Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 948
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,
имам останал сос от винен кебап /мръвката бе потайно изядена през нощта и сега разследваме случая  Laughing/. Какво да го правя, освен така да го хапваме, с ориз само?

# 586
Запържи още малко месо, можеш да си добавиш ориз, картофено пюре и т.н. А може и кюфтенца да му сложиш.

# 587
или парче наденица задуши в соса за по-бързо.  Peace

Благодаря ти,Пеп-чо.
А нещо по - специфично има ли в приготвянето на такова месо или е както обикновеното свинско?

месото е толкова близко до свинското, колкото и до телешкото Simple Smile Преди години, когато започнах да готвя дивеч го изкисвах във вода с оцет, с вино, с подправки, мариновах го. Това се прави за разграждане на мускулните влакна, които при дивите животни са здрави и месото е по-жилаво.  Но ставаше за готвене на разни винени кебапи.  Обаче разширих асортимента на манджите Simple Smile с дивеч и в белите сосове се усещаше  оцета, в пържените месца- също.  Тогава се поразрових за повече информация за дивеча и научих, че при дълбокото замразяване във фризера мускулната тъкан също се окрехкотява. И след като е било замразявано - няма нужда от изкисване и мариноване. Освен ако не е миризлив глигана де Simple Smile  Сега не мариновам нищо, освен ако няма да го правя на винен кебап.

# 588
  • Благоевград
Привет! Имам домашно прясно свинско и искам да си го смеля за кайма заедно със сланинка. Задължително ли е да добавям телешко към свинското или може само свинско месо и свинска сланинка? А горе долу за 400 грама месо колко сланина да сложа?

можеш, разбира се. Само свинската кайма си е хубава.
Можеш да сложиш около 50-70 грама сланинка.
Като нарежеш месото, преди да го смелищ, добре го изстуди - по-добре дори да поседи малко в камерата ...

Благодаря!
За да не ми се развали съм го прибрала в камерата и като го извадя и е почти размразено, тогава да го меля, нали така?

# 589

Благодаря!
За да не ми се развали съм го прибрала в камерата и като го извадя и е почти размразено, тогава да го меля, нали така?

Да - точно така

# 590
Паламуда дали ще стане вкусен ако се опече на барбекю?

# 591
Още веднъж благодаря! bouquet
Очертава се честичко да имаме такова месо за готвене,за това и се интересувам.За днес съм предвидила едно за винен кебап.Ще видим дали ще се справя.. Sunglasses

# 592
  • München, Deutschland

Пекли сме скумрия и на нас ни е много вкусна.
Паламудът и скумрията са в едно семейство, така че. Wink

# 593
  • Sofia
Да питам и тук, че в темата за съдовете не отговарят.  Laughing
От гледна точка на безвредност и безопасност кое е по-добре според вас - ел. кана или чайник?  newsm78

# 594
За детето купихме стъклена електрическа кана с миещ се филтър.И досега я ползваме.Незнам доколко е безопасна обаче ,защото може да се счупи при невнимание.

# 595

става, миналата седмица така го ядохме Simple Smile

# 596
  • София
В новата брошура на Лидл има слоукукър. Имате ли впечатления от техният уред и дали е добре да го взема - като цена и характеристики?

# 597
  • Пловдив
Оставих да се размразят пакет скариди. Щях да ги приготвя за вечеря, но плановете ни се промениха. Все още не са напълно размразени. Дали мога да ги оставя в хладилника до утре?

# 598
  • София
Оставих да се размразят пакет скариди. Щях да ги приготвя за вечеря, но плановете ни се промениха. Все още не са напълно размразени. Дали мога да ги оставя в хладилника до утре?
Да, за една нощ може.

# 599
В новата брошура на Лидл има слоукукър. Имате ли впечатления от техният уред и дали е добре да го взема - като цена и характеристики?

да, виж в темата за слоукукъра, някои момичета си купиха.

Общи условия

Активация на акаунт