Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 778
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз само тихичко ще питам къде са ходили на градина вашите деца? Щото при нас човечето Шестичко беше много познато още от градината. Там имаха моличници, тетрадки, редяха се за подпис на написаното, преди да ги пуснат да играят и т.н.  Tired Колкото и да меля, той се радва като има стикер или Браво! и в това лошо не виждам. Проблемът е, че не успявам да вкарам идеята за нормалност и че не винаги можеш да си все за Отлично!
А цялата работа с желанието за учене просто виждам как безжалостно се мачка. А не винаги учителят успява да пребори системата - не ги обвинявам (само тях) - полагат усилия да се справят както могат с всичко, което им се изсипва на главата.

# 526
Ами там където моето е ходило на градина не е имало нито стикери нито шестичко.
Въпроса е,  че ходи предучилищна в същото училище. Не са му лепени нито птички,  нито пчелички. Бяха поздравявани и хвалени ако наистина направят нещо смислено.
Сега птички и пчелички има за краснопис /  никога не е бил признак на интелигентност - да вземемдокторите/. За бързо писане / при по флегматичните деца -  вървят срещу природата им/ . И в същото време от знания,  тъпчем на едно място.

# 527
  • Пловдив
Ами там където моето е ходило на градина не е имало нито стикери нито шестичко.

И при нас така.Беше си в нормална,държавна детска градина.

# 528
При нас нито в градината, нито сега в училище има печатчета, картинки, шестички и т.н.
Детето ми само разбира кога е написало нещо красиво и кога грозно ( за правилно и неправилно естествено че не).
Иначе не съм против тези малки поощрения, помня в първи клас госпожата ни лепеше едни стикери, отстрани бяха като марки и не беше много интересно да гледаме как се късат и залепват. Една седмица дойде по заместване една учителка пенсионерка, помня че ми даде картонче "Най-добър математик" и бях много радостна - може да не е било кой знае какво, но го помня 27 години вече.

Сега едни въпрос за тези, които по математика са с издателство "Булвест" - има едни задачи без условия, на малкото квадратче до номера на задачата има нарисувани монети и банкноти. Има нарисувани пари и стоки, които се продават означени с цена, отдолу има празни редове. Чудя се какво се прави - измисляш си задачки ли или може би с дадените пари какво можеш да си купиш?

# 529
Дъщеря ми е с учебници на Просвета и не мога да помогна.
Снимай задачата, да я разгадаем Laughing

# 530
  • Пловдив
Мише,по един учебник сме знаеш,но сега са при децата.Ние май не сме стигнали до там още и не се сещам за задачата.Снимай я верно и я пусни.
На Народни танци вие записани ли сте и вчера ходихте ли?

# 531
......

Сега едни въпрос за тези, които по математика са с издателство "Булвест" - има едни задачи без условия, на малкото квадратче до номера на задачата има нарисувани монети и банкноти. Има нарисувани пари и стоки, които се продават означени с цена, отдолу има празни редове. Чудя се какво се прави - измисляш си задачки ли или може би с дадените пари какво можеш да си купиш?

По тях сме, но въобще не се сещам т.е. сещам се за задачите, но  ги правят в час и не съм ги заглеждала по-подробно. Ще погледна довечера  Peace

Относно печати и прочие, моят син беше 2г на ПГ в у-ще, там учителката имаше печат шестица и още други поне 5 печата с всякаква флора и фауна  Laughing , та нямаше дете без печат, 6-цата си беше 6-ца все едно а другите печати поощрителни без определена стойност но се знаеше, че не е идеално щом не е 6.

# 532
Вечерта ще я снимам задачката, защото съм на работа сега.
Елфита - ходихме един път преди 10 дни, сега не сме, защото сме с навехнат глезен от една седмица, вкъщи си бяхме 7 дни, днес малко коцук-коцук до училище, но е освободена от физическо. Ще има концерт на 17 декември от 12ч. в залата на Филхармонията ( в бившия Партиен дом). Не знам дали всички деца ще участват или само част от тях. Ще е концерт на децата от школата на преподавателката.

# 533
  • Пловдив
Мише,бързо да се оправя крачето.Довечера ще погледна задачите и ако са ги решили,ще ти пусна снимка да видите как стават.Концерта за 17 ти е за всички.Поне при нас е отбелязан в програмата за танците
Нашето домашно за събота и неделя имаше задача тип домино,което за мен е много странно.Няма условие,няма обяснение какво трябва да се прави.Ние не знаем да играем домино.Как да решим задачата?Изобщо какво общо има доминото с математиката?На тази задача писах,че не можем да решим,защото не знаем да играем домино.Дъщеря ми се притесни,че не е решила и тази задача.Опитах се да я успокоя
Ето я задачата

# 534
Просто не знам каква емотикона да сложа за тази задача. Ами и аз не знам как да я реша. Явно имам пропуски в началното у-ще.

# 535
  • София
При малката няма пчелички, стикери и "Браво-та". Предупредиха ни, че няма да има оценки, а на някои от контролните ни пращат т.н. комини (хистограма), заедно с точките на детето. По този начин можем да се е ориентираме как се е справило, спрямо другите. Г-жата само се подписва, но за сметка на това доста шари с червения цвят.

При моята забелязвам, че не се старае, по-разсеяна е и е по-невнимателна  от миналата година. Тази събота не искаше да си пише домашните, особено думите по Английски. Искаше да си играе. Големи увещания бяха.

Тази задача е като игра на Домино - плочката има две квадратчета => следващото празно квадратче трябва да е с 6 точки, до него да речем слагате 3 - точки, Следващата плочка трябва да е с 3 точки и да речем 5; Така всяко първо квадратче на плочката трябва да с толкова броя точки, колкото второто квадратче на предходната плочка

# 536
Доминото е страхотна игра!!! Според мен много добре развива мисленето на децата. Полезна е и...за мен има връзка с математиката. Пробвайте я със сигурност ще ви хареса. Задачите без условия и на мен са ми странни, но все пак са предназначени за децата, а не за родителите, те по различен начин възприемат нещата, а и това да се досетиш какво се иска е половината от решението. По повод на пчеличките и шестичките, (не че съм наясно кой печат, какво точно означава и каква е градацията браво, отлично и т.н.) все пак са някакво форма на оценка, и дават макар и бегла представа за справянето на детето. А и децата се радват, въпреки че, госпожите поне при нас са супер щедри на стикери и печати и вече се цени само ".... работи отлично в час по ...."написано в тефтерчето.  Та този форма на комуникация, е добра поне според мен, защото за мен не е нормално 25 родители, всекидневно да се качат на главата на госпожата и да задават въпроси как се справя тяхното дете.

# 537
  • Пловдив
Задачата със сигурност има решение.Но аз отказвам да уча Домино на екс,после детето,за да решаваме задача за първи клас.За първи клас задачите трябва да са все общо достъпни и разбираеми.Поне според мен  Simple Smile

# 538
В нашата градина имахме само "Браво".

# 539
Такава задача с домино имаха в детската градина, доста по-сложна от тази и сложна за мен лично. Извадих доминото и започнахме да редим.
В детската градина миналата година децата много си харесваха стикерите, които получаваха в петък. Имаше за всички и с любими на всички неща. Много социализиращо и адаптиращо им действаха. 

Общи условия

Активация на акаунт