зверски глад и също някакви странни изблици за ядене (неща които не съм ги яла никога сега ми се дояждат), и ако не хапна веднага започва да ми става лошо чак ми се повръща. Никога през живота си не съм закусвала сега от глад се събуждам за да ям. Но за мой късмет само 500 грама имам на кантара нямам проблем и с дрехите.
Но открих нещо преди ядене пий една чаша вода, и тогава яж. В резултат аз хапвам 3-4 хапки и съм ок, след има няма 3 часа пак съм гладна но поне не ми става тежко от много ядене и килограмите не се качват.

# 172
  • Бургас
Снощи как си изкарах акъла. Отивам до тоалетна по малка нужда и на тоалетната хартия виждам едни много ситни капчици кръв. Лошо ми стана. Добре, че се сетих, че преди това се бях обръснала и кръвта беше от разранената кожа.
На вас взеха ли ви вече цитонамазка и микробиология. На мен днес ми ги пуснаха. Не знам дали е от бременността, но доста ме заболя от спекулума. Даже докторката каза "Дано не кръвнеш". Само това остана  Tired
И мен ме гледаха с коремен. Към 10 - та седмица съм.

# 173

На вас взеха ли ви вече цитонамазка и микробиология. На мен днес ми ги пуснаха. Не знам дали е от бременността, но доста ме заболя от спекулума.
На мен дори виж по-горния пост.Мен също много ме болеше. #Crazy
Знаете ли нещо за бременност и ниско кръвно?Аз съм с ниско и вчера като ми го измериха беше 90/50. #Crazy

# 174
  • Бургас

На вас взеха ли ви вече цитонамазка и микробиология. На мен днес ми ги пуснаха. Не знам дали е от бременността, но доста ме заболя от спекулума.
На мен дори виж по-горния пост.Мен също много ме болеше. #Crazy
Знаете ли нещо за бременност и ниско кръвно?Аз съм с ниско и вчера като ми го измериха беше 90/50. #Crazy
Явно сме писали едновременно.
Според мен просто още не ти е готово изследването. И аз имам някакъв спомен, че и на мен ми е излизало това при проверка на резултатите. Изчакай още малко.
И аз скоро бях с 90/50. Пий айран със сол или хапна малко шоколад.

# 175
  • Вестерос
И аз съм с ниско, сега като не пия кафе пия айран  и аз и уж съм по-добре. Много ме е страх за моя преглед след няколко дни  Cry

# 176
Baby.st.ss, честито сърчице, голямо вълнение е  bouquet Аз съм с ниско кръвно, около 90/60. Както казах преди няколко поста ме питаха как живея с това ниско кръвно и анемичност  Laughing Ми живея си. Малко ми прималява от време на време, но съм си свикнала. Един единствен път през живота си съм вдигала високо кръвно - около 130/90, няколко часа след секциото. Но бързо отмина.

За гъбите, аз редовно си гъбясвам, поне веднъж годишно. С предишната бременност имах към края, та после и антибиотик ми слагаха. Сега интересното е, че докторката беше почти убедена, че не са гъби, а алергична реакция, защото зачервяването е отвън. Действително течението ми не е парцаливо и много силно. Другото интересно е, че тя ми препоръча да махна ежедневните превръзки въпреки зацапването и симптомите отшумяха. А сърбежа и дискомфорта бяха огромни, побърквах се. Сега се споразумяхме с нея да поизчакам с лекарствата и само ако се появят пак симптоми да си взема нещата по рецепта.

За глада, о дааа, аз съм постоянно гладна, въпреки денонощното гадене  ooooh! Опитвам се да го контролирам и да ям основно плодове и зеленчуци извън закуска/обяд/вечеря. Трудно ми е, но се старая. Килограми засега не съм качила, но корема ми е огромен  Shocked

aleirbag_11 и аз така с предишната бременност бях супер енергична и свежа, ама сега е ужас. Нямам сили за нищо. А и малкия така се е вбебил, че ме побърква. За всичко иска да ходя с него и да помагам, не знам какво му става. Още не сме му казали.

И накрая да добавя, че успях да се свържа с Токуда и да питам за следене по ЗК. В момента 3 докторки се занимават с това, най-скорошния час беше за 11 октомври. Записах се за него и сега остава да мисля дали да е там или не. Много чета последните дни темата за Токуда и много се колебая...

Извинявам се за километричния пост и ви пожелавам хубав ден  bouquet

# 177
  • София
Аз бях с ниско кръвно с предната бременност. Но на мен толкова рязко ми падаше, че дори припаднах веднъж в една маршутка и си бях изкарала ангелите. Тотален блокаж, само като се събудих видях хората надвиснали над мен и ме пръскаха с вода да се свестя. Бях пак така в начална бременност. След това нямах големи проблеми, нормализира ми се, даже към края и започнах да го качвам повечко от нормалното за мен.

Сега като се замисля не са ми го мерили още, нямам и картон. Сигурно другата седмица ще ми направят вече.

Микробиология ми взеха на предния преглед, тъй като имах течение. Оказаха се гъбички. Слагах свещички, леко затихна и сега пак започна, ще ги купувам пак явно.

# 178
  • Пловдив
На мен пък с предните 2 бременности не са ми взимали цитонамаска и секрет.Секрет ми взимаха в 9месец.Затова сега сменям д-ра с такава,която знам,че дава направления.

# 179
  • София
Моето кръвно също е ниско 80/50, но доктора вчера каза, че за бременните е нормално ниското кръвно.

А за глада - аз сутрин ако не си хапна тестенко имам чувството, че ще припадна от гадене и глад. На обяд ям по-лекичко супичка и салатка, следобед плодове, солетки и вечер зависи колко ми е зле. Качила съм 2кг, а съм слаба и ми личи вече страшно много коремчето.

Manhamanha относно Токуда не се разколебавай. Първите 3 прегледа за установяване и после при зацапване и контролен ги правих там - много съм доволна. Освен по ЗК при друг доктор ще се следя и там. Имам карта за допълнително осигуряване и там живот и здраве ще раждам. Всички мои колежки са се следили и са раждали там.

Общи условия

Активация на акаунт