Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 858
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А и не всички деца са толерантни към другите.
Все ще се намери поне едно, което би се подиграло на съученик, който не пее е правилно.

Всяко дете ще срещне хора, които не са толерантни към него. Това значи ли, че трябва да не прави това, което мисли, че е редно и което харесва?

# 226
Девойката се скапа и предаде. Заспа в 18.30 часа. Няма да я будя. Дано си е научила за утре.

Вече остана без душа. Сутрин става в 6 часа. До 15,30- 16 ч. има часове в училище 2 дена, а другите 2 в школата. Има един ден в седмицата е до 14 ч...Как да издържи?!

# 227
Не  означава, но може го прави пред приятели или в семейството.
Няма нищо лошо в това, че някои учители не изпитват отделно всяко дете да пее пред целия клас.
Може би го правят точно,  за да злепоставят някого.
Иначе хорово да си пеят, колкото искат.
Адел, милата девойка.  Heart Eyes

# 228
  • София
А и не всички деца са толерантни към другите.
Все ще се намери поне едно, което би се подиграло на съученик, който не пее е правилно.

Всяко дете ще срещне хора, които не са толерантни към него. Това значи ли, че трябва да не прави това, което мисли, че е редно и което харесва?

А ако детето бъде заставено пред всички да прави нещо, което не харесва, и за което ще бъде осмивано?
Ако едно дете не умее да пее, не иска, не обича, но бъде накарано и бъде подигравано дори и само от едно от другите деца в класа - заслужавало ли си е?

# 229
Vivi,  Peace  
То може и да обича да пее, дори неправилно, но да го прави вкъщи
Защо трябва да бъде засрамено пред целия клас?

# 230
  • София
Индивидуалното пеене пред класа на никого не доставя удоволствие, още повече на  момчета, чиито гласове в момента мутират. Peace Солистичното пеене на принципно фалшиво пеещ младеж, в добавка и с мутирал глас, предизвиква  у децата реакция, подобна на тази при опита на дете с доста наднормени килограми да направи примерно салто. Подигравките са  от един тип.. И го казвам на база споделеното от голямата ми дъщеря за случилото се в тогавашния 7 клас, именно изпитване на момче с мутирал глас на пеене. Младежът се разревал.. Над метър и 70-80 висок, добър спортист, самоуверен по принцип, но не издържал на притеснението и на унижението от минаването от гама в гама с танцуващ глас. Не е като да си пееш вкъщи с близките, да си тананикаш под душа, да си припяваш лежерно с телевизора.... Нека пеят заедно в час, сваля напрежението, но не и по отделно.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 23:00 от пенсионирана русалка

# 231
  • гр. София
Добро утро, мили мами  newsm51
С пожелания за усмихнат и успешен Четвъртък на всички тук  Heart Eyes
Днес според народния календар е Мишкин ден, но не зная точно какви са традициите...
Днес - радост голяма за ученичката, че ще има само 1 учебен час - рисуване. След това сме на ортодонт, нямаше по-късни часове, за да не губи учебните часове  Thinking

А за часовете по музика - и ние имаме нова госпожа, която обаче не ги засрамва да пеят индивидуално пред целия клас. На РС каза, че децата винаги ще пеят по две/двама (ако са момчета). Не че нещо се променя за нашата седмокласничка. Тя не се притеснява да пее, май госпожата само нея вдига да даде тон, когато двойка деца ще пеят...Не знам как ще Ви прозвучи (не се хваля  Blush...) но тя е много музикална, още от малка в детската градина музикалната педагожка я вземаше за участие в музикални рецитали (тази учителка ми сподели след един концерт, че от всичките 270 деца в детската градина само 4 са с изявен музикален талант и едно от тях е нашето дете, вече госпожица...)

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 09:38 от Mama Mimi

# 232
  • в здрача
Интересна дискусия относно изпитването за пеене. Аз принципно не харесвам методите на учителката по музика. Даваше им домашно да напишат вариация на тема, правеше им диктовки на ноти - тя свири, те пишат, изпитваше ги да тактуват. Много родители се възпротивиха, че не са в музикално училище, да има го в учебника, но не може ли да е запознаване с, а не критерий за оценка? Защото децата се стресираха, някои кошмари сънуваха и тактуваха. Моето намрази госпожата, защото във вокалната група не учеха такива неща. На диктовките всички приписваха от единственото дете, което ходеше на солфеж. Учителката се съобрази и вече изпитва на практика само децата, които учат инструмент или ходят като щерката на вокално пеене, т.е. само 2 от техния клас. Така е по-добре. Иначе всички заедно пеят, но изпитванията пред пианото са или на тях двете или по желание някой от останалите. И ако се справят им пише оценка.
Останалите оценки са на теория. Така всички са доволни.
Диалог може да стане, че и резултати от него да има удовлетворяващи всички страни, стига да не се подхожда с рогата напред.
А че самите деца едно на друго се подиграват, закачат, обиждат - така си е. Даже въобще не отразяват ако те го правят с другите, но се обиждат само при съмнение, че някой друг си мисли че те са такива или онакива. Пубертет. Точка.

# 233
  • Пловдив
Голяма дискусия наистина, а все си мисля, че децата вече са забравили за това изпитване на пеене, а проблемът е по-скоро за майките, с малки изключение. И понеже е масово явление в 7 клас, може би това изпитване на пеене го има някъде заложено в програмата по музика.  newsm78 Явно си зависи и от учителя. Тази по музика на моето дете в 7 клас ни информира на родителска среща, че ще ги изпитва на пеене и е сигурна, че всички ще имат 6. Не знам да им е правила диктовки, но пък моята беше 4 години в музикална паралелка и учеха солфеж, може да не е счела за нужно да ме информира за такива подробности.
А за обиждането - ако не е за пеенето, все ще се намери за какво да се обиждат. Както при възрастните, така и при децата винаги може да се намери някой, който да вижда треската в чуждото око, а да на вижда гредата в своето.

Adelle08, то в 6 часа е тъмно като в рог. 4 годишният син на един колега казал тази сутрин на майка си, че са станали през нощта.  Laughing Добре че тази седмица имат дълъг уикенд /за мен това не ваканция/, за да си поспят малко.

# 234
  • Пловдив
В часовете по музика пък моята ми каза, че тази година изобщо не пеели. Сега учат май някакви древни инструменти и правят презентации.

Аз пък от друго съм възмутена, и то пак е свързано с физическите възможности на човек - при покриване на нормативите по физическо, моето дете е било трето на бягане от общо 9 момичета, но не се е справило с хвърлянето на каквото хвърлят там, и със скачането - т.е. не е покрила нормативите, и господинът й писал 3  Sad.

# 235
  • гр. София
В часовете по музика пък моята ми каза, че тази година изобщо не пеели. Сега учат май някакви древни инструменти и правят презентации.

Аз пък от друго съм възмутена, и то пак е свързано с физическите възможности на човек - при покриване на нормативите по физическо, моето дете е било трето на бягане от общо 9 момичета, но не се е справило с хвърлянето на каквото хвърлят там, и със скачането - т.е. не е покрила нормативите, и господинът й писал 3  Sad.

Мила Кипра Маца, при нас положението по физическо е абсолютно същото... Thinking
Какви са тези нормативи за скок не зная, но нашата седмокласничка е висока 171 см, а трябвало да скочи с 15 см над нейния ръст   #Cussing out То това било за всички от класа  newsm78

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 11:48 от Mama Mimi

# 236
Аз само ще кажа са пореден път , че нашите деца имат страхотни учители по всички предмети!
Всяко желание за участие в часовете по  физическо , рисуване, музика се цени високо и без значение какви са възмоностите на ученика. bowuu

# 237

Аз пък от друго съм възмутена, и то пак е свързано с физическите възможности на човек - при покриване на нормативите по физическо, моето дете е било трето на бягане от общо 9 момичета, но не се е справило с хвърлянето на каквото хвърлят там, и със скачането - т.е. не е покрила нормативите, и господинът й писал 3  Sad.

Мила Кипра Маца, при нас положението по физическо е абсолютно същото... Thinking
Какви са тези нормативи за скок не зная, но нашата седмокласничка е висока 171 см, а трябвало да скочи с 15 см над нейния ръст   #Cussing out
Crazy питате ли ме мен някога, с година и половина по-малка от всички... с ръст да не казвам колко ... настигнах си съученичките (най-ниските от тях) в 10ти клас... та аз по едно време два пъти ръста си трябваше да скоча... Защо нормативите са на клас, а не на ръст/възраст нещо...  newsm78
Скрит текст:
щерката в първи клас днес я облякох с униформена блузка от батко й от... 3ти клас, а тя е декември, той април... т.е. 2г8м по малка със същата височина...
Младежа само каза, че госпожата казала, че е за 4 и нещо... но тя го смята за някъде около 10% от срочната оценка и не е проблем...

# 238
  • Пловдив
А, да, забравих да спомена, че е с една година по-малка от всички в класа. Ама на кой ли му пука  ooooh!
На мен ми е все тая колко ще има по физическо; но за нея е унижение и позор спрямо другите.

И по рисуване ни се е паднала една взискателна, хем моето дете рисува доста прилично.

# 239
  • София
Дънди, ти си мислиш, че забравят..Въпросният младеж е вече втори курс студент, бяха седми клас през 2009-2010. И още я споменава с "добро" въпросната учителка. Хубаво е, че не се озлоби срещу дъщеря ми, останаха си приятели. Учителката вдигнала да пее моята, а на нея не й пука и грам след толкова години пеене във вокални групи и индивидуално. След нея обаче вдигнала него. Той я помолил да го изпита на каквото и да е друго, само не на пеене. И тя  го нападнала "Щом девойката Х не се лигави и пее, значи и ти можеш".

Общи условия

Активация на акаунт