Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 379
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 355
  • Варна
Аз си обясних едногодишната виза, че заради завършването е толкова кратка.Обаче явно не е така, щом твоите родители са им дали по същият повод 10 годишни.Явно е по някакво си странно усмотрение на служителите  newsm78
Иначе майка ми скоро ще стане на 58г., февруари се яви на интервю, т.е. на 57г..

Благодаря за отговора  Peace

# 2 356
  • Down south
Малка вметка.
Визата е само за влизане, колко време ще може да остане, тоест престой се определя при самото влизане. Да речем 6 месеца. След това сестра ти може да я заведе да види Ниагара или Тихуана и да и при влизане да получи още 6.
Признавам, че само съм чувала и нямам преки впечатления. Ставало с ходене до Мексико, сега явно ще може и до Канада.

# 2 357
  • София
С ходене до Канада можеше и преди 12-15 години, не само сега.

# 2 358
  • Варна
Да, това зависи от граничния офицер.Обаче майка има двупосочен билет и така или иначе ще стои 2 седмици, на 23-ти ще си тръгва обратно за България.Тъкмо вчера ѝ оформихме едно кратко писмо за пред граничния, че тя не говори английски, а нали ще я пита защо идва, за колко време.

Иначе това за Канада е полезно инфо.Особено в момента като може вече да се влиза в Канада с цел туризъм/ в момента за притежателите на валидни визи за Щатите/.

# 2 359
  • Scotland
абсолютно всичко, което силно съм пожелала, ми се е случило.
Силата на привличането. Wink
Тази година пробвах силата на привличането, купих си книгата, изчетох я, пробвах всичко което е
написано да го направя и общо взето голяма ми
беше надеждата...но HAS NOT BEEN SELECTED ...in my face :/

Aз имам теория за т.нар. "сила на привличането", но преди нямах врем да се впусна в подробности  Wink За мен такова нещо съществува, но не привлича, а тласка към целта. Какво имам предвид - всичко, което зависи, ако ще и само на една хилядна от нас, може да се "привлече". Да речем, че искате да станете лекар. Желанието е толкова силно, че няма как да не се случи. Защо? Ами защото вие повече от всеки друг ще се стремите, чрез действия, яко учене и др., за да стигнете до там.  Т.е. силното желание ще ни преведе през всички трудности до целта, много други ще отпаднат по пътя. Какво е лотарията, обаче? АМИ ЛОТАРИЯ!!! Нищо не зависи от нас. Само да си пуснеш формата за участие и после чакаш. Няма как с действие или бездействие да повишиш шанса, както и да го намалиш. Той си е все около 1%, примерно. Същото е и с тотото. Ако беше толкова лесно с привличането, хиляди хора да са милионери. Ама и при тотото няма как да повлияем на резултата, само пускаме фиша и чакаме. Силно се надявам да ни се случи на всички, които засега сме HAS NOT, но няма да си губя време, нерви, надежди, и т.н. да визуализирам, привличам, призовавам.. нещо, което не зависи от мен  Wink
Горе главата, момчета и момичета...все някога може и ние да сме сред печелившите  bouquet

# 2 360
Моята тур виза през 2012та също беше със срок от 1г. А тогава вече даваха предимно 10годишни. Малко се ядосах в началото, но ми мина като се сетих с какъв зор ми я дадоха и тая. Отидох, постоях малко над месец и си се върнах, граничния ми беше бил печат с 6 месеца срок за престой.
През 2015та си пуснах документите през куриер - имаш право да не се явиш на интервю, консула ако прецени може да те извика. Мен не ме извикаха, а новата виза беше със срок от 10 години. Беше, защото вече е анулирана...  Twisted Evil По този начин се спестиха и таксите за интервюта. Но как преценяват на кой каква виза да дадат и за мен е загадка!?  Mr. Green

# 2 361
  • Варна
Благодаря, Мартине!Полезен ми беше  Peace

# 2 362
  • Down south
С ходене до Канада можеше и преди 12-15 години, не само сега.
Така е, имам предвид, че сега няма да има нужда от виза или там, каквото разрешение се изваждаше за влизане на българин с щатска виза в Канада.

# 2 363
  • САЩ
Море!, сестра ти като получи зелена карта, няма право да подаде петиция за теб и майка ти - не я гледай Надин, тя и съпругът ѝ отдавна са се натурализирали, т.е. имат гражданство, а гражданите вече могат да подават за братя, сестри, майка и баща.

Ето ти официалната инструкция, винаги чети нещата от USCIS, форумите са в случай, че нещо не си доразбрала само:
https://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/B1en.pdf

За да вземе гражданство, сестра ти още пет години ще трябва да стои в САЩ и чак тогава да ви пусне петиции, после ще се чакат още много години за приорити датата.

# 2 364
  • Варна
Море!, сестра ти като получи зелена карта, няма право да подаде петиция за теб и майка ти - не я гледай Надин, тя и съпругът ѝ отдавна са се натурализирали, т.е. имат гражданство, а гражданите вече могат да подават за братя, сестри, майка и баща.

Ето ти официалната инструкция, винаги чети нещата от USCIS, форумите са в случай, че нещо не си доразбрала само:
https://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/B1en.pdf

За да вземе гражданство, сестра ти още пет години ще трябва да стои в САЩ и чак тогава да ви пусне петиции, после ще се чакат още много години за приорити датата.

Да, разбрах. Peace
Бях цитирала по-скоро по повод при вече взето гражданство, че ако подаваш за брат/ сестра, той или тя могат да вземат семейството си със себе си/ биват вписани във формата за петицията/.Иначе да, годините са си доста....
Ние така или иначе няма да се отказваме от лотарията, може пък да ни излезе все някога късметът.

# 2 365
Искам да питам запознати, в случай че К2 виза за дете изтече (срока й е 1г докато се постави в паспорта на детето), колко време се чака за подновяването й или кой е най-бързият друг вариант за да се вземе детето в Америка. Формите теоритично са ми ясни, но ще съм благодарна, ако ме "светнете" на нещо най-бързо в случая. Съответно става дума за българин с американско гражданство и българка с К1 и детето й с К2 виза.

# 2 366
Искам да питам запознати, в случай че К2 виза за дете изтече (срока й е 1г докато се постави в паспорта на детето), колко време се чака за подновяването й или кой е най-бързият друг вариант за да се вземе детето в Америка. Формите теоритично са ми ясни, но ще съм благодарна, ако ме "светнете" на нещо най-бързо в случая. Съответно става дума за българин с американско гражданство и българка с К1 и детето й с К2 виза.
Не знам дали има възможност за удължаване на този тип визи. Ако детето не влезе в рамките на една година след родителя, ще е нужна отделна петиция.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 19:27 от lena1

# 2 367
  • Down south
Още веднъж, не се подвеждайте по предложения за фиктивен брак. Резултатите могат да са фатални, е, освен ако не се предложи поне $25 000, задължително авснсово, без оглед изхода на интервюто  Joy така, като ви отрежат, поне ще имате утешителна награда.
Знам, сумата е внушителна, но към днешна дата, брак с американски гражданин, с цел придобиване на легален статут е около $30 000  и отнема много време и нерви. Сключване на брак с изтеглен от лотарията е най-лесния начин, някой мошеник да се озове тук на ваш гръб. Така, че ако някой ще се "продава", поне да си знае цената

# 2 368
  • Scotland
Предложението изчезна набързо  Joy

# 2 369
Изтървах някаква оферта, някой на лично ако може да ме просветли!? Wink

Общи условия

Активация на акаунт