Парфюмни размисли и страсти-203

• 130 786
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Парфюм-мечта нямам, ако искам нещо сега то не се знае след седмица , месец дали ще го искам макар и след доста проби. До Герлените още не съм стигнала надявам се да е скоро. Може там да излезе нещо.  Което ме навежда на мисълта , че явно вносителите  съвсем предвидливо са докарали тези ексклузиви Герлен GrinningСегаа, тук стои въпроса дали всички тези вносители, търговци от сайтове и тн които така и така следят темата няма да вдигнат цените на всички наши ,,женски мечти,,  Laughing
Съзнавам , че това което написах хич не е романтично  ooooh!

Попитах ММ току що кой е парфюма му мечта ако трябва да избере един. Той не се интересува , пръска каквото му дам общо взето, но ме изненада с отговор. Каза, че веднага можел да ми отговори. Преди време тествах на неговата кожа една имитация на мъжкия Епик. В началото беше много серт, но после стана много хубав. След нам си колко дУша още миришеше и аромата беше прекрасен в интерес на истината. Нямаше как да се върнем в магазина вече , но така или инак ще го купя. Нямам никаква идея колко е близък до оригинала. Е, поне той знае у нас какво иска Laughing Laughing

# 46
Iris d`Argent Keiko Mecheri- този искам, най-добрия цитрус. Heart Eyes

А сега да допълня за мечтаният парфюм - Eau de Cashmere Guerlain  Heart Eyes
Сподели повече моля! Praynig

# 47

Куражче, разкажи моля те повече за него. Аз не го познавам, а тук има много разнопосочни отизиви и все интересни за него. Heart Eyes Hug bouquet Ето и твоят е готин!
[/quote]

Ако искаш аромат с 24+ продължителност с нотка на захар и нищо повече, това е твоя "парфюм", след 15+ часа започва да се появява нещо като роза. Аз лично се подведох по описанията на Валтер. В никакъв случай не е унисекс, камо ли мъжки.  Peace

# 48
  • Бургас
Денс,за темата Heart Eyes,нямам чак такива големи парфюмни мечти.Всичко,което съм искала вече го имам,но няма да откажа-http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Les-Exclusifs-de-Chanel-Beige-4686.html Flutter

# 49
Iris d`Argent Keiko Mecheri- този искам, най-добрия цитрус. Heart Eyes

А сега да допълня за мечтаният парфюм - Eau de Cashmere Guerlain  Heart Eyes
Сподели повече моля! Praynig

С удоволствие, но не го познавам.  Laughing Не ме убивайте с камъни, това е парфюмът, който бих отстреляла насляпо, по описание, пирамида и ревюта, които съм чела за него е много мой.

# 50
Без замисляне знам кой е парфюмът–мечта за мен (в смисъл на създаден от някого парфюм, а не такъв, на който аз да подбирам съставките): парфюмът, който ми подари мой скъп роднина за абитуриентския ми бал в началото на 90-те на миналия век, след гладната Луканова зима, в оскъдицата на малкото провинциално градче, в което израснах, в чиято единствена парфюмерия асортиментът основно се свеждаше до дезодорантите „Дива река“, „Жасмин“ и „Зелена ябълка“ (кой от кой по-нетърпим). За мен този парфюм беше като от друг свят, нещо като Pulsions се казваше, етикетът представляваше червено кръгче (нямам представа за бранда), беше сплаш (мисля, че имаше и спрей, но аз получих сплаша).  
Дълго време мечтах за този парфюм (имаше го моя близка), преди да го получа,  ползвах го пестеливо, сякаш е течно злато, и се чувствах неустоима с него. Дълго пазих бутилката, след като свърши, после и тя изчезна в небитието. Вече нямам спомен на какво ухаеше, помня само, че го намирах великолепен, а и го свързвах с идеята за „вятъра на промяната“. За този древен парфюм си мечтая, би ми припомнил по някакъв начин аромата на онези бурни години - на ентусиазма и на надеждата, а и на младостта – все неща, безвъзвратно отминали.
Мога да сбъдна мечтата ти с едни... 5-6 мл Blush Blush Само толкова са останали в сплаш бутилката. Тази с пулверизатора отдавна, отдавна е изхвърлена...

# 51
Няма го за съжаление, звъннах в три Блика и на Красно село. Ще го потърсят там и ако намерят нещо ще ми звъннат.

Благодаря ти за отзивчивостта! bouquet Аз също открих един магазин БЛИК до Кауфланд в Тракия. Не знам дали още обаче е актуален този магазин. Имам някакви смътни спомени, но не знам. Утре ще ходя да проверя там, но не вярвам да го имат, щом в тези в София го няма. Между другото някой от Пловдив знае ли дали този магазин БЛИК до Кауфланд в Тракия още съществува?

# 52
Argent, мисля, че този магазин Блик не съществува от години , но не ходя там и незнам. Търси по малки магазинчета Тумулт. Аз преди години много носих дамския бях си го взела от едно малко магазинче в центъра. Спомням си , че имаше и мъжкия. Мога да проверя утре имат ли го, минавам оттам. Ще пиша.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 20:30 от raznejena*

# 53
Боже мой, Бижу, наистина ли . bouquet Hug Heart Eyes Тичам на ЛС. Ето как темата сбъдва мечти. Hug
Argent, Pipi, точно този, благодаря. bouquet

# 54
  • София
Благодаря за новата тема! bouquet

Не мога или трудно бих се ограничила до един парфюм мечта, защото към днешна дата са 7 изкристализирали желания.За целите на темата обаче ще посоча последната си и най-нова любов Rose Barbare Guerlain  Heart Eyes.

goddess, не съм те забравила, моля да не разчиташ изцяло на моето мнение и ако наистина ти представлява интерес, задължително да пробваш преди да купиш.
Скрит текст:
Mon Exclusif е прекрасна ориенталска ванилия с гурме и фужер нотки.Абсолютен унисекс, но ще напиша към края защо, тъй като във Фрагрантика е представен като аромат за дами.Ароматът има изключителна трайност, повече от 7-8 часа.За мен през цялото Mon Exclusif се развива върху нежна, ванилена подложка.Започва с изявени сладки нотки, трудно ми е да определя дали е подсладен бадем, след което започват цитрусите.И бергамота, и мандарината са прекрасни и дават свежест на сладката нотка, да не ти заседне.Това е доста дълго за начални нотки - около час.После при мен идва лавандулата, но не бръснарска, и тя не изчезва напълно, усещам я почти до края.Скоро след това излизат останалите нотки, от които аз различавам нещо като тонка, тофи карамел, сантал, мускус и накрая ирис.През цялото време, в което нося този парфюм, имам усещането, че ММ е с мен.Колкото и да е приказна ванилията, да е женствена и гушлива, част от акордите са с типично мъжко излъчване - подсладения бадем с горчивината на цитрусите, лавандулата, тонката.Не зная дали това е била идеята за Моя ексклузивен жената, съпроводена с най-добрите аромати от нейния мъж, но аз така го усещам.Затова си мисля, че носенето на този аромат от мъже е напълно възможно и ще има Моята ексклузивна.Не знам дали се получи и дали ме разбра.Понеже написа,че Vanille Galante  ти е любимата ванилия,а аз я имам и нея, пръснах и двата аромата.Има огромна разлика между тях, Vanille Galante  е дискретна ванилия, която аз носих зимата с голямо удоволствие.В момента, тя ми е малко по-остра от Mon Exclusif, който си е ориенталец.И като съм я подкарала така да напиша,че Kiss Me Intense Nicolai Parfumeur Createur и Vanille Galante  са "забърквани" с една и съща ванилия, но в първия е малко по-интензивна - мое усещане.

Видях,че питаш и за Eau de Cashmere Guerlain.Аз все още не мога да схвана каква е идеята на този и другите аромати от линията Ритуали.Пробвах и трите в Париж на блотер, стори ми се, че трайността е около половин час.Тогава си помислих,че това е вид ароматизатор за чаршафи, дрехи и т.н.Дано се включи някой по-запознат от мен и да ни отвори очите.  

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 20:40 от veka

# 55
Скрит текст:
Благодаря за новата тема! bouquet

Не мога или трудно бих се ограничила до един парфюм мечта, защото към днешна дата са 7 изкристализирали желания.За целите на темата обаче ще посоча последната си и най-нова любов Rose Barbare Guerlain  Heart Eyes.

goddess, не съм те забравила, моля да не разчиташ изцяло на моето мнение и ако наистина ти представлява интерес, задължително да пробваш преди да купиш.
Скрит текст:
Mon Exclusif е прекрасна ориенталска ванилия с гурме и фужер нотки.Абсолютен унисекс, но ще напиша към края защо, тъй като във Фрагрантика е представен като аромат за дами.Ароматът има изключителна трайност, повече от 7-8 часа.За мен през цялото Mon Exclusif се развива върху нежна, ванилена подложка.Започва с изявени сладки нотки, трудно ми е да определя дали е подсладен бадем, след което започват цитрусите.И бергамота, и мандарината са прекрасни и дават свежест на сладката нотка, да не ти заседне.Това е доста дълго за начални нотки - около час.После при мен идва лавандулата, но не бръснарска, и тя не изчезва напълно, усещам я почти до края.Скоро след това излизат останалите нотки, от които аз различавам нещо като тонка, тофи карамел, сантал, мускус и накрая ирис.През цялото време, в което нося този парфюм, имам усещането, че ММ е с мен.Колкото и да е приказна ванилията, да е женствена и гушлива, част от акордите са с типично мъжко излъчване - подсладения бадем с горчивината на цитрусите, лавандулата, тонката.Не зная дали това е била идеята за Моя ексклузивен жената, съпроводена с най-добрите аромати от нейния мъж, но аз така го усещам.Затова си мисля, че носенето на този аромат от мъже е напълно възможно и ще има Моята ексклузивна.Не знам дали се получи и дали ме разбра.Понеже написа,че Vanille Galante  ти е любимата ванилия,а аз я имам и нея, пръснах и двата аромата.Има огромна разлика между тях, Vanille Galante  е дискретна ванилия, която аз носих зимата с голямо удоволствие.В момента, тя ми е малко по-остра от Mon Exclusif, който си е ориенталец.И като съм я подкарала така да напиша,че Kiss Me Intense Nicolai Parfumeur Createur и Vanille Galante  са "забърквани" с една и съща ванилия, но в първия е малко по-интензивна - мое усещане.

Видях,че питаш и за Eau de Cashmere Guerlain.Аз все още не мога да схвана каква е идеята на този и другите аромати от линията Ритуали.Пробвах и трите в Париж на блотер, стори ми се, че трайността е около половин час.Тогава си помислих,че това е вид ароматизатор за чаршафи, дрехи и т.н.Дано се включи някой по-запознат от мен и да ни отвори очите.

Разбрах те прекрасно! Благодаря ти! Ще потърся проба. Отдавна не стрелям скъпи аромати насляпо. Може би, защото се чувствам парфюмно задоволена. Joy

# 56
  • някъде под слънцето...
В момента нямам парфюмни копнежи и терзания.
Все пак бих се зарадвала на едно Мазуми.От онова, корекомското.Сплесканатата бутилка с масленозела капачка.
В момента имам 5 разлучни версии  Мазуми, но нито една не е като онази..Вероятно споменът е изкривява реалността.

# 57
  • Пловдив
Благодаря за новата тема!

Трудно ми е да определя само един парфюм-мечта. Искам постоянно да тествам, да разучавам и да купувам нови аромати. Като цяло повечето, за които съм мечтала, са си при мен  Simple Smile

Ще кажа, че за момента мечта ми е по-скоро да разуча по-обстойно Cuir Beluga, отколкото да го притежавам. Миналата година в Париж успях да го пробвам, но програмата ми беше толкова забързана, че не можах да му обърна нужното внимание. Подозирам обаче, че като го проуча, ще го поискам  Mr. Green

Всъщност може би си мечтая и за Mon Precieux Nectar Guerlain, но едва ли ще имам възможност да го взема.

# 58
Ооо моята любов е един неоткриваем вече парфюм. Най-уникалният, който съм помирисвала! Донесен от Австралия, лимитирана серия и счупен в последствие за жалост.  Cry
Givenchy Naturally chic  Heart Eyes
Моля ви се, ако някой има представа как да разбера кой прилича на него по пирамидата във фрагрантика да каже.

# 59
  • sofiq
Попитай в магазина на Красно село дали го нямат случайно. Там има невероятни съкровища понякога.

Къде по точно е този магазин? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт