тъпи въпроси-да се смея ли да плача ли?

• 6 427
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
  • зад парка
Преди няколко години идва на гости в България един мексиканец, който за да ни зарадва, беше понесъл от Мексико типични мексикански подправки, пиене и т.н. Най ме впечатлиха лютите бонбони.

Та той ни приготвя типични мексикански тортили с много специални мексикански люти, люти чушки  Joy Joy (наистина беше донесъл 1/2 кг оттам)
Най-обикновени зелени леко люти чушлета (по около 3 лв. кг отнавсякъде)

Последна редакция: пт, 28 апр 2006, 17:55 от InaDot

# 91
Ами не е много странно. Те чушките както и картофите и царевицата, пък и доматите идват от Америка в Европа. Решил е да донесе от "оригиналните" Simple Smile .

А за greek style - много ясно. Докато ние тъпяхме 50г., те си направиха свои марки на наш гръб.
А ние продължаваме да тъпееме и купуваме френското Данонско сухомлящино.  #2gunfire

# 92
Най-големия тъпизъм които са ме питали в щатите е "Ти от къде си?" -Аз казвам България-гледат ме умно-пояснявам Европа- "Ааааааааааа" и с влака ли дойде?????

# 93
  • Варна
тъй, тъй.....
от българина по-умен , от Витоша по-високо, от Софийското по-равно пОле.....няма
Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Имаш да вземаш.  Mr. Green

Питат ме:
-Има ли нещо руско в теб?
Аз: - Не
-Откъде си?
-От Украйна
-Е, що тогава казваш, че нямаш руско в себе си?  #Crazy

Ноу комент, дето се казва....  ooooh!

# 94
  • Bristol

Питат ме:
-Откъде си?
-От Украйна

Това е много спорен въпрос и може доста да се коментира Peace

# 95
  • Варна

Питат ме:
-Откъде си?
-От Украйна

Това е много спорен въпрос и може доста да се коментира Peace

Ми давай, готова съм!

Не е ли тъпо според теб да смятат, че Русия и Украйна е едно и също? Едно време така беше, но вече са различни държави. И това да ми го казват хора, дето се смятат за интелигентни.  newsm78

# 96
  • Bristol
Ами, тъпо е и на британец да кажеш англичанин, но в България и не само у нас, го правят. Шотландците ирландците и уелш са много докачливи на тази тема.
Между другото, свекърва ми е украйнка с руски произход  Laughing
Тези грешки и за в бъдеще масово ще се допускат.

# 97
  • UK
В Украйна има многочислено руско население и не е невъзможно да са се поомешали с местните  Grinning Обаче твоите познати едва ли това са имали пред вид. За много хора всяка бивша съветска република = Русия. И много често не е от незнание, ами така им идва на езика. Мъжа ми като ми каза, че баща му е украинец аз му отговорих-Знаех си аз, приличаш ми на руснак  Embarassed Grinning Отде да знам, че в тяхното семейство това е кръвна обида. Разбира се, по-лошо щеше да е, ако бяха казала, че ми прилича на поляк- те са от Лвов и са чувствителни на тая тема  Mr. Green

# 98
  • Bristol
И аз съм на тръни, когато сме с някой чист украйнец, да не взема да се изпусна. Големи шовинисти са  Rolling Eyes
А пък тук нали сме точно до Уелс, пак съм нащрек, защото и на уелш да му кажеш, че е англичанин  #Sniper

# 99
и ти ще имаш да вземаш Laughing
случайно знам, че са отделни държави Laughing. близка моя приятелка е украинка, замина да живее с приятеля си, както тя казва на "3 часа път с влак  от москва"/това малко ми прилича на едно кило домати, ама айде сега"Simple Smile)/, и се оплаква, че не можела да започне работа зашото нямала руско гражданство. трябвало и някаква переписка, или нещо подобно. можела да стане руски гражданин само след 2 или 3 г брак/сигурно и по други причини, ама за тях не питах/.
та - няма спор. отделни държави са си.
 Hug
пс. никой нито дума за полезните изкопаеми в урал не казва, а уж всички ги бяхме учили Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 100
Веднага се сещам за злато, платина и скъпоценни камъни. Twisted Evil

# 101
Страната на киселото мляко и сиренето тук оба4е съвсем не е България  а Гърция  Shocked
За киселото мляко и сиренето и тук е така знае се като " грийк стайл" #2gunfire

И в Италия това е популярното мнение!    Rolling Eyes

Тук пък сиренето даже се казва   сирене "Булгарит" = Българско сирене   newsm10

# 102
На времето ме дразнеха с невежеството си (ако така въобще може да се каже).
Сега смятам, че има далеееч по-важни неща от знанието на няколко столици в страни от втория свят.

И мен са ме бъркали многократно с рускиня, или туркиня, от Боливия или направо Бразилия.

"Откъде си"
казвам - от Европа.
"Къде?"
казвам - южна Европа, а не източна.
Веднага ме разпознават по акцента обаче - тука има много руснаци... и акцента е подобен.

И за Дракула са ме питали (в работата навремето) и за "суеверието", неща които са странни на някои американци - плюенето за против уруки, и такива разни...

Един руснак пък ме пита - как така не съм знаела руски? (нали сме го учили в училището).

# 103
Добре де,  не ни ли учат поне като :

Една от малкото държави пишещи на кирилица

Една от най- старите държави в Европа

Най- старото златно съкровище е във Варненския некропол

Кисело мляко

Еееее, ти нищо не казваш.

Аз на едни американци май беше обяснявах точно за кирилицата и те (бяха няколко души) ми кимаха насреща с празен поглед. После добавих "кирилица!!!", те пак ме гледат и се споглеждат... и пак ме гледат. Накрая се престрашиха и казаха "а, какво е това нещо?   newsm78,някакъв диалект или...." Та се почна едно обяснение от моя страна какво е това и че приличана руския език....

За киселото мляко.... много малко знаят, за розовата вода.....,виното....

Аз на едни познати казах че сме една от най-старите дъжави в европа и като казах 681 те се опулиха насреща ми че било почи невъзможно....

Иначе да, ние сме в Русия или средна Европа... Акоимаше живот на лината сигурно щяхме да смеот там  Joy

Аз не искам от хората да знаят много, но поне да не се излагат така жестоко и унизително.

Еййййй един ден ми идеше да шамаросам една рускиня. Случайно тя намира празно мускалче от българска роза - тези тънките и дългите. Заедно с един американец разглеждат въпросното мускалче при вида на което мен ми трепна сърчицето. Чудеха се какво може да е това - кутия за клечки за зъби или нещо подобно.... Накрая след като го огледаха подробно (на дъното пише България, но трябва да можеш да четеш  Wink ) го захвърлиха с коментара : " това е най-тъпото нещо което съм иждал/а в живота си и много безполезно!"  Close Ейй, както си мълчах и само наблюдавах ми кипна и обясних какво всъщност е това грозно и безполезно нещо и какво оаначава за мен....  Crossing Arms
Не казвам, че си длъжен да знаеш всичко, но оная е рускиня ..... запозната е с тези неща по дяволите  Close Close Close а и дори да не си, това е сувенир - личи си от вида му и каквото и да е, е ценно за някой незвисимо дали е присъстващ. Незнам де, аз лично никога няма да се изкажа така за сувенир на някоя държава колкото и да е грозен..... това си е уважение.

# 104
Даа, а 85 като бях в Москва, лелките от хотела ми изкупиха всички мускалчета дето ги бях взела за подаръци. Искаха непременно нещо да си купят от нас (ученици) и като не можаха да ми свалят якето и маратонките, се принудих да им ги продам, за да излязат от стаята ни.   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт