Пазаруване от Amazon - тема №53

• 128 309
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Никога не отваряйте страница, посочена ви в мейл! Обикновено много добре имитират заглавните страници на Амазон, Пейпал и т.н. сайтове, където си даваш данните за картите. Винаги въвеждайте на ръка официалните адреси на сайтовете - amazon.co.uk, amazon.de и т.н., и чак тогава се логвайте. Елементарни мерки за онлайн сигурност, но пък вършат добра работа.
bouquet благодаря за добрия съвет!

# 346
  • София
здравейте, до сега не де съм пазарувала от Амазон. Имам нещо, което искам да поръчам от английския с доставка до БГ. Може ли да ми кажете дали ще дойде пратката в пощенския ми клон или в Булпост или другаде? благодаря!  bouquet
Няма как да ти кажем къде ще дойде, защото Амазон решават как да пуснат пратката. Някои идват с куриер, някои по пощата.
Най-удобно за мен е да си пусна пратката до превозвач с адрес в UK и той да ми я докара до България.

# 347
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
здравейте, до сега не де съм пазарувала от Амазон. Имам нещо, което искам да поръчам от английския с доставка до БГ. Може ли да ми кажете дали ще дойде пратката в пощенския ми клон или в Булпост или другаде? благодаря!  bouquet
Няма как да ти кажем къде ще дойде, защото Амазон решават как да пуснат пратката. Някои идват с куриер, някои по пощата.
Най-удобно за мен е да си пусна пратката до превозвач с адрес в UK и той да ми я докара до България.
благодаря, а Амазон пращат ли тракинг номер за проследяване на пратката?

# 348
Ако си пуснала експресна поръчка до Бг,ще имаш проследяване .За обикновения вариант може и да нямаш.

# 349
много благодаря за отговорите!  bouquet

# 350
  • София
От моят скромен опит- зависи колко е скъпо нещото което си поръчаш.
Последно си поръчах телефон до Б_я, че ми трябваше спешно, платих си доставката, в понеделник си изтеглиха парите, и пратката дойде с UPS, във вторник следобед беше при мен.
Преди това съм поръчвала калъфче до Б-я и дойде след седмица по пощата.
По принцип използвам превозвач и рядко поръчвам до къщи.

# 351
  • София
Ctefani, препоръчвам ти да си смениш паролата за амазон, защото чрез тези фишинг мейли всъщност правят точно това - крадат паролите и не се знае кога ще те изненадат с активност от твое име. Както  казва Малко Сладко Коте, влез в сайта като напишеш сама адреса в браузъра, а не през някой линк, и тогава си смени и паролата  Peace

# 352
От моят скромен опит- зависи колко е скъпо нещото което си поръчаш.
Последно си поръчах телефон до Б_я, че ми трябваше спешно, платих си доставката, в понеделник си изтеглиха парите, и пратката дойде с UPS, във вторник следобед беше при мен.
Преди това съм поръчвала калъфче до Б-я и дойде след седмица по пощата.
По принцип използвам превозвач и рядко поръчвам до къщи.
става въпрос за много евтина книга, която с доставката е около 4 паунда

# 353
Скрит текст:
Получих пратка от испанския вип, която съдържа нещо, което никога не съм поръчвала.
А пък имам блокирана сума, която не отговаря на никоя поръчка, нито е сумата по гореспомената объркана доставка.
Както и са  ми блокирали два пъти една и съща сума, по поръчка която чакам. Tired
Самоцитирам се.
Преди малко отново ми блокираха сума, като дори не очаквам нищо повече. Twisted Evil
Кажете , моля, къде да им пиша. В първия пост няма нищо. Благодаря! bouquet
Може ли да са ти хакнали картата?
В началото на годината може би през ден се опитваха да ми дръпнат от картата една и съща сума уж от амазон, но се оказа, че те нямат нищо общо. Наложи се да си сменя картата.
Писах на Амазон. Ще видим какво ще отговорят.
Ти как разбра, че е хакната?
Мда ...аз пък сутринта получих поща ,че някой ,вероятна не аз ,съм опитала да вляза в акаунта си в амазон ,и сега видите ли да цъкна върху линка за да си потвърдя профила иначе щели всичко да ми изтрият ,заедно с поръчките!Е аз нямам в момента неполучени и неплатени поръчки ,обаче взех че цъкнах.Излезе ми една страница на която пишеше ,че компютара ми е блокирал злонамерен софтуер  Mr. GreenИзтрих писмото ,влязох си в амазон и там нямаше никакво такова писмо в центъра за съобщения към мен  newsm78 .Изтрих си даните на картата !Плащам с виртуална виза и в нея има или нищо или 2лв  Grinning ,но изтрих даните  Hug от профила ми в амазон.Ще ги въведа когато пак плащам нещо bouquetВлязах си в банковата сметка и там всичко кротко!То в нея с тия 2 лв  Joy какво да е друго.По принцип я зареждам в момента на плащането със сума която дължа  bouquet Дано да няма проблеми!
Това е измама. Аз получавах такива писма всяка седмица. Съзирах Амазон, помолиха ме да си сменя паролата веднага. След препращането на писмото ми към тях повече не получих такова писмо. Те си водят разследване. Имат специашен отдел за това Амазон.

# 354
  • Sofia
Пратка за 4 паунда най - вероятно ще дойде в пощата. За тази цена обаче или не е продавач амазон или не си стигнала до плащането, за да ти начисли реалната сума на доставката.

# 355
Смених паролата!Благодаря за съветите  bouquet На кои мейл адрес препращате такава поща? Аз изтрих писмото ,но все пак не е зле да знам newsm78

# 356
  • София
Такива, които са от уж Пейпал, ги препращам на spoof@paypal.com , за Амазон ще ми е полезно и на мен да науча.

# 357
Регистрация в Пейпал нямам ,но ме заливат със спам от много време!Бих могла да ги пренасоча към имейла който ми даваш  newsm78 обаче за да препратя писмо трябва да го отворя?Нали? Пък на мен идеята ми е ,да не отварям такива писма  Mr. Green като изключа днешния ми гаф Joy

# 358
Регистрация в Пейпал нямам ,но ме заливат със спам от много време!Бих могла да ги пренасоча към имейла който ми даваш  newsm78 обаче за да препратя писмо трябва да го отворя?Нали? Пък на мен идеята ми е ,да не отварям такива писма  Mr. Green като изключа днешния ми гаф Joy
Аз направих снимки.

# 359
Смених паролата!Благодаря за съветите  bouquet На кои мейл адрес препращате такава поща? Аз изтрих писмото ,но все пак не е зле да знам newsm78
Ето, мила:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=hp_searc … &locale=de_DE
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=help_sea … 754005&sr=1-2
stop-spoofing@amazon.com

Общи условия

Активация на акаунт