Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 661
  • 266
  •   1
Отговори
# 150
  • Северозапада
на чуждо място не иска изобщо да спи
Ако й се беше скарала първия път на лиготията "не искам да спя тууууууук", вместо да започнеш преговори колко е хубаво и да се обяснявате защо не иска, нямаше да има проблеми с чуждите места.
А как би могла да се скараш на бебе под 1 година, че се лигави на чуждото място? Виждала съм и такива случаи. Не става всичко със скарване и игнориране. Повечето пъти когато съм мислила, че детето ми "ме работи" и се лигави, се оказва, че наистина има причина и не е само лигавщина.
Доста избягахме от темата и тя се превърна в натриване на носове.

# 151
А как би могла да се скараш на бебе под 1 година, че се лигави на чуждото място?
На бебе под година не се караш, но то не плаче, защото "не може да спи на чуждо място", а защото не е изморено, за да заспи.

На дете над 3 години се караш по този въпрос, защото тогава то ще те работи.

# 152
  • София
Е, той и Сталин е имал решение, но...  Laughing

П.П. Много ми напомняш на една потребителка, която май се "замрази". Имаш ли предишна регистрация?
Потребителката Афтър очевидно е точно привърженик на сталинистките възпитателни методи. Дано разни млади и неопитни майчета не се подведат по нея.

На кого ти напомня, миленака  Thinking

# 153
  • София
Оф, не мога да се сетя ника ѝ. Беше същата като маниер на изразяване, разбирания...

# 154
  • София
Нещо като Jesus беше.

# 155
  • София
Да, благодаря!  Simple Smile  Точно за нея ставаше въпрос – http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=463647;sa=showPosts

Значи не съм само аз.

# 156
Е, че аз отдавна писах , че това е Джийзъса...ама може в темата за градините да е било Laughing

# 157
Ами точно Jesus e, то трябва да си сляп, за да не видиш. Същите методи на възпитание и незнайно защо обикаля тези теми като децата й са далеч от бебешко-детска възраст!
 Знаеш ли, Jesus, изоставените деца не плачат, тези по домовете лишени от родителска грижа. Плачът е начин за комуникация, зов за помощ, изразяване на потребност. Децата, разбрали, че няма кой да задоволи нужна такава, просто спират да плачат. Тъжно!
 И да, повече от едно поколение пострада от този военен модел на възпитание. Без ласка, без нежност, какви са тези прояви на лиготия. Ще реве бебето ще спре, "Бий дупе, да не биеш дупище!" .От този начин на възпитание са произлезли депресирани, стресирани, неуверени и нервни хора, с невъзможност за емпатия. Такива методи трябва да бъдат кардинално изкоренени!

# 158
  • София
Скрит текст:
Ами точно Jesus e, то трябва да си сляп, за да не видиш. Същите методи на възпитание и незнайно защо обикаля тези теми като
децата й са
Скрит текст:
далеч от бебешко-детска възраст!
 Знаеш ли, Jesus, изоставените деца не плачат, тези по домовете лишени от родителска грижа. Плачът е начин за комуникация, зов за помощ, изразяване на потребност. Децата, разбрали, че няма кой да задоволи нужна такава, просто спират да плачат. Тъжно!
 И да, повече от едно поколение пострада от този военен модел на възпитание. Без ласка, без нежност, какви са тези прояви на лиготия. Ще реве бебето ще спре, "Бий дупе, да не биеш дупище!" .От този начин на възпитание са произлезли депресирани, стресирани, неуверени и нервни хора, с невъзможност за емпатия. Такива методи трябва да бъдат кардинално изкоренени!
И за това имам големи съмнения. Мисля, че това е напълно измислен образ. Говоря за всяка от регистрациите ѝ, колкото и да са те.

# 159
  • София
Само аз не знам кой е Jesus явно. Ще се образовам някой път, мерси за линка.

# 160
  • София
Извън темата:
Таис,

Скрит текст:
Mr. Green
Pun intended?

# 161
Не ти и трябва Таис, преди време вилня да набива канчета в темата за гърнето. Да се чудиш какво прави в такава тема, с пораснали деца. Ти и твоето сте извън таргета Simple Smile

# 162
на чуждо място не иска изобщо да спи
Ако й се беше скарала първия път на лиготията "не искам да спя тууууууук", вместо да започнеш преговори колко е хубаво и да се обяснявате защо не иска, нямаше да има проблеми с чуждите места. Децата се адаптират много бързо. Твоето се е адаптирало към теб - знае как да те работи и се възползва. Можеше да се адаптира към новото място за точно 2 секунди. Но не. По-важно е да направим от мухата слон, и то си остава слон.
Как смяташ, че това дете ще води зрял живот някога? Обричаш я да не може да отиде на почивка, на екскурзия, на гости с преспиване... а понякога се налага да се спи на друго място, обричаш я това да й е проблем. Евала..

Карам се аз, ама полза няма. И сега е на3, това чудо почна откак се е родило, дойдеха ли гости, както се будеше през час, така почваше през 40мин, после на 1-2 години, където и да сме отишли не сме спали с дни. И аз интересно какъв ли зрял живот водя, защото аз също не мога да спя на чуждо място, заспивам трудно, будя се през половин час, и накрая с кеф ставам в 6ч сутринта, и се радвам, че наближава краят и ще си ходим след Хдни. Мразя гости с преспиване, защото не мога да спя на чуждо място, и просто избягвам да го правя. Не е кой знае какъв пропуск да висиш с дни на хората на главата. Има хора, които обичат да го правят, има и такива като мен, които не обичат. Аз пък не харесвам хора, които с дни ти спят в къщата и не се сещат да си тръгнат, обикновено роднини. В яслата ми се оплакваха цяла година с това неспане, сега в градината добре че нямам достъп до госпожите, че ми е ясна картинката.
Аз пък мисля, че не е Jesus, защото тя нали чакаше 4-то дете, а тази потребителка твърди, че има 2, или поне аз останах с това впечатление.
Афтър липсваш в темата за махането на памперса, я мини да ги стегнеш и там.

# 163
И аз интересно какъв ли зрял живот водя, защото аз също не мога да спя на чуждо място, заспивам трудно, будя се през половин час, и накрая с кеф ставам в 6ч сутринта, и се радвам, че наближава краят и ще си ходим след Хдни. Мразя гости с преспиване, защото не мога да спя на чуждо място, и просто избягвам да го правя.
Щастлива ли си така? Не можеш да се отпуснеш на море, на почивка където и да е? Това ли искаш и за детето си? Има как да се размине.

Какво за памперси искаш да кажа?

# 164
  • София
Извън темата:
Таис,

Скрит текст:
Mr. Green
Pun intended?
Миленака, всъщност не, от бързане се получи  Laughing  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт