Лежащи мами - 37

• 52 452
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, и при мен рязко намаляха движенията от 4-5 дни. Явно е нормално за тези седмици. И аз до 5-ти месец изобщо не четях, ходех си на преглед, казват ми, че всичко е наред и толкова. Сега с тези проблеми от октомври месец и аз станах специалист. На мен даже ми казаха, че след 2-3 седмици по-добре да раждам и да не поемам риск с тези намалени околоплодни.

# 631
Момичета, и при мен рязко намаляха движенията от 4-5 дни. Явно е нормално за тези седмици. И аз до 5-ти месец изобщо не четях, ходех си на преглед, казват ми, че всичко е наред и толкова. Сега с тези проблеми от октомври месец и аз станах специалист. На мен даже ми казаха, че след 2-3 седмици по-добре да раждам и да не поемам риск с тези намалени околоплодни.
След 2-3седмици с теб ще сме 36-37гс Party това е супер,само да издържим до тогава и сме на върха. Много се радвам,че страховете ни са към края си. Моля се за всички ни Praynig

# 632
  • Стара Загора
Към края си е вече всичко ще си ходим както си искаме Grinning Ще се къпем нормално Grinning На мен ми остават 2 седм до плануваното секцио ако не реши бебка да излиза по-рано де. Вече ми е все тая доста тегаво ми стана не мога да дишам никак не ми е удобно искам вече да излиза....

# 633
  • София
И аз съм на същата вълна вече...искам да излиза, да знам че всичко и е наред, да се къпя нормално, да мога да си обуя чорапи без да се чудя как да се сгъна Grinning Докато се чудихме дали и колко ще се задържи сега пък не иска да излиза Grinning Няма угодия, важното е само да сме живи и здрави и всичко да е наред!
Иначе моето разкритие си стои 3 см повече от седмица и си чакам всеки момент вече да започне раждането. Относно движенията на бебето действително намаляват малко последните седмици, но имайте предвид че и позицията на бебето е от значение. На мен ми казаха да следя за 10 движения дневно.

# 634
С раждането ще почнат други притеснения,ама нейсе...Страховете от бременността ще станат притеснения за бебенцата,и ще се пише и в други теми..и така.Само живот и здраве да има  Simple Smile

# 635
  • Стара Загора
Ахахаха прави сте.
Ама то може да си стоиш с 3 см до термин Grinning Аз нямам никакво разкритие ама нали съм и със серклаж явно той държи яко.Усещам едни бодежи направо не мога да вървя.....някой така? Или.
бебока се е смъкнал надоло не мога да разбера.....

# 636
И аз имам понякога бодежи и като ходя имам болки. Моя док ми каза,че моето разкритие е само от вътрешната страна на шийката до серклажния конец,именно конеца го държи да не се отвори и външно т.е.за сега външно съм затворена.
Орхидейче браво,много се радвам за теб. На коя дата ти е определена секциото?

# 637
  • Стара Загора
Ми около 10 ти ян. Ако не тръгне по-рано Grinning

# 638
Май всички мечтаем за банята и за чорапите Joy

# 639
Момичета имам въпрос. Правилно ли е да си меря кръвното в легнало положение,защото аз днес не се чувствах добре към 10ч.и си измерих кръвното 80/40. Пих солен айран,кафе,шоколад и др.но имаше ефект само за около 10мин.и после пак пада. Обаче сега преди малко си измерих кръвното в седнало положение и показа 110/70. Не разбирам какво става с мен,вече всеки ден било кръвно,било сърцебиене било други проблеми. В петък съм на преглед,ще кажа на док да мипусне пълни изследвания. Мисля,че има някаква причина всеки ден да ме притиска нещо.

# 640
Принципно е най-добре в седнало положение и ръката да е на нивото на сърцето(макар ,че в болница го мерят и в легнало състояние).Аз съм с много ниско кръвно(70/35) и от докторите знам,че с шоколад и кафе не е много добре,защото действа моментно и ако се прекали може да стане по-лошо.Казали са ми ударно вода и солени айряни

# 641
Кръвно знам, че се мери точно в полулегнало положение, като ръката на която се мери трябва да е на нивото на сърцето. Аз наскоро така се шашнах, че съм с високо кръвно. Измерих си го седнала, с ръката надолу. newsm78

# 642
Принципно е най-добре в седнало положение и ръката да е на нивото на сърцето(макар ,че в болница го мерят и в легнало състояние).Аз съм с много ниско кръвно(70/35) и от докторите знам,че с шоколад и кафе не е много добре,защото действа моментно и ако се прекали може да стане по-лошо.Казали са ми ударно вода и солени айряни
Подкрепям!..... и допълвам!
Да не се мери през 5 мин, а поне през 15-20 мин. По възможност да не е с апарат на китката. Да не се консумират прекалено диуретични неща. Кофеина точно това прави. Първо вдига и после сваля повече отколкото е вдигнал.

# 643
Здравейте, момичета Simple Smile и аз съм от лежащите мами от 17.12 до сега. Тогава прокървих. Оказа се, че имам субхориален хематом и малко отлепяне на плацентата. Биха ми инжекции но шпа, прегнил и преминах на домашно лечение с 3х2 но шпа, 2х2 утрогестан вагинално и 2х1 дуфастон и 1 т фолиева.Ходих на преглед преди седмица док каза, че всичко е ок -няма отлепване и хематома е претърпял обратно развитие. От тогава до момента ту ми се появява зацапване, ту спира.. Кафяво е, което малко ме успокоява ( защото на 16ти като прокървих беше алена кръв и силно като цикъл). На някоя от вас случвало ли се е да й зацапва няколко дни и да спре и след това отново... Ще се радвам да споделите опит. Simple Smile Хубав ден на всички Simple Smile

Виждам, че повечето от вас са в по-напреднала седмица, аз съм в 10г.с.Simple Smile

# 644
Момичетаа,губите се пак. Как сте? Аз се радвам,че утре ставам 34+0. Имам някои неразположения,като леки болки в кръста,но не им обръщам внимание,не искам и да прибягвам толкова често към ношпа,защото направо ми стана навик всеки ден при най малкото да взема по 1-2хапчета на ден. Малко ли лекарства пием,вече взех да се замислям до колко здрави ще ни бъдат децата,защото от началото на бременността до края пием по шепа хапчета всеки ден. А знаете ли в коя седмица се спират лекарствата?

Общи условия

Активация на акаунт