ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 418
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Сетих се Дребен като беше в първи клас и аз й обяснявам, че ще й даваме джобни пари, за да си купува разни неща от лавката. А тя категорично заяви: Аз не купувам от Lafka. Не знам откъде го беше чула, но много се смяхме тогава.
Към днешна дата наистина не пазарува в училищната лавка, тъй като има твърде много хора, предпочита да си носи нещо от вкъщи.

# 646
  • В светлината на слънцето
Лу сигурно има предвид First certificate на Cambrige.
И на Луси щерката сигурно него е изкарала в шести клас.
Ако е така, за мен този има смисъл да се изкара, за разлика от много други.
Да за него говорех.  Peace

Моят обикновено си носи нещо дребно за дояждане в училище. От няколко месеца голям глад го гони и иска да носи храна, макар сутрин да закусва. В месеца 1-2 пъти и до лавка опира, колкото да разнообрази.

# 647
Сигурно е той, даже не помня. Понеже го взе с 98%, се признаваше за ниво B2. Явяваха се всички от училище, затова и тя отиде. Обаче вече е ненужен, тя в момента е втора година в амер.колеж и знае езика много по-добре, може би за C1, така че този сертификат вече е без стойност.

# 648
  • София-Младост
На моменти имам усещане, че повечето време на моя младеж в училище му минава в ядене. Сутрин закусва вкъщи, като всяка сутрин приготвям сандвич за у-ще, плод и нещо сладко.
Отделно има купон за обяд и безплатна закуска сутрин в голямото междучасие. И въпреки това като го взема аз или баща му е умрял от глад  Mr. Green
За сертификатите...дъщеря ми тази година завършва 1 АЕГ и в интерес на истината не се е явявала и не и е бил нужен сертификат за езика. Има положен изпит SAT и това е...просто защото и трябва за кандидатстване. Някои сертификати са и със сок на валидност, така че аз лично не виждам смисъл да се полагат изпити за тях без да има нужда.

# 649
И аз не виждам смисъл от сертификатите. Нивото може да се провери и на това състезание за 5лв.
При нас ще се явяват на сертификат тази година и ще ги разделят по нива според резултата, доколкото разбрах. После мисля да пропуснем останалите явявания за сертификат. Чиста машина за пари, ако не е нужен за университет.

Моята не закусва вкъщи. Само фреш от морков или портокал пие. В 10ч имат плод и в 12ч обяд. Иначе като е вкъщи яде закуска около 2-3часа след ставане.
Кльощава е много, но дрехи купувам за 12-14г. Направо се чудя по-пълничките деца как се обличат. Все едни скини модели клинове и панталони. За мен не са удобни такива стегнати.

# 650
  • София
....
А и лафката в гимназията била страхотна и щяла добре да си похапва  Laughing
Гладна я държим сигурно Laughing

Е, как, лавката е най-важното  Grinning
При нас не усещам да е увеличено натоварването. Правят тестове, но домашните не са повече от обикновено. В нашето училище се учи само първа смяна, така че и такъв проблем нямаме. Аз никога не съм харесвала втората смяна - при нея имаш по-малко време - наспиваш се и докато се завъртиш, трябва да тръгваш на училище.
Калоян отново хареса футбола. Даже снощи ме кара да играем в коридора с една малка топка. Добре, че имаме голям коридор. И, добре, че живеем в къща. Иначе съседите едва ли биха ни търпяли спортните занимания в 10 вечерта  Crazy

Аз пък винаги съм имала повече време - е, или поне по-ефективно - като съм била 2ра смяна. Това да се живее с 4-5 часа сън ... и то преди пубертета още... абе, не е работа. И сега ми е трудно - повечето пъти тати го праща, ама той пък рано заспива - нооо... като дете ми беше дори още по-голям кошмар. Общо взето първите 4 часа без друго ги проспивах - там присъствах физически, но... до там. По-късно се научих да правя подробни записки механично - т.е. да пиша без дори да чувам какво ми се говори. И в университета ми беше много полезно, и там имахме редовно ранни лекции. А някак като се наспиш и, как да кажа - участваш активно. Мислиш, разбираш и помниш още на момента...

# 651
Ранното ставане и за нас е кошмар. Моята я будя максимално в последния момент, за да може да поспи възможно най-дълго. За 15мин се изстрелваме долу, но организацията е под конец.
ММ винаги е много възмутен, че ставала късно. Веднъж трябваше той да я изпрати и толкова рано се приготвили за бусчето, че й изкарал един стол в коридора да седне да чака, за да не влиза вкъщи с обувки Joy

# 652
При нас каката разваля дисциплината с телевизора и са непрекъснати спорове и увещания вечер - защо третокласникът трябва да ляга, а тя може да стои и да гледа. Тя пък се е залепила за някакъв канал, само сериали за убийства и разследвания дават, нали щяла профайлър да става (освен всичко друго) и малкият и той попива; после го е страх да отиде сам до тоалетната.

# 653
  • Sofia
Моята закусва вкъщи, после в голямото яде плод/зеленчук или друго леко и дребно. Обядва и след час и половина-два има пак нещо леко за междинна закуска, а вкъщи яде следобедна закуска около 16-17ч.
Ако се случи сутрин да не е гладна (рядко) изпива чаша с пр. мляко и какао или мед и тогава пращам за сутрешната междинна закуска нещо по засищащо като мюсли, мляко с овесени ядки; ориз; грис и сушени плодове или нещо тестено ако съм правила (което супер рядко).
Яде нормално - нито е много, нито малко.  Всичката храна е домашна.
   Ранното ставане сутрин ни е мъка (мечтая си за следващата ваканцийка вече  Crazy ), а мотливостта ѝ е... но имаме някаква организация де.  ooooh!

# 654
  • София
Моят не може да закусва толкова рано. Кара го на мляко с какао.
Но и в училище не се храни. Забравя. Направо обядва, а това хич не ме радва.
Когато е следобед си закусва нормално.

# 655
  • Перник
Е, сега вие да не си помислихте, че обичам да ставам рано  Mr. Green НЕ, ама се налага  Tired С удоволствие бих си лягала в 22 часа, но Калоян пред 23:30 не ми дава възможност. Той задължително закусва вкъщи. Смятам, че това е полезен навик. В училище рядко си купува нещо, отказва и да си носи храна от вкъщи. Обядва в 12:30 - 13:30 - зависи в колко свършват. Понякога домашна храна, понякога пица/сандвич.

# 656
Обичайната закуска - корнфлейкс, или сандвич + чаша мляко или фреш.
Храна не могат да носят в училище, забранено е, нямат и лавка. Там нямат закуска, само обяд и следобедна закуска, която той често пропуска, защото или рита мач на двора (като няма сняг), или излиза да се пързаля по снега (сега).

# 657
  • София
Да3вид си ляга 23.30 - 00.30 като е на училище на другия ден. Като не е на училище, ляга някъде към 2 - 2.30. Аз обикно0вено към 3 - 4.30 като не ставам на другия ден, 2-3 - като съм на работа. Врячо закусва, макар и не много, като е на училище - малко вредна закуска - абе, разните там боклучави неща с много захар, дето се заливат с мляко. Като се е наспал е по-гладен и яде кекс или нещо - каквото там сме правили. Аз изобщо не мога да закусвам, т.е. по-рано от 3-4 часа след като съм се събудила да ям е абсурд. А ММ си закусва добре точно както е препоръчително, гладен си се събужда  и после не яде дълго време.

Луси, ако някое дете огладнява по-бързо какво го правят?..   newsm78 Има и такива...

# 658
Не знам, не съм се сещала да питам. В ПУК имаха и плодова закуска, вече не. Имат обяд и следобедна закуска. Но обядът е добър - салати, супи, второ, десерти, минаваш и си избираш колкото от което искаш, можеш да си вземеш допълнително. Моят син най-редовно яде по 2-3 крем супи и салата, че нещо много не обича манджи.

# 659
  • София-Младост
Да3вид си ляга 23.30 - 00.30 като е на училище на другия ден. Като не е на училище, ляга някъде към 2 - 2.30. Аз обикно0вено към 3 - 4.30 като не ставам на другия ден, 2-3 - като съм на работа.

Направо съм  Rolling Eyes Аз с толкова сън няма да изкарам и до обяд.

Общи условия

Активация на акаунт