Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 94 552
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Благодаря, въпреки че е за мини понички Simple Smile

# 706
  • Мнения: 894
а ще споделите ли как правите поничките?  Grinning

# 707
  • София
  • Мнения: 1 832
Търся рецепта за понички, ако може да се печени. И идея за глазура да прилича на лидълската , розово-лилава. Може би ако смеся захар със сладкарска боя? Но бих предпочела, ако може да не е с боя.

# 708
  • Мнения: 5 639
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

# 709
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Търся рецепта за понички, ако може да се печени. И идея за глазура да прилича на лидълската , розово-лилава. Може би ако смеся захар със сладкарска боя? Но бих предпочела, ако може да не е с боя.
За оцветяване може да ползваш сок от цвекло.
Ето тези мисля да пробвам, когато намеря форма  Mr. Green
http://cakecupcakeandcookie.blogspot.bg/2014/10/blog-post_30.html
и тези
http://cakecupcakeandcookie.blogspot.bg/2014/05/blog-post_26.html
Иначе съм правила печени, но с разточване на тесто и изрязване, а така ми се вижда по-бързо и чисто.

# 710
  • София
  • Мнения: 1 832
Ала-Бала, благодаря ти. Аз мисля, че съм виждала форми в магазините "за левче" силиконови.

# 711
  • София
  • Мнения: 12 695
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

Позволявам си да предложа начина, по който го приготвям аз: Домашен пастет от пилешки дробчета - много вкусен, лесен за приготвяне и полезен.  Heart Eyes

# 712
  • Мнения: 22 867

Позволявам си да предложа начина, по който го приготвям аз: Домашен пастет от пилешки дробчета - много вкусен, лесен за приготвяне и полезен.  Heart Eyes

Аз, като на барабан палката, ама да потвърдя, наистина става вкусен пастет по дадената от Vanja77 рецепта. Heart Eyes Peace

# 713
  • Мнения: 5 639
Скрит текст:
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

Позволявам си да предложа начина, по който го приготвям аз: Домашен пастет от пилешки дробчета - много вкусен, лесен за приготвяне и полезен.  Heart Eyes

Много благодаря  bouquet Ако нещо усетя, че не става ще питам в процеса на приготвяне, за първи път ще ми е  Peace

# 714
  • София
  • Мнения: 12 695
Скрит текст:
Пепи, пастета ми е много прост - малко кайма и дробчета,  сварени, мама ми го каза,  злоядите го харесват....та им правя. Аз добавям лук, олио и малко черен пипер. Преди да пасирам - масло.
Но сега стана рядък,  та моля за съвет,  как да го сгъстя.

Може ли рецептата? Щом е изпитана на злояди деца и я харесват значи е точно за нас  Hug

Позволявам си да предложа начина, по който го приготвям аз: Домашен пастет от пилешки дробчета - много вкусен, лесен за приготвяне и полезен.  Heart Eyes

Много благодаря  bouquet Ако нещо усетя, че не става ще питам в процеса на приготвяне, за първи път ще ми е  Peace

Няма как да не ти се получи, много е лесно. Просто спазвай рецептата.  Peace

# 715
  • Мнения: 894
Пиша само, за да благодаря за съветите за пърленките и чили кон карнето, които ми даде pep4о и една друга потребителка, която ме разубеди да не сглобявам всичко в лахмаджун Simple Smile.
Направих отделно чили кон карне с кайма и пърленки с масло, чесън и шарена сол на грил тиган. Всичко стана фатнастично Simple Smile

# 716
  • Мнения: 50 765
Искам да питам за прост вариант на карфиол с кайма на фурна или котлон
Прост, в смисъл без да варя карфиола, и после да го пържа и пека..а по-набързо да забъркам всичко и бутна да се пече  Embarassed

# 717
  • Мнения: 765
Решила съм да правя торта.Никога до сега не съм правила и погледнах в нета за рецепти.Търсех лесна за направа торта,нещо,което не може да се обърка,но и вкусна.Намерих това:
http://recepti.ezine.bg/r-4829-%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0 … D1%80%D1%82%D0%B0

Обаче!Блатовете дали няма да станат сухи?И крема ми се струва,че няма да ми е досатъчен. newsm78

ПОмагайте.Ще я предлагам на гости. Mr. Green

# 718
  • Мнения: 22 867
Искам да питам за прост вариант на карфиол с кайма на фурна или котлон
Прост, в смисъл без да варя карфиола, и после да го пържа и пека..а по-набързо да забъркам всичко и бутна да се пече  Embarassed

Погледни тая рецепта дали те устройва: ПЪЛНЕН КАРФИОЛ, ако е суров, трудно ще го напълниш с каймата, твърд е. Но пък би могло да накъсаш на розичка, да ги смесиш с каймата и да запечеш. Peace

# 719
  • Мнения: 2 315
Искам да питам за прост вариант на карфиол с кайма на фурна или котлон
Прост, в смисъл без да варя карфиола, и после да го пържа и пека..а по-набързо да забъркам всичко и бутна да се пече  Embarassed

В 90 дневната има една рецепта Карфиол по Жгмъцки.  Grinning
Накъсваш карфиола на розички и го разбъркваш хубаво с олио и подправки. Прибавяш каквото можеш за деня- в случая кайма. Запичаш за двайсетина минутки и готово. Супер вкусно става.

Общи условия

Активация на акаунт