С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 843
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Анонимен, анонимен, колко да си анонимен в 1 форум Mr. Green. Кое те притеснява? Колкото ме познаваш като анонимен, толкова и като "захарчето", "цурето123", "сладка_калинка" и т.н. Или те  яд, че не ми виждаш ник-а, за да се дъвчеш по всички теми с мен? - за това съм анонимен. А да обиждаш някого, когото не познаваш е много културно и възвишено да знаеш.
Държа да подчертая, че горепосочените никове са измислени от мен и са само примерни, да не се засегне някой, ако наистина има с такъв - съвпадние е.
А да ти изчисти банята ден след като си я измила ти - дали ще те изкефи как ти намеква, че можеш да чистиш или пак ще се радваш, че ти помага? Направо са ти промили мозъка.
Човек с твоите комплекси е за съжаление.
Дано ги превъзмогнеш, че да ти стане по- лек и весел живота.

# 31
Пак ще оспамите темата за нула време.

Абсурт, мисля че Зои е достатъчно голяма, за да може да се "защитава" сама и да не се налага да ходиш по нея. Няма смисъл постоянно от нападки. Peace

# 32
  • Оптимист по принуда
Тарталета, благодаря за темата. bouquet

# 33
  • Бургас
Днес обяснявам на свеки, че сме чистили къщата и тя каза ако може да отидем да поизчистим и у тях  Laughing

Zoι, затова написах, че всеки си преценява. На нас за пренасяне са ни помагали само колеги и приятели на мъжа ми. За чистене - и мъжа ми може да чисти, а и си има чистачки, които срещу неголяма сума може да ти изчистят. Свекървата, особено ако ти е неприятна, не е задължително да взима участие.

# 34
Оф! Не мога да разбера от какъв зор свекървите се натискат да домакинстват и в дома на сина и снахата. Не ми стига домакинстването у дома, че да седна да го правя в още един дом. Да, бе, да! Ей сега! Whistling

Лично - от желание да помогна. Но вече ще правя снимка, като дойде, да не разместя някой стол.
Ако имат нужда от помощ, помолили са ме и имам възможност, ще помогна естествено. Обаче да търча като гламава да въртя и къщата на снахата, като че ли ми е малко моята, че и да се съревновавам с нея, не, мерси. Имам си далеч по-приятни занимания.

# 35
Благодаря на Тарталета за темата bouquet
Разбирам и Зои, и Мушморанка по въпроса за пренасянето. Много е важно обаче усещането ти за този, който ще дойде да ти помогне. Поне аз така ги виждам нещата - помощ от хора, които са ми неприятни или за които съм сигурна, че после ще ми го изкарат през носа, като ми натякват, не ща.

# 36
Уиш, в последното изречение от поста ти е ключът от иглуто. newsm10
Наблюдавам го и при моята свекърва - за нея единственото достойно занимание за една омъжена жена е да шета. Помня, че тук бях чела и за друга свекърва, която обяснявала на снахата, че не пържи ли всяка сутрин мекици и не готви ли вечер по три манджи след работа нищо не струва. Цитатът е почти приблизителен.
Това не е до възраст, а до манталитет и нагласа, че единствено твоето поведение и правилно и нищо друго не важи. Stop
Жалко е да живееш с такава тесногръда нагласа за живота, но е факт.

# 37
Моята "помощ" се състои в това да поприбера играчките на децата. Понякога измивам оставена чаша от кафе,  сгъвам и подреждам дрехи, оставени по диван или стол. Но всяка сутрин задължително оправям леглата на децата. Много мразя разхвърляни завивки.  Скоро  изгладих куп изпрани дрехи, за да уплътня времето, докато децата се събудят . Никой не ми се е цупил за това.  Моята снаха не страда от комплекси, че ще й отнема първенството в домакинството.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 21:19 от K.A.G.

# 38
И аз благодаря за новата тема!  bouquet

# 39
  • Winterfell
Е, едно е да сгънеш някоя дреха, или да събереш някоя играчка. Съвсем друго да ходиш по петите на снахата ,която току що е чистила, а ти демонстративно да чистиш Бог знае какво.
Сега си припомних един комичен случай докато живеехме заедно. Свекърва ми по принцип няма навика да си оправя леглото,и ако го прави то е следобед .Един ден чакахме гости през деня.Нашата спалня беше преходна с хола.Та влиза тя в спалнята ни ( от къв ли зор?) И тръгва да изпъва къвертюрата,която си беше съвсем наред. Явно получават такива пориви като има снаха на близо.

# 40
  Скоро  изгладих куп изпрани дрехи, за да уплътня времето, докато децата се събудят . Никой не ми се е цупил за това.  Моята снаха не страда от комплекси, че ще й отнема първенството в домакинството.

Извикали са ме да гледам детето, детето спи.  И аз какво да правя, подреждам, почиствам. Мисля, че на всеки е приятно да се прибере в чиста къща. Че турям и нещо във фурната.  Но вярно, че ми е дъщеря и не страда от комплекси.

# 41
Последните две седмици майка ми като идва сутрин да гледа детето, докато сме на работа, докато детето спи, тя събира пране от простора/ако има такова/, глади, сгъва и оставя върху дивана. Ако има някоя чиния в мивката я измива.
Това е едно, съвсем друго е да започне да реди но гардеробите и шкафове, за да не можем после да си намерим нещата.
Ако има комуникация между страните, според мен не е проблем да се разберат цивилизовано

# 42
Последните две седмици майка ми като идва сутрин да гледа детето, докато сме на работа, докато детето спи, тя събира пране от простора/ако има такова/, глади, сгъва и оставя върху дивана. Ако има някоя чиния в мивката я измива.
Това е едно, съвсем друго е да започне да реди но гардеробите и шкафове, за да не можем после да си намерим нещата.
Ако има комуникация между страните, според мен не е проблем да се разберат цивилизовано
Ами и това е за някои навлизане в личното пространство или пък намек, че е мързелива снахата, щом не е измила чиниите. Зависи с какво настроение ще погледнеш на това. /от къде на къде ще ми пипа дрехите, сгъва или глади, аз не искам..../.

# 43
Да, аз например ще сложа кекс, да има за закуска, а снахата аууу, мислела баница да прави. Ето ти драма. 

# 44
Кекс можеш да правиш само на дъщеря си, на снахата – в никакъв случай! Ако държиш да не се смразите, де.
Кексът на свекървата е един от най-големите препъникамъни в отношенията. Ако го направиш с маргарин, ще си спечелиш враг за цял живот и ще те разнасят по форумите. Ако го направиш с масло – снахата ще е веган и пак враг за цял живот и разнасяне по форумите. Ако сложиш олио, нали си знаеш вече? Точно така – враг за цял живот и разнасяне по форумите.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт