Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 462
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, дами! Минах през доста режими: плодолечение, Мадал Бал 2 пъти, строги Великденски пости, почти бях спряла месото, но тъй като възобнових тренировките във фитнеса и плуването ми трябва режим, с който ще изчистя мазнини и ще запазя мускулната маса, а горепосочените диети направо ми скапаха мускулите, а имахме и доста семейни празници....бая вредни храни хапнах.Правя режима на Дюкан за 4 път. Планирам 7 дни П, стартирах вчера с 52.8 кг ( имах много задържана вода), днес съм 51.3кг. Целта ми не е смъкване на килограми, а релеф. Надявам се да се сложа в ред Simple Smile

На тези твои килограми 1,5 кг. свалени за един ден е направо  Shocked
Ясно, че е вода, но все пак би ли споделила вчерашното си меню?
3 литра вода, 3 кафета с малко мляко 0.1% Верея, една кана с айран, пилешко филе с малко  извара на грил тиган.
Преди всеки режим правя прочистване с 3 таблетки Сена форте....малко неприятно, ама си трябва.
Днес: 3 литра вода, 3 кафета с малко мляко, 1 кофичка кисело мляко ( разделена на две части)с трици, малко пилешко филе, довечера пъстърва на грил тиган.
За утре съм купила калмари и раци и мисля да съм само на морска кухня.
Принципно не съм фенка на сладкото и по време на режима не консумирам нищо с подсладител, не пия и алкохол от 1.5 г.

# 691
CheerUp, не си ли гладна с толкова малко храна Не знам как издържаш.

Аз да се похваля. след цяла седмица мъки кантарът мръдна половин кг надолу. Много се зарадвах, че се бях отчаяла направо. Почвам да си мисля дали не прекалявам с количеството режимни храни и заради това да не отслабвам..

Днес хапнах:
з: Кисело мляко с 2 л трици и канела;
о: 3 яйца и малко пилешка пържола от бутче
в: малко скаридки, и нз още какво

Още не съм яла режимни десерти или плодово кисело мляко, а и не ми се яде. Да видим докога ще е така.

Моля споделете как разнообразявате менюто си, пробвах някои от рецептите в началото на темата, но често казано май не ми се получават и карам на пиле и риба на фурна предимно.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 21:50 от Alekscheee

# 692
А да и исках да попитам, пушени рибни филета може ли  в режима, защото ми се струват доста солени? Днес се чудех на едни пушени, мариновани филета от сьомга, но не се престраших, защото не знаех режимни ли са или не:)

# 693
  • София
Алексче, така на филета на фурна няма да изкараш много дълго, ще ти писне ...

При рибните филета не е толкова страшна солта, колкото маринадата. Аз си вземам пушена скумрия и си я мариновам сама.
Разнообразие и готвене му е цаката.
Чети на първа страница рецептите на Мис Марпъл, Смайлис и гледай снимките "преди" и "след"
Вчера например увих пилешки филета (овкусени с чубрица, кимион, черен пипер и малко лимонов сок) в лозови листа, сложих ги с малко водичка на котлона за около половин час - и ето, все едно сарми  Grinning
Може и с кайма, ОБАЧЕ СМЛЯНА ПРЕД ТЕБ!

Женика, ние с теб заедно отслабвахме преди 10 години  Hug  Успех!
Аз започнах на 15 януари, свалила съм 16 кг - малко бавно, но не го правя така стриктно като първия път, позволявам си мляко 2%, и други волности, ама рядко  Stuck Out Tongue Winking Eye 
Все пак, и предишния път бях дърта, а сега ... с 10 години още по-дърта!
И най-много се радвам на системата 1/1, защото предишния път ме съсипваха тези 5/5 дни ... Ефектът е същия!

# 694
CheerUp, не си ли гладна с толкова малко храна Не знам как издържаш.

Аз да се похваля. след цяла седмица мъки кантарът мръдна половин кг надолу. Много се зарадвах, че се бях отчаяла направо. Почвам да си мисля дали не прекалявам с количеството режимни храни и заради това да не отслабвам..

Днес хапнах:
з: Кисело мляко с 2 л трици и канела;
о: 3 яйца и малко пилешка пържола от бутче
в: малко скаридки, и нз още какво

Още не съм яла режимни десерти или плодово кисело мляко, а и не ми се яде. Да видим докога ще е така.

Моля споделете как разнообразявате менюто си, пробвах някои от рецептите в началото на темата, но често казано май не ми се получават и карам на пиле и риба на фурна предимно.

След режима на кленов сироп, Дюкан ми се струва угощение. Не ми се дояжда, гледам да пия много вода. Днес малко ми беше замаяно, направих си сок подсладен със стевия, продават го на диетичния щанд вьв Фантастико Simple Smile.
Мисля, че няма проблем да издържа 7 дни П.
Единственото, което не спазвам е киселото мляко от 0.1%, купувам си с 2%.

Всичките рецепти, които тествам и съм доволна са от тук, има си рецепти за всеки етап:
https://dukanskirecepti.wordpress.com

# 695
CheerUp, добре те разбирам, и аз карах диетата на кленов сироп....такъв глад не ме е гонил никога....Затова Дюкан е моята диета, не стоя гладна , а поотслабвам лека полека...Не мога да издържам ...А не знам дали  7 дни не са много, ти имаш малко за сваляне, но щом се чувстваш добре сигурно не е проблем. Аз издържах 6 дни.. Първият път направих 10 П дни, но този път не можах да се насиля...А казват, че ако нямаш много за сваляне не си струва да правиш толкова мн П дни...Н

Благодаря за съветите, момичета, наистина тр да поразгледам рецептите и да си наготвя нещо хубаво и режимно.

Lucie, тази идея за лозови сърми е мн оригинална, не бих се сетила никога... забравих да кажа в предишния си пост:)

Благодаря за подкрепата:)

Последна редакция: сб, 19 май 2018, 01:21 от Alekscheee

# 696
Ден 3 П.
Вече съм 50.4кг
Закуска -кисело мляко/двойно кафе със
100мл. прясно мляко
Обяд-пропускам, че съм на плуване и не ям нищо преди това
Следобедна закуска:2 яйца на грил тиган с малко нискомаслено крема сирене
Вечеря:калмари на грил тиган

# 697
Здравейте, момичета! Как сте? Отслабвате ли?

Аз да се оплача малко снощи ми беше много зле. Хапнах салата и напълно режимен миш маш и малко сурова целина...Не знам защо , но ми стана ужасно лошо:(( Мисля си дали не е от салатата, ако е била пълна с нитрати:((
Мислех да карам на салата и миш-маш и днес , но май ще променя менюто. И на всичко отгоре кантарът пак тръгна нагоре.

При вас как върви ?Няма да се предавам, вече почнах да готвя за седмицата. Сложих да се пекат 2 скумрии и 1 кг пилешки крилца. Дано стигнат за 2 дни поне:))

Успешна седмица от мен!

# 698
Ден 4 на П от планираните 7.
Чувствам се много добре, вчера ходих на плуване, днес на фитнес и като добавим по 12км. ежедневно ходене с кучето, нещата вървят по план.
Всеки ден пия фет бърнър преди тренировка.
Съвсем малко ми трябваше да изкарам релефа на корема, явно съм задържала вода и сега вече я няма
Закуска: кафе с мляко
Обяд: Пилешка пържола на тиган с малко кисело мляко
Направих си фрапе с малко прясно мляко, подсладено с лъжичка кленов сироп, тъй като не съм фенка на изкуствените подсладители.
Вечеря: Пилешко бутче (без кожа на тиган)+кисело мляко

За утре смятам да включа яйца на грил тиган.
Кантарът не е мръднал от вчера, обаче изпих над 3 литра вода и може и това да има отражение.
Ще дам отчет след като изтекат дните от ударния етап.

# 699
  • UK
Здравейте, момичета! Как сте? Отслабвате ли?
--
пилешки крилца.
Реших да не се меря, че съм пред МЦ, но последния път като се премерих бях минус 8кг и няколко грама. За съжаление почти не ми личат понеже съм много затлъстяла.
Да не би киселини да са ти се получили? На мен така ужасно ми се гади от сготвени домати ако ги консумирам вечер.
Крилцата доколкото си спомням не се предпоръчват. Вероятно заради кожата.

CheerUp- ти си желязо направо. Как издържаш с толкова много движение, не знам. Аз се пробирам капнала от работа, сега се каня едни коремни поне да започна..

Луси- и на мен ми допада идеята със сърмите, мерси.

Успешна семица, красавици.

# 700
  • София
CheerUp,  ти хич не си чела книгата,  а и не за пръв път се обръщам към теб :
- Дюкан не препоръчва повече от 5 П дни ударен период, освен в при голямо затлъстяване, което не е твоя случай.
- Дюкан не препоръчва усилен спорт във втора фаза.
- Пиенето на фет бърнъри ???
Въобще не си за тази диета, има къде къде по-подходящи за теб!
Направо ми е ужасно, като чета какво причиняваш на тялото си, все пак си 50 кг ... колко искаш да станеш? 37?

Teriyaki, браво!
Мери се всеки ден! И записвай всеки ден кг и какво си яла.
Има храни, които индивидуално не са подходящи за всеки, а като не се мериш не можеш да ги хванеш кои са!
Аз например установих за мен, че от зелен фасул винаги качвам ...

Алексче, хич не ми харесва менюто ти!
"салата и напълно режимен миш маш и малко сурова целина"
Протеините трябва да надвишават зеленчуците в ПЗ дни, а ти си го ударила на зеленчук!
Зелената салата дразни много стомаха, особено като е без мазнина.
Задължително в салатата слагам яйца, риба тон или пилешки филета.
Забърквай салатата с режимна майонеза (1 яйце, около 50 гр пр. мляко, 1 лъжичка горчица и 1-2 лъжички лимонов сок, минато на блендер или чопър) или с кисело мляко ...

Черпя ви един режимен десерт :

Желирани кафе, мляко и степ от вишна.

# 701
CheerUp,  ти хич не си чела книгата,  а и не за пръв път се обръщам към теб :
- Дюкан не препоръчва повече от 5 П дни ударен период, освен в при голямо затлъстяване, което не е твоя случай.
- Дюкан не препоръчва усилен спорт във втора фаза.
- Пиенето на фет бърнъри ???
Въобще не си за тази диета, има къде къде по-подходящи за теб!
Направо ми е ужасно, като чета какво причиняваш на тялото си, все пак си 50 кг ... колко искаш да станеш? 37?

Teriyaki, браво!
Мери се всеки ден! И записвай всеки ден кг и какво си яла.
Има храни, които индивидуално не са подходящи за всеки, а като не се мериш не можеш да ги хванеш кои са!
Аз например установих за мен, че от зелен фасул винаги качвам ...

Алексче, хич не ми харесва менюто ти!
"салата и напълно режимен миш маш и малко сурова целина"
Протеините трябва да надвишават зеленчуците в ПЗ дни, а ти си го ударила на зеленчук!
Зелената салата дразни много стомаха, особено като е без мазнина.
Задължително в салатата слагам яйца, риба тон или пилешки филета.
Забърквай салатата с режимна майонеза (1 яйце, около 50 гр пр. мляко, 1 лъжичка горчица и 1-2 лъжички лимонов сок, минато на блендер или чопър) или с кисело мляко ...

Черпя ви един режимен десерт :

Желирани кафе, мляко и степ от вишна.

За мен целта не е отслабване, а релеф и винаги успявам с този режим.Загубата на килограми не означава топене на мазнини, а доста често загуба на мускулна маса. От 10 години се занимавам с фитнес и знам, че всеки един хранителен режим трябва да се съчетан със спорт или много движение, защото мускулите просто се топят. В един момент, когато започне "нормално" хранене стартира рязко натрупване на мазнини, а за съжаление мускулите вече са с намален обем. Всички фитнес режими са базирани на храна богата на протеини като се избягва тази с въглехидрати. Относно здравослновната част, ходя редовно на профилактични прегледи ( изследвания на кръв и урина) и няма никакви проблеми.
Не искам да се заяждам, но от здравословна гледна точка, употребата на всякакви изкуствени подсладители и оцветители ( които съдържа "Степчето) са тотално недопустими. Аз лично не консумирам такива неща Wink

# 702
  • София
Ми добре!    Sunglasses

Подсладителя е стевия, ама по инерция вишневата отвара нарекох степче ...

# 703
  • Бургас
Здравейте,
днес стартирам с 57.400 кг - 151см.
Закусих кисело мляко с трици, обяд ще са ми три телешки кюфтета.
целта ми е 52 кг. Дано успея, ще започна със седем дни на протеин.
 Hug

# 704
Днес реших да включа зеленчуци, тъй като ми се прияде някаква салата, а сега има доста голямо разнообразие. Т.е вместо планираните 7, финиширах с 5 дни на П. Сега ще направя 3 дни ПЗ, после 2 дни П и така. Единственото сладко, което съм включила е ментов бонбон със стевия и лъжица кленов сироп.
Закуска: нямах време, пих кафе с мляко
Обяд: Пилешка плескавица, малко зелена салата с краставица, домати и 2-3 обезсолени маслини, айран
Вечеря: Таратор без мазнина и пилешко филе.
Всичко

Общи условия

Активация на акаунт