Причините за затлъстяването при децата

 • 35 365
 • 237
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 748
Не се сърди, човече, по-скоро наблюдавам колегите ми с деца. Почти само тези в затворени комплекси си позволяват да оставят децата си без надзор да играят. Освен това ходенето до училище едно време си беше по половин км в посока ходене. Сега масово ги водят и ги вземат с кола, защото примерно, ходят в съвсем друг квартал или по друга причина. Преди години прибирането ни от училище траеше между един и два часа, мотаехме се, играехме топка след часовете, на никой не му се прибираше. Сега те чакат с колата отпред и това е.

Иначе браво на родителите, които са поставили високо в приоритетите си времето на открито!

# 31
 • Мнения: X
Иначе браво на родителите, които са поставили високо в приоритетите си времето на открито!
Поставила съм го. Не питай какви гимнастики с времето ми струва това. Оффф! Часовете свършват в 13:20. Обикновено има по 4 домашни и уроци за следващия ден. А проклетото денонощие е само 24 часа.

# 32
 • Варна
 • Мнения: 1 805
Shinebox, да не изместваме темата, ама преди години и сегашните години нямат нищо общо. Преди години и 3 годишно можеше да оставиш без надзор да го разхождат 9-10 годишни...Сега не знам, колко хора ще се навият на тази оферта.

# 33
 • София
 • Мнения: 3 272
Надявам се да ги реализирам  Grinning Аз не съм яла шоколад почти до 6 годишна взраст. Сега не обичам много сладки неща и ако не е нещо много вкусно не го ям. В работата ми е пълно с кутии бонбони, които клиентите ми носят и седят неотворени докато им изтече срока на годност и после хвърлям.  

Нямам илюзията, че моето дете няма да пищи и да вика. Надявм се да успея даго възпитам добре, имам и такива примери около мен и много им се радвам. Но за храните съм непреклонна и ще лишавам бабите от внучето, само ако посмеят да му дадат зрънчо. Не съм го чакала това дете толкова време за да го тровя с боклуци.

# 34
 • Мнения: 1 748
Shinebox, да не изместваме темата, ама преди години и сегашните години нямат нищо общо. Преди години и 3 годишно можеше да оставиш без надзор да го разхождат 9-10 годишни...Сега не знам, колко хора ще се навият на тази оферта.

100% съм съгласна, сега вече е съвсем друго. Разбирам ги родителите, изобщо дума не става да ги обвинявам. По-скоро изтъквам разликата в движението преди и сега. По грубите ми сметки е поне едно 4, 5 пъти по-малко и това няма как да не се отразява.

Храната също има значение, но много дълъг пост ще стане, ако и за нея започна да философствам  Mr. Green

# 35
 • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
 • Мнения: 13 650
Липсата на баланс на консумирана и изразхоидвана храна в калории....
което включва Храната тип 'пакетирана храна, ледени близалки, дюнери, пици на парче и сладки неща'
И
Липсата на движение

# 36
 • Мнения: 46 582
...Преди години прибирането ни от училище траеше между един и два часа, мотаехме се, играехме топка след часовете, на никой не му се прибираше. Сега те чакат с колата отпред и това е...
Така е и при нас. Масово е така. Вероятно причината е в квартала.

# 37
 • София
 • Мнения: 38 882
Ген и семейна среда.
Дъщеря ми цяло лято е навън, даже не поглежда компа, нито книга, но пък си измислят всякакви гимнастики с приятелките /12-13 годишни/.
Мен ме мързи да готвя, така че цяло лято менюто е печено месо и таратор или салата.

# 38
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 3 427
Гласувам на 100% за гена  Peace

Не можеш да промениш гените и самата структура на тялото и костната система.
Обмяна,метаболизъм -също от съществено значение,има хора като прави черва-спукват се от ядене на каквото им душа иска и пак са си дръгливи и да искат не могат да качат и грам...Другата група и цял живот да гладуват пак ще си умрат дебели Mr. Green

И с децата е същото Crazy

# 39
 • Мнения: 46 582
Гласувам на 100% за гена  Peace
Двама с еднакъв ген, хранени по различен начин - единият правилно, другият не, ще имат различни тела, първият ще е в нормите, вторият не. Така че може да се елиминира този фактор със съвсем малко желание.

# 40
 • Мнения: X
Скрит текст:
И за мен на първо място е генът... Пакетираната храна някак не мога да я обвиня напълно. Че е вредна, вредна е, но не е основното, което води до затлъстяване. Някак не мога да си представя, че от 40 гр. зрънчо ще се затлъстее. Виж, от мазни хамбургери и пици по-логично ми звучи.
Освен това аз обожавам гризки, солетки и шоколад, мога да карам само на това, а съм слаба, винаги съм била, освен в един период в тийнейджърските години. Но баща ми е слаб и съм се метнала на него.
Оф, и аз 30 години живях с подобна заблуда.....    Joy
Баща ми кльощав, аз винаги слаботелесна, ядях си каквото ми скимне и все слабичка....Ама в един момент това ядене на боклук се връща като бумеранг и ти разказва играта.
Като станеш на 30-35-40, пиши пак какво ядеш и колко кг си.     Laughing

По темата:
Генът "има" значение, но ако го "храниш" с боклуци по цял ден.Ядеш ли три пъти на ден, полезна храна, генът си "спи" и не се сеща да те прави дебел.

Та, ген не ген, основното е какво се яде.
И колко се тича, играе....
Като бях дете, най-голямото наказание за нас беше да ни забранят да излизаме да играем с децата заради провинение.
Сега е наказание за тях да ги изриташ навън да играят....По площадките масово са бебета и 2-3-5 годишни деца най-много....Деца от 5-6 нагоре не виждам никъде вече....

# 41
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 3 427
Не съм съгласна-ето например познати момиченца сестри-едното си е точно със структурата на майката/едра,широка,пълна/-другата е клъощава и висока като бащата ,а са гледани и се гледат еднакво Simple Smile

# 42
 • Мнения: 46 582
Е именно де. Гледани са с вредна храна, тогава оказва влияние.
Но ако са с добра хранителна култура няма да има проблем нито една от двете, не само тази с гена на бащата.

# 43
 • Мнения: 54 780
За мен на първо място е ген, след това е лошата хранителна култура и липса на движение.

И за мен. Peace
Моите племенници са пример за това, че генът е на първо място.
Навиците в семейството са еднакви за двамата, но единият е като клечка - на баща си прилича, а другият е пухкавелко, като сестра ми.
Даже слабият си хапва повече джънк и въобще вредна храна.
Пълничкият е вегетарианец.

# 44
 • Мнения: 18 444
 за гените не сте прави- обикалял съм по селата и мога да ви кажа, че почти не видях дебел селянин, ама при тях има много движение, освен това ядат естествени продукти, защото си ги набавят от земята и животните.

А ние ядем изкуствени храни. Един съсед на вилата до нас бе нахвърлял тор - ама тор, тор, тор, тор, тор - то тези четири  декара и половина бяха почернели, шест месеца не можа да се разгради, че и отгоре, тонове изсипани и ние го питаме, "Абе Пешо, за какво си сложил толкова тор" и той - "пък аз няма да го ям това - аз ще го продавам" Joy Joy Joy

Аз си признавам, че бях много слаб - като комар, но от две години спрях да се движа и сега съм напълнял ужасно, очевидно не е до ген или поне - не само.

Освен това като бях малък имаше много площадки където се риташе топка, играехме федербал, тенис играехем на стражари и апаши - сега всичок стана ма блокове, гаражи и молове - къде да играеш? и човек се обездвижва. нямаше и толкова компютри, а и бе по-безопасно да оставиш дете на улицата и бабите да го наглеждат отгоре - сега оставяш детето с телевизора, даваш му дистанционното, то постепенно привиква и си седи все вътре и се обездвижва.

вижте америкнаците актьорите, които спрат да са активни веднага стават едни чичковци и лели на по 100 кила, защото спират да ходят на фитнес - а жените и да си бият ботокс и да си правят ъпдейти. ГМО-тата и обездвижването там ги скапват .


Общи условия

Активация на акаунт