ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 416
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да3вид си ляга 23.30 - 00.30 като е на училище на другия ден. Като не е на училище, ляга някъде към 2 - 2.30. Аз обикно0вено към 3 - 4.30 като не ставам на другия ден, 2-3 - като съм на работа.

Направо съм  Rolling Eyes Аз с толкова сън няма да изкарам и до обяд.

предполагам, че е наследил моето време... аз не мога да заспивам по-рано - освен ако съм болна или тотално изтощена. през деня пък мога да спя само ако съм болна (или с мигрена). Виж, сутрин чудесно мога да си спя до 11 - 13 - и Врячо е като мен... Като беше мъничък - на годинка и половина, примерно - "бакото" дето носеше храната най-редовно се появяваше преди да е станал - като дойде преди 11.45 - 12 и Давидчо още си спеше...

Ние тази година сме само втора смяна. Не ходи на занималня, спи до десет сутрин и съм доволна от количеството сън. Ляга си към полунощ.

Ми това си е съвсем нормален режим...

...
Кати, как са ноктите?

Бетон са!  Hug

# 676
  • Sofia
Благодаря, сега ще потърся темата, че имам нужда от вдъхновение 
Заповядай, добре си дошла - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=948454;topicrefid=20

# 677
  • В светлината на слънцето
Кати, и аз съм нощна птица - заспивам след 1-2, понякога в 3-4 часа. Ставането сутрин винаги ми е било най-омразното нещо.

# 678
Добра тема сте подхванали.

Щерката си ляга между 9-9.35 напоследък, защото със спорта и с многото домашни тогава свършва реално. Сутрин става (в училищните дни) към 7.45 и закусва в 8.10. Излиза с уч. автобус в 8.40.

На у-ще си носи сутрешна закуска, обяд, снакс и плодове.

Прибира се към 4.15 и тогава хапва в къщи.
До 5 играе и след това си пише нещата за час до към 6, след което отива на спорт до 8.
 Прибират се с баща й към 8.10, вечеря, къпе се и довършва ако има нещо останало за писане. И след това е време за сън.

Хубавото е, че след дългата ваканция покрай Коледа вече влезна в режим и си пише нещата в този един час и рядко вече й се налага да дописва след 8, а си чете преди заспиване. Първите две седмици бяха доста трудни и се стоеше и до 10, но се урегулираха бързичко нещата.

А от четвъртък до събота няма никакви занимания и си почива след 18 часа. В събота има занимания с кръжока й със скаутите през седмица, а неделя е официалният ни ден за почивка от домашни и учене и всеки прави каквото му се прави.

През уикенда и до 11 й се е случвало да стои и да си чете или гледа филм. Става към 9-9.30.
Това е от скоро така, защото през изминалите години все към 7.45-8 си я лягала и ставаше към 7.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 16:56 от Анонимен

# 679
Личното ми мнение е, че режимът на сън, хранене, учене действа балансиращо на нервната система на децата. Късното застояване вечер изнервя децата ми, прави ги свръх чувстителни към незначителни неща. По време на учебната година са в леглата не по-късно от 21:30-22ч. Сутрин ученикът става в 6:30, пие чай и сироп от бъз, в 7:10 се качва на училищния автобус. Там закусва, обядва и хапва нещо следобед. Диспенсърите за вода са навсякъде из училището. Рано вечерят - до 19ч. Щастлива съм, че новата им класна не им позволява да ходят до лавката. Като ги видя тези пакетирани боклуци и полудявам.

# 680
  • Пловдив
Аз плаша моите, че ако не си лягат рано, няма да пораснат, защото от до 10 ч. до 1ч. се произвежда хормон на растежа. Нареждам, че ще си останат ниски... Ама никой не ми вярва.
Аз лично не мога да спя до късно, но ми трябват поне 8 часа сън. Много завиждам на тези, за които 6-7 часа са ок и са свежи като марулки.
Масово познатите тийнейджъри обръщат нощта на ден, после ако могат спят до следобед. Дори и по време на ваканция се дразня от този режим, но пък аргументът - "Еди си кой си ще сяда на компютъра в 11, ти искаш да си лягам" е железен.
Le Soleil, браво на вас.

# 681
Катя, аз си мислех, че ние сме таласъми...

През седмицата гледам Дребен да е в леглото до 22 ч. Сутрин става към 7,15 и е като ударен самолет. Държа да хапва по нещо, но тя толкова рано не е гладна и обичайно хапва половин препечена филия и чаша чай. Естествено, в 10 часа вече е гладна, та си носи нещо от вкъщи - плодова салата, мляко или ако съм сколасала да направя някой мъфин или кифличка. Обядва вкъщи към 13,30 ч.

Темата с кутията за храна е страхотна, Морена, искам и мен да ме храниш Simple Smile

# 682
Катя, аз си мислех, че ние сме таласъми...
И аз така, но Кати ми скри шапката Simple Smile
Аз съм нощна птица и много обичам да стоя до след полунощ, но като ми се насъберат няколко такива нощи и съм като парцал. Получавам и силно главоболие, което може да продължи с дни. А преди можех седмици наред да карам с много малко сън. Ама вече старост  Tired  Mr. Green Гледам преди 12 да съм легнала.
Чела съм, че най-полезният сън бил между 22 и 00ч. Затова се опитвам да натикам детето в леглото преди това време. Ваканциите обаче всичките усилия отиват по дяволите.
В училище явно са се надцаквали кой кога ляга и някой казал в 3ч, което всеки път ми се натяква, като започна да давам зор вечер, и по никакъв начин не мога да я убедя, че със сигурност никой не ляга в толкова в учебно време, още по-малко пък редовно Crazy

Моята сподели, че някакви пукчета се закачали с тях. Всичко беше на игра, докато вчера не пита какво значело...Беше вулгарност. А досега изобщо не е имало случаи на научени от училище псувни или други гадости. Явно по-младото поколение е страшна работа  ooooh!

# 683
  • Sofia
Благодаря, Рони, заповядай!  Hug
Ето да видите вчерашната ни безплатна закуска - млякото е хубаво. Оказва се, че рядко имали по едно нещо, две или три давали.  И кашкавал им дават - поръчах да го донесе да го видя.

клик за увеличение

# 684
  • София-Младост
И кашкавал  и сирене им дават, вакумирани...моят ги носи вкъщи. Ябълките също, защото принца е свикнал да му е обелена и на парченца.

# 685
  • София
  Морена, добре си е закуската, чак ми е странно.  Peace

Моят сутрин се събужда гладен. Simple Smile Закусва в 7.50 филия със сладко/мед/кашкавал и чаша прясно мляко. В 10 си купува нещо от лавката или си носи сандвич от вкъщи. В 12.30 обядват в едно бистро, като обядът е супа, основно и някакъв плод. Да не пояснявам, че пак всичко изяжда и понякога на околните.  Wink Към 17 се прибира и циври от глад, защото "повече от 2 часа не съм ял!" И се почва: плод, джънк, санвич, плод...После вечеряме.  Joy Joy Това всичкото на снажните мерки 130/32.

# 686
  • Sofia
 Морена, добре си е закуската, чак ми е странно.  Peace  ...
Да, добре е. В общия случай са добри, след като каза щерката, че и тестеното е в комплект с плод. Simple Smile   Тъкмо хапнахме портокала - беше сочен и сладък. Simple Smile
Щерката е 138/28 и обувки - 33.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 18:48 от Morena

# 687
  • София
Вярно изглежда добре закуската  Peace
Щерката е 147 см / 32 кг. Най-много ме притесняв номера обувки, който носи - 36  Crazy

# 688
Не трябва да те притеснява толкова. Моята щерка след маратонки 38,5, боти - 39 номер, като взехме нови апрески каза, че й стискат 39 и направо е на 40-ти номер. А и е само 156 см., но тя си е едричка.

# 689
Сутрин ставам в 5,30. Правя закуска, децата вдигам в 6,30. В 7,15 тръгваме за училище. Рано вечеряме, 7-7,30 и в 8,30 са по леглата. Четат книги и към 9-9,30 вече са заспали.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт