Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро ☺ Загубите се някъде 🙄 Аз все още съм стриктно, днес ми е 13 ден от режима. Дните ти рисувам 5 на 5. Започнах 72.400 и днес сутринта бях 70.000 😀 Много съм щастлива. Гоня 65, ако успея и повече ще бъде супер. Добре се чувствам. Вчера си правих кюфтета от кайма, кромид,малко чесън на прах,малко кашкавал, яйце,подправки и ги пекох във фурната на хартия за печене. Станаха много вкусни.
Пожелавам ви усмихнат и успешен ден 🤗

# 136
  • Пловдив
Кашкавалът не е режимен.

Подсладител използвам какъвто има в магазина в момента, когато реша да си купя (свърши предишният). Всички са еднакви според мен. Стевията казват, че е безвреден, но веднъж го пробвах и не ми хареса вкусът.

# 137
  • Щастлива мама на 3 слънца
Добро утро ☺ Загубите се някъде 🙄 Аз все още съм стриктно, днес ми е 13 ден от режима. Дните ти рисувам 5 на 5. Започнах 72.400 и днес сутринта бях 70.000 😀 Много съм щастлива. Гоня 65, ако успея и повече ще бъде супер. Добре се чувствам. Вчера си правих кюфтета от кайма, кромид,малко чесън на прах,малко кашкавал, яйце,подправки и ги пекох във фурната на хартия за печене. Станаха много вкусни.
Е как кашкавал ?
Пожелавам ви усмихнат и успешен ден 🤗

# 138
Оффф, явно нещо не съм разбрала..... Мислех си, че може всичко млечно, но сега прочетох отново и се оказа, че не е така 🙁 Благодаря ви за забележката.
Спокойна нощ ☺

# 139
Аз спазвам диетата от 04.01 и имам невероятен ефект, вече влизам в XS размер, но не я спзвам на 100% стриктно.
Според диетата, виното е забранено, но всяка вечер изпивам по една чаша - домашно червено вино.
Хапвам и малко плодове, тъй като липсата на фибри не ми влияе добре, а само с триците не става.
Но това си е до организъм и повечко движение.

Спазвах я 3 месеца съвсем стриктно без прегрешения, а сега като се намесих малко с мои изключения резултатите са много по-добри и бързи.
Упсех на всички.

# 140
И при мен е голям проблем липсата на плодове 😕 Вчера имах рожден ден и тогава направих първото си прегрешение - изпи около 50 мл розе,изядох една салата (а бях на протеини) и една бонбони 😯 Страшно ме е яд, но..... Дано не ми се случва повече...

# 141
И при мен е голям проблем липсата на плодове 😕 Вчера имах рожден ден и тогава направих първото си прегрешение - изпи около 50 мл розе,изядох една салата (а бях на протеини) и една бонбони 😯 Страшно ме е яд, но..... Дано не ми се случва повече...
Аз не съм прегрешавала със сладко, тестяно и зеленчуците със съдържание на въглехидрати.
Но виното и ябълките, просто няма как да ги откажа.
Най-много ми липсват пържените картофки, ама се опитвам да усотя Simple Smile

# 142
Търся списъка с толерираните продукти. Знам, че го има в темите, но не мога да го открия бързо. Дали някой може да ми изпрати линк ?

# 143
  • Пловдив
В темата на Смайлс ги има, има линк в първия пост.

# 144
# 145
А глутенът толерриран ли беше, или режимен  newsm78

# 146
  • Пловдив
Глутен има в пшеницата, ечемика, овеса и ръжта, а режимът не включва нищо от тях. В триците няма глутен, той е в зърното и съответно в брашното.

# 147
Ако имаш достъп до глутен (чист пшеничен протеин, на прах) или сейтан (т.нар. вегетарианско месо), тогава е режимно.
Справка - английският сайт на Дюкан seitan
http://www.dukandiet.co.uk/the-dukan-diet/method/food-list

# 148
  • Испания

РАЗМИСЛИ БЕЗ СТРАСТИ: ГЛУТЕНЪТ

В много дюкански рецепти /досега се въздържах да ги превеждам/ на различни езици се използва пшеничният глутен. В личните платени програми за режима д-р Дюкан разрешава неговата консумация без ограничение. НО!!! Трябва да имаме предвид, че има хора с непоносимост към глутена /доказана или проявена при честата му употреба/. Така че трябва да внимаваме с неговата употреба. Най-разумната препоръка, която откривам в дюкански форуми на испански, е да се консумира 1-2 пъти в седмицата, като количеството не е указано. В крайна сметка, в повече от 95% от случаите, се наблюдава генетична предразположеност към развитие на болестта.

Както винаги, давам само информация, не препоръчвам нищо на никого, защото не смятам, че трябва и имам правото да го правя.

С глутен могат да приготвят дюкански хлябове, сладкиши, както и сейтан - така наречения вегетариански протеин.

В 100 г пшеничен глутен: протеини - 83,6 г, въглехидрати - 1,1 г, мазнини - 5 г.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22954598#msg22954598

# 149
Благодаря, Смайлсче. Точно този глутен имах предвид, че се сетих за равиолите на Фракталчето.

Общи условия

Активация на акаунт