Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Teriyaki, наистина не е точна информацията ти, да не кажа по-силна дума...
Качила си килограми, защото си хапвала повече, отколкото си изразходвала като енергия.

Скрит текст:
"Тялото има нужда от енергия и градивни елементи. 75% от калориите в храната трябва да са под формата на енергия (мазнини и въглехидрати), а останалите 25% на градивни елементи (протеини). Ако протеините са над 45% от калориите, тялото използва значима част от тях за производство на енергия. Това претоварва черния дроб, повишава киселинността и води до възпаления. 30% от месото да е сланина. Затова месото с ниско съдържание на мазнини (филе) трябва да се допълни с мазнина (масло, сланина, мас, сметана)".
Оттук: http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

# 226
Aбе хора,вие изобщо чували ли сте  за хора с наднормено тегло,че така ни нападате.Изобщо знаетели през какво преминаваме ние,че така ни хокате,,,,И ние сме хора и ние искаме да покажем,че можем и  сме нещо...Не говаря за РАЗВИТИЕ НА УМСТВЕНИТЕ СПОСОБНОСТИ.Поели сме отговорноста на живота си.Променихме гледната си точка,ДОВЕРЯВАМЕ ВИ СЕ,че някак си зад всичко има причина и се учиш в движение.Започваме всеки нов ден на чисто...и сме все по щастливи. Нов ден, нов късмет.Спирам до тук.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 16:06 от Душка

# 227
  • UK
На мен ми е ясно, че съм хапвала повече и не съм изразходвала. Лесно се преяжда с ядки примерно. 75-20-5 ми беше изключително трудно. Даже от домат съм се отказвала, за да не прескоча границите, за това споменах маруля. Като излапам всичко, само маруля можеше да ям. Всичко си записвах на фитнеспал апликацията.
Бих правила НВВМ за подържане на теглото и тренировки за оформяне. За бързо сваляне на много кг, при мен Дюкан действа безотказно.

Uncommon-и аз се замислям за 5/5.

smileys- още не съм го отворила това сирене. Ти в нещо го слагаше ли или?

Като се замисля у нас не мога да ходя с телефона от стая на стая, да ми мери крачките. И във фитнеса го оставям на машината.
Една отслабваща дама спомена, че ходи да лови покемони и така си прави крачките  Crazy

Душка- Hug как са нещата при тебе?

За утре още нямам меню. Ще си потърся рецепти със свежото сирене.

# 228
  • Испания

smileys- още не съм го отворила това сирене. Ти в нещо го слагаше ли или?

Като се замисля у нас не мога да ходя с телефона от стая на стая, да ми мери крачките. И във фитнеса го оставям на машината.

Мажа го за закуска върху дюканския хляб. Първото, което се сещам, че правя с него, е Roscón de reyes, а аз го наричам дюкански козунак, защото има вкуса на козунак.  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg21181153#msg21181153

О, разбира се, че няма как да ходиш из къщи или фитнеса с телефона. Включвам крачкомера, когато излизам от къщи.

Допълвам: понякога използвам това сирене за дюканска руска салата. С него правя и руло с пандишпанов блат. С шоколад:

Или без шоколад /с пълнеж с различен вкус/:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19285877#msg19285877

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 11:29 от smileys

# 229
Тери, и аз бях на НВВМ и така зверски се освиних, че нямам думи. Затова от 3 дни съм на добрия стар Дюки. Дано този път да не изневеря, че зверската ми лакомия винаги ме подвеждат....

# 230
  • UK
Тери, и аз бях на НВВМ и така зверски се освиних, че нямам думи. Затова от 3 дни съм на добрия стар Дюки. Дано този път да не изневеря, че зверската ми лакомия винаги ме подвеждат....
Мда, убеждавам се, че този режим не е за жени като нас, т.е. склонни към преяждане и неспортуващи. Успех!

smileys- мерси, много вкусно изглеждат.
crème fraîche си е като кисело мляко, не ми харесва, а quark ми напомня на маскрапоне. Него ще си взимам.

В последните дни ядох предимно по ресторанти и не очаквам да съм свалила. Нямам кантар и съответно нямам контрол. Реших да си остана на 1/1 за сега и само домашна храна, през следващите 2 сед. ще съм си в нас и няма място за извинения.
Като сваля 5кг съм намислила да си купя нещо за награда, ха дано.

# 231
Тери, само не си прави като моите подаръци, че аз като посмъкна някое килце, си купувам дюнер, или пица за награда  Joy

# 232
  • UK
 Joy неее

утре пак П:

З. палачинка с quark и пилешко, кафе
2-ра з-ка: 2 сварени яйца
О. пуешко на фурна, кафе
В. варени кюфтенца

Забравих да си купя кантар днеска, утре ще се мерна във фитнеса, но няма как да съм без дрехи.

# 233
Момичета, коя извара използвате?

# 234
# 235
Ще ми се да публикувам линк към едно много полезно четиво - за холестерола, с автор д-р Джорджия Ед.

http://andonovo.com/2014/biologiya/holesterol/holesterol-vsichki … ini-luji-statiya/
Същото - на английски:
http://www.diagnosisdiet.com/food/cholesterol/

С две думи, какво излиза: консумацията на животинска храна няма отношение към холестерола в тялото ни. Кое има? Въглехидратите!!!
"Съвременните кардиолози откриват нещо съвсем различно – че рафинираните въглехидрати (като захарта и брашното), които се консумират в значителни количества едва през последните около сто години, са най-важният хранителен рисков фактор за инфаркти".

„Не съществуват достатъчни доказателства за връзка с приема на…наситени или полиненаситени мастни киселини; мазнини,…месо; яйца; и мляко.”

"Става все по-ясно, че холестеролът е безопасен, докато не бъде “повреден” от рафинираните въглехидрати."

Така че да не жалим за въглехидратите. Simple Smile

# 236
  • UK
Аз съм убедена, че захарта и рафинираните въглехидрати са убиец номер едно на съвременния човек.

Милата ми баба почина внезапно на 72 год и излязох от релси малко последните дни, много ми е тежко, но няма предаване.
Килограмите трябва да си отидат, много ми тежат. Сутрин съм недоспала и така и не се наканих да ида на фитнес или разходка. Нямам настроение за нищо. Уж да се събираме за Великден, а се събрахме за погребение.  Cry  Сега ще ида да чета темите на старите дюканки, много са мотивиращи.

утре П:
закуска: кафе, палачинка с телешка шунка и извара
обяд: пилешко бутче, чай с мляко
сл.з-ка: сварено яйце, кафе
вечеря:  риба на фурна

# 237
  • Испания
Моите съболезнования, ТериHug Hug Hug За съжаление има такива тежки моменти и периоди в живота ни. Дръж се! Ти си силна. Светла ѝ памет на баба ти!  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Ще чувстваш, че продължава да те закриля.  Hug

# 238
Здравейте, преди 8 години спазвах тази диета и отслабнах с 20 кг. От 70кг. станах 50. В трета фаза не се представих добре и плавно и полека ги качих Sad Следва забременяване, качване на килограми с които и до ден днешен се боря. Наскоро се сетих за тази диета. Вие как сте с бъбреците? Обмислям варянт да се включа и аз при вас Simple Smile Между другото благодарение на тази диета не ям пилешко Simple Smile

# 239
  • UK
smileys - Hug Hug Hug

нещо с пектин правила ли си във 2-ра фаза?

Eli Lei - нямам проблем с бъбреците, била съм на режима доста дълго време. Ако имаш проблеми, може би това не е твоят режим.
Една от често срещаните грешки е да ядеш едно и също. В книгата се обяснява защо. Като каза пилешо и се сетих, че Дюкан предпоръчва дроб. Много е полезен. И много други източници на протеини.

Днес си направих снимки. Ужасни са.

Днес ПЗ:
з. 2 яйца на очи, 2 резена телешко, извара, домати, чай с мляко
о. риба на фурна, домати, кафе.
в. пилешки гърди+кафе и зелена салата със зеле, която не ми се яде в момента.

Утре П
З. палачинка с резен телешко и едно яйце
О. варени кюфтенца с бульона
В. пилешко мариновано с кис. м-ко на фурна

Общи условия

Активация на акаунт