Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 053
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Ами и по описания начин, освен това нарязани на кръгчета и намазани леко със зехтин. И все ми стават никакви. Не са ми вкусни.

# 196
Съни 29, как печеш? Жилав патладжан не ми се е случвало досега.

Аз взимам тавата на фурната, слагам алум фолио (за да си спестя миенето после) и поръсвам със зехтин. Нарязвам патладжаните на половини, слагам ги с вътрешността нагоре и пека на около 200 градуса с вентилатор на почти най-високото място на фурната за около... 40 минути може би... После само с лъжичка издълбавам вътрешността от кората и ползвам за каквото искам. Wink

и малко солчица. така го правя и става суперски. Не знам какво значи жилав патладжан - нещо е объркано при печенето.
Сега видях, че си отговорила - кръгчетата трябва да не са много тънки, защото стават като чипс

# 197
И аз това се чудя, къде бъркам. Уж не трябва да е много сложно, а на мен все не ми се получава.

# 198
  • München, Deutschland
Да не би да пускаш на много силно печката? Опитай да полееш със зехтин ако искаш... Или да завариш леко, колкото да поеме вод аи да остане сочен, а после във фурната. Аз имах проблема преди, че оставаше суров или изгаряше, но откакто вдигнах температурата, вдигнах тавата много близо до реотана - м/у 5 и 10 см (каквато опция има твоята фурна) и пека на вентилатор, реших проблема. Но и трите неща заедно. Поединично не даваха ефект...

# 199
Благодаря.

# 200
Здравейте! Можете ли да ми кажете тайната на вкусен печен патладжан. Като се опитвам да си го изпека вкъщи, все става жилав или сух, но не и вкусен.

Най-вкусен ми е цял като го пека. Хубаво надупчен с вилица го слагаш на решетката на фурната. Под него слагаш тава покрита с фолио да събира сока. Пека го на 200 градуса около половин час и още 15-20 минути на 180. Само без вентилатор, че с него стои като варен. Simple Smile

# 201
  • гр. София
Здравейте момичета,
Искам да направя 3 бр.   целувчени блатове за торта /белтъци, пудра захар и смлени орехи/.
Смятате ли, че ще станат, ако ги изпека на принципа на забравените сладки едновременно?
И евентуално на каква начална температура, все пак са по-тънки?
Правили ли сте досега?

# 202
Здравейте.Утре ще правя за пръв път шкембе чорба.Имате ли хубави сполучливи рецепти и съвети които да следвам.Аз харесах тази рецепта:
http://recepti.gotvach.bg/r-6056-%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8% … D1%80%D0%B1%D0%B0

# 203
  • Русе
Здравейте.Утре ще правя за пръв път шкембе чорба.Имате ли хубави сполучливи рецепти и съвети които да следвам.Аз харесах тази рецепта:
http://recepti.gotvach.bg/r-6056-%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8% … D1%80%D0%B1%D0%B0

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_513.html

# 204
  • София
Здравейте момичета,
Искам да направя 3 бр.   целувчени блатове за торта /белтъци, пудра захар и смлени орехи/.
Смятате ли, че ще станат, ако ги изпека на принципа на забравените сладки едновременно?
И евентуално на каква начална температура, все пак са по-тънки?
Правили ли сте досега?

Има два начина, първо на 90 градуса докато леко покафенеят крайчетата им и ги вадиш и вторият е, така вече печа целувки , фурната я загрявам на 200 градуса, поставям целувките и ВЕДНАГА изключвам. На сутринта имаш прекрасни целувки, но този начин е за целувки само.  Ти прецени кое ти харесва. Забравените сладки не съм ги правила.
...........................

Най-вкусен ми е цял като го пека. Хубаво надупчен с вилица го слагаш на решетката на фурната. Под него слагаш тава покрита с фолио да събира сока. Пека го на 200 градуса около половин час и още 15-20 минути на 180. Само без вентилатор, че с него стои като варен. Simple Smile
Така го правя и аз.  Peace

beauty _magolia, ЦАРСКИ КЕЙК
Скрит текст:
Форма за кейк намаслена.
300 г брашно
300 г пудра захар
300 г масло стайна температура
5 яйца - разделени, стайна температура
60 г стафиди напоени предварително за 1 нощ в ром
кора лимон
2 с.л. ром
Работи се с миксер!
Разбива се маслото със захарта до побеляване, прибавят се 2 цели яйца едно по едно и 3 жълтъка. Добавя се брашното постепенно, стафидите, ром, лим. кора. Разбиват се белтъците на твърд сняг и с шпатула се прибавят към маслената смес внимателно.
Пече се на 160- 170 градуса за около 50-55 мин. или до суха клечка.
Охлажда се. 

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 00:49 от marchеva14

# 205
  • Пловдив
И ако може изпитана рецепта за царска туршия Peace

3 кг-моркови
3 кг -карфиол
4,5 кг-чушки или камби
0,500 кг-целина глави
1 кг-зелени домати
20 зърна черен пипер
 Сваряваш марината от 0,500 гр. захар, 300 гр. сол и 1,200 мл.  оцет. Нарязаните зеленчуци заливаш с маринатата и престояват в нея около два часа.  След това пълниш в буркани. Вариш 5-6 минути след завиране на водата.

Само да питам...тази течност не е ли твърде малко за толкова продукти?

# 206
  • Sofia
Как правилно да изсуша шипки,на сянка или на слънце?
Как почиствате загорели съдове?

# 207
Как правилно да изсуша шипки,на сянка или на слънце?
Как почиствате загорели съдове?
Слагам го на котлона с малко вода и сода за хляб, оставям да поври 5-6 минути и всичко се отлепва. Ако е по-загоряло, повече вода и да ври 10-15 мин. Имам предвид повече вода, за да не изври всичката и да загори още.

# 208
  • Sofia
Ще пробвам,мерси

Гледах едно клипче,където уж се махало загоряло с цветоулавящите кърпички за пране...сипва се вода и веро и 1 кърпичка,на следващия ден нищо няма по дъното,само изплаква и дъното чисто...е,не се получи,разбира се...а тенджерата е емайлирана и не мога много да търкам с тел

# 209
И ако може изпитана рецепта за царска туршия Peace

3 кг-моркови
3 кг -карфиол
4,5 кг-чушки или камби
0,500 кг-целина глави
1 кг-зелени домати
20 зърна черен пипер
 Сваряваш марината от 0,500 гр. захар, 300 гр. сол и 1,200 мл.  оцет. Нарязаните зеленчуци заливаш с маринатата и престояват в нея около два часа.  След това пълниш в буркани. Вариш 5-6 минути след завиране на водата.

Само да питам...тази течност не е ли твърде малко за толкова продукти?

Не е малко.Те докато престояват зеленчуците също пускат течност и си е достатъчно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт