Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 731
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Аз определено както казах бих се позиционирала на юг.Наистина между Флорида и Калифорния най ме влече.Но като цяло бих търсила нещо като средно голям град вероятно като за начало.Големите градове са прекрасни и скъпи, безработицата също е висока.Така знам от близки и приятели живеещи в Щатите.
Ох те да ни изберат пък ще го измислим щата  Crazy Laughing

# 601
Пойзън, ще го разбереш, но... най-общо казано, когато на едното блюдо на везните стои семейство + повече от 1 дете, каквото и да поставиш на другото, не може да ги наклони достатъчно. Naughty
Това въобще не го оспорвам, наистина аз в момента си говоря от позицията на обвързана, но без деца, а всички знаем, че има ли деца всичко е различно.

cute_poison, ако си карала стаж в БГ това е хубав опит и според мен ще ти помогне доста в професионален план в Англия! А той Брексита не се знае още дали ще се случи.  Crazy
Не знам дали само стаж ще е достатъчен, но докато не пробвам няма как да знам. Иначе да, Брекзит изобщо може да не се случи, само дето мен Англия като държава не ми харесва.  newsm78

За това пътя за Гърция и Турция се задръства по празниците. Мисля, че в БГ хората си живеят по-нашироко, от колкото тези в чужбина.
Моето родно място е много близо до границата с Гърция и поне имам наблюдения от "кухнята". Да, по празниците има задръствания на границата, но част от тях са заради работата на нашата полиция между другото (последно като ходих чакахме доста, но полицаите се сетиха да пуснат трета кабина много късно). Да не говорим, че лятото повечето коли са румънски, турски и молдовски. Още повече, че българите масово ходят на определени места в Гърция (в стремежа си да не плащат много). За Турция не мога да кажа със сигурност, но предполагам, че и там е така, при все че още от гимназията хората избират едни и същи места. Разбира се, не искам да правя заключения, пък и не мога да сравнявам как живеят българите в чужбина и в БГ.

Аз визирам именно това. Хора, които не са квалифицирани, на доста млада възраст, биват поставяни на по-отговорни позиции, само защото познават точните хора или защото са по-симпатични на някого в йерархията. Това е особено валидно за т.нар. кол центрове, например - там изобилства от 23-26-27-годишни супервайзори и мениджъри. И масово HR специалистите имат мнение, че ако до 30 не си направил кариера и не си стигнал определено ниво, то нататък нямаш шанс и си оставаш на ниво "изпълнител".
Цялостният маниер, по който се подбират кадри, за мен е изключително порочен.
За кол центровете пък изобщо не ми се говори, още като студентка работих в един такъв - няма такава трагедия откъм управленско ниво (а и не само), там и мениджърска позиция да ми предлагат не бих приела.
Но иначе за другото съм съгласна, според мен подбора на кадри е много порочен, просто защото дори и най-големият ни град не е толкова голям и хората се познават, като добавим и слабата икономика, няма как да очакваме чудеса.

Гледам, че се говори за щати - ние най-вероятно ще се насочим към Флорида или Невада, защото там имаме познати, макар че не ми се иска, защото знам, че и на двете места е адски топло, а на мен в БГ лятото ми е много топло. Аз бих предпочела Ню Йорк, Тексас, Канзас, но нямаме никакви познати там, а и Ню Йорк ми е просто детска мечта, която вероятно няма да се сбъдне.

# 602
  • Fort Worth, TX
Доста хора се местят от Калифорния в Тх.Мнението им е,че Тх е рай сравнено от всяка една гледна точка.Говоря за американци.Щом те се местят значи.....За новопристигнали ще е още по_трудно.

# 603
В Калифорния - само с добра професия, програмист, лекар и др. иначе цените са много високи, за Сан Франциско (и ЛА) бих казала непосилни, поне за истински качествен живот. За Флорида няма да изказвам лично мнение. Някъде мернах, че безработицата била висока в големите градове - не смятам, че е вярно. В момента икономиката си е добре навсякъде смея да кажа. Много зависи какви са ви целите, момичета.

Темата с медицинските застраховки в САЩ е буквално безкрайна. За новодошли със зелени карти в някои щати, но не във всички, има medicaid, което е безплатна базова застраховка (да не се бърка непременно с безплатни прегледи), а за децата почти навсякъде има приемливи безплатни варианти поне за първо време. В зависимост от работата, може да се сключи платена застраховка с фирмен план, може и за цялото семейство - някои планове са по-добри, други по-лоши (не всички планове покриват всичко, а и не при еднакви условия). Някои работи въобще не предлагат такова чудо като застраховка. Отделно от това има и безплатни или евтини прегледи през фондации, организации и пр. Стоматологичните услуги често са отделно перо. Здравната система тук няма много общо с Европа и който има желание да заминава, най-добре да почне да чете от рано, че да няма изненади.

Аз вярвам в американската мечта, но тя за всеки (американец) означава нещо различно Hug най-често съм чувала следното по въпроса през годините, if you work hard and play by the rules, you should be given a chance to go as far as your God-given ability will take you и е от Бил Клинтън. Предстои да видим какво ще се променя догодина.......

За виза J мога да помагам, но не видях по каква програма е? H2B е отделна виза и не са пряко свързани. И от двете не е лесно да се стигне до зелена карта, но не е невъзможно.

# 604
Към вече заминалите имам един тъп въпрос, попълнихме документите още юни, но нямаме имейл, а сме с малък номер. Нищо не разбирам от сайта в който излизат номерата, та ни минават мисли през ума, дали няма да си изтървем датата на интервюто? Сигурно ли е, че уведомяват по имейл. newsm78
Страницата, на която видяхте уведомлението, че сте изтеглени, ще се промени с датата и часа на интервюто.  Peace Сега понеже вече ДС-260 се подава електронно, много хора са подали още май, та може би за това е забавянето и ще влезете в някой от идните виза бюлетини.  Peace Няма да го изпуснете, следи си страницата.  Hug
Благодаря ти много  bouquet

# 605
  • offshore & overseas
Много благодаря за всички мнения в темата, включително и за различните гледни точки! newsm51

Сега държа да пусна един мъничък disclaimer (преди да се отплесна в нещо друго): момичета (и момчета), моля, не приемайте мненията ми твърде сериозно, то е ясно, че каквото и да пиша за САЩ, няма да има много общо с действителността. А и доста често пиша на майтап, но като не сложа хихикаща се икона, усещам раздразнение. Съжалявам, не искам да обиждам и да дразня, но съм си такава. На всяка манджа мерудия, с мнение по всеки въпрос. Laughing

Ето например, за билетите до Калифорния, както и за ориентацията ни към Флорида/Калифорния, ми, това бяха шеги. Първо не са ни изтеглили, второ, не съм настроила лъвю, трето - изобщо не знам какви ще ги измътя, като и ако му дойде времето. Но едно нещо знам - със сигурност ще се допитам до вас. Hug

Пупитка е страхотна. Тя е едно българско слънце, което сега грее в Нейпълс, Флорида. Според мен нейната гледна точка върху Нейпълс не е романтична, а е просто гледната точка на един адаптивен човек, който с мъничко късмет търси и намира решения (и при това бързо). Peace

cute poison, дано не е излязло, че те поучавам! Целта ми беше да обясня защо Бъни се е съобразила с мъжа си. Просто „така е думата“. Тя пише „мъжа ми“, но има предвид него+всички утежняващи обстоятелства.

# 606
  • Scotland
Мяуче,аз пък съм изтървала обяснението  Laughing
Гледам мечтаем си за заселване. Ако нас ни изберат,колкото и мечтани дестинации да имам,ще кацнем в Чикаго  Mr. Green и околностите му. Там са съсредоточени роднини и приятели,на които можем да разчитаме за съвети и някаква помощ. А както писах вече ММ не иска да чуе за местене,освен ако не е в Америка и то близо до родата  Laughing и френдовете.
Иначе аз искам във Вирджиния  Simple Smile Но най-много искам да ни изтеглят  Joy

# 607
  • София
Момичета кой а щатите с най развито земеделие?

# 608
  • с трима мъже :)
Абе не е за тая тема, ама понеже си станахме близки  Wink - може ли някакви предложения да пуснете, ако знаете евтини билети до Ню Йорк.

По Коледа?
По Нова Година?
Или март месец?

# 609
  • САЩ
Абе не е за тая тема, ама понеже си станахме близки  Wink - може ли някакви предложения да пуснете, ако знаете евтини билети до Ню Йорк.

По Коледа?
По Нова Година?
Или март месец?

Виж турците - те летят до там на много прилични цени

# 610
  • Sunshine state
lena1, нямам представа къде сте живяли, но 3000 са си голям разход на месец за наем, ток, кабел. Застраховката за колите е на 6 месеца, не е всеки месец, освен ако не си я разсрочиш. Пак няма как да минем 3000. Ние и с храната не ги минаваме. То зависи явно колко деца имате и дали ходят на градина и от много обстоятелства.  Животът тук е скъпичък, но пък не може да живееш дето се вика в рая и да е евтино.  Laughing И да, няма как да оцелееш с 12-13$, за това единият трябва да вади повече, в случаят мъжът ми.
Благодаря на всички за пожеланията. Мисля, че с толкова много стиснати палчета, които имах, нямаше как да не станат нещата.  Simple Smile Hug

# 611
  • Scotland
Pupitka, и от мен много късмет. Чела съм те в стари теми и знам вълнението ти Simple Smile Бъдете здрави и щастливи Simple Smile Дай Боже всекиму!

# 612
  • София
Здравейте, днес получих мейл с покана за участие в лотарията. Сайтът ми се стори подозрителен, но попълних данните, които бяха само име, е-майл и гсм. Преди малко ми позвъниха от някакъв немски номер и започнаха да ми задават въпроси и да говорят общи приказки. Номерът е този: +4917624600874. Прекъснах разговора, защото усетих, че е някаква измама, но не съм на 100% сигурна. Искам да ви питам, така ли се процедира, по принцип, с разговори по тел и случвало ли му се е на някого подобно нещо?

# 613
Здравейте, днес получих мейл с покана за участие в лотарията. Сайтът ми се стори подозрителен, но попълних данните, които бяха само име, е-майл и гсм. Преди малко ми позвъниха от някакъв немски номер и започнаха да ми задават въпроси и да говорят общи приказки. Номерът е този: +4917624600874. Прекъснах разговора, защото усетих, че е някаква измама, но не съм на 100% сигурна. Искам да ви питам, така ли се процедира, по принцип, с разговори по тел и случвало ли му се е на някого подобно нещо?
Не. Тези имейли са спам и измама.

# 614
Искам да ви питам, така ли се процедира, по принцип, с разговори по тел и случвало ли му се е на някого подобно нещо?
Не. Тези имейли са спам и измама.
Имаше преди предупреждение в самия сайт, че няма да получите никакво уведомление, никакви телефонни разговори и т.н. нито преди, нито след лотарията  Peace този мейл и телефонно обаждане си е спам и измама  Whistling
Като изтеглят лотарията трябва сами да проверите, никой няма да ви уведоми дали сте спечелил.

Общи условия

Активация на акаунт