Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 948
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • München, Deutschland
Анче, не съм готвила, но ако има специалист по дивеча, то това е пеп-4о - авторката на темата. Препоръчвам ти нейния блог, има десетки рецепти с дивечово месо. Изглеждат толкова апетитно, че съм ги отваряла просто да прочета, макар че никога няма да имам глиган.  Laughing

Специално ми се е запечатала една за "Глиган с кореноплодни" в съзнанието... Мисля, че там ще намериш каквото търсиш.  Grinning

# 571
  • Бургас
Търся изпитани и вкусни рецепти за дивечово месо.Приготвила съм глиганско за винен кебап.Нали ще се получи?До сега не съм готвила нищо от такова месо,само на кайма сме пробвали. Hug
Търси при пеп-4o, тя ги разбира тези неща. У тях е пълно с канибали.

# 572
Търся изпитани и вкусни рецепти за дивечово месо.Приготвила съм глиганско за винен кебап.Нали ще се получи?До сега не съм готвила нищо от такова месо,само на кайма сме пробвали. Hug
На пеп-4o от блога:

http://pep-4o.blogspot.bg/2012/01/blog-post_16.html

http://pep-4o.blogspot.bg/2009/07/blog-post_4207.html

http://pep-4o.blogspot.bg/2012/02/blog-post_06.html

ПП с Пепи ще се разберем за рекламата.  Laughing

# 573
  • София
В рецепта за мъфини 125 гр масло с колко мл олио мога да го заменя?

# 574
Благодаря,дами! bouquet

И аз си спомням,че някъде тук съм виждала много такива рецепти,но не бях сигурна къде точно.

# 575
Преди около месец направих на фурна суров карфиол с подправки.
Импровизирах със замах по някаква рецепта от нета и се получи чудесен, хрупкав - не се вари!
ММ обаче е затрил "четивото". Сега пак иска такъв  Crossing Arms
Има ли добра душа да ми помогне с идея какви съм ги вършила, щото от 2 дни чета Praynig

# 576
В рецепта за мъфини 125 гр масло с колко мл олио мога да го заменя?

около 80 мл.  Лично мое мнение е, че с равни части масло и олио мъфините стават най-добре.

ПП с Пепи ще се разберем за рекламата.  Laughing

о да, търся две сръчни ръце за пълнене на наденици.  Laughing пък аз ще почерпя сладичко.  Има дни, когато ми писва от дивеча  #Cussing out
Глигана с кореноплодни (разбирайте зеленчуци всякакви - картофи, пъщърнак, целина.. ей такива - не тиквички, карфиол....) е най-любим и най-често готвен в къщи. Защото и сам се готви Simple Smile
Анчето, ето рецепти с глиган http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD

# 577
  • Русе
Импровизирах със замах по някаква рецепта от нета и се получи чудесен, хрупкав - не се вари!
Има ли добра душа да ми помогне с идея какви съм ги вършила, щото от 2 дни чета Praynig

https://vkuhniata.wordpress.com/2010/11/03/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0 … 0%B8%D0%BE%D0%BB/

# 578
  • София
Преди седмица аз правих по тази руска рецепта и много ни допадна.
Скрит текст:
Цветная капуста — 1 шт.
Растительное масло — 1 ст. л.
Греческий йогурт (можно заменить густой простоквашей) — 300 мл
Сок 1 лайма (или лимона)
Порошок чили — 2 ст. л.
Тмин — 1 ст. л.
Давленый чеснок — 1 ст. л.
Порошок карри — 1 ч. л.
Черный перец — 1 ч. л.
Соль — 2 ч. л.

Приготовление:

1. Разогреть духовку до 200 градусов и смазать противень маслом.
2. Тщательно промыть капусту и удалить любые зеленые листья.
3. В миске смешать йогурт с соком лимона, порошком чили, тмином, чесноком, порошком карри, солью и перцем.
4. Положить капусту в миску и обмазать маринадом.
5. Готовить в духовке 30–40 минут. Маринад сделает корочку на поверхности цветной капусты.
6. Дать капусте остыть в течение 10 минут, сервировать зеленым салатом.
Не съм си я превела все още, извинявам се Blush

# 579
 bouquet bouquet bouquet  за   i_peych  и  Onna-bugeisha /тази ще направя след това/
определено е тази на  i_peych  Heart Eyes

# 580
Ох, така обичам постни лозови сърмички с булгур и стафиди и млечен сос, а ме е страх да ги направя. Купила съм едни листа, стоят в хладилника и само ги гледам и им се точа. Много се надявах този уред да работи, но щом е боклук....няма да се мъча, ще пробвам с показаното на клипчето, дано ми се получи  Rolling Eyes Rolling Eyes
Може ли да ми дадеш рецептата за сърмичките и млечния сос. Преди години ме почерпиха с лозови сърмички с млечен сос, бяха невероятно вкусни и сега издирвам рецепта, която да се доближава до вкуса. Такива като твоите не съм опитвала.

# 581
Благодаря ти,Пеп-чо.
А нещо по - специфично има ли в приготвянето на такова месо или е както обикновеното свинско?

# 582
  • Благоевград
Привет! Имам домашно прясно свинско и искам да си го смеля за кайма заедно със сланинка. Задължително ли е да добавям телешко към свинското или може само свинско месо и свинска сланинка? А горе долу за 400 грама месо колко сланина да сложа?

# 583
Аз съм мелила на кайма само свинска плешка без да слагам сланина или телешко+свинско.

# 584
Привет! Имам домашно прясно свинско и искам да си го смеля за кайма заедно със сланинка. Задължително ли е да добавям телешко към свинското или може само свинско месо и свинска сланинка? А горе долу за 400 грама месо колко сланина да сложа?

можеш, разбира се. Само свинската кайма си е хубава.
Можеш да сложиш около 50-70 грама сланинка.
Като нарежеш месото, преди да го смелищ, добре го изстуди - по-добре дори да поседи малко в камерата ...

Общи условия

Активация на акаунт