Защо сме във форума?

• 33 715
  • 276
  •   1
Отговори
# 30
И аз не знаех, че още има йерархия. Нали промениха форума и оттогава само в някои теми се вижда броя на публикациите.

# 31
  • София
Добре де, кажете я тази йерархия - каква е и кой кой е в нея! Вярно, че аз съм си малко бунтар и не признавам много йерархии, ама ми е любопитно.

# 32
Тук съм от и аз от 10 г.. И май никога не  съм била заради "дете". В началото - основно в здравните и в раздела за самотните родители (намерих там чудесни приятелства), после в туристическия и "Наш дом" много седях - имаше много игри и забавления там. Също добри познанства и безценни съвети от там.
Клюкарника май на по-късен етап го отрих въобще. Money
Сега чета основно него и СО.
От години съм по цял ден сама - нямам работна среда и по някакъв начин ми липсва.
Да погледна тук е като фас пауза..)
Разтоварвам много, разсейвам се и тн.
Форумът е социален феномен за мен.
Никъде и никога не бих могла да срещна такава пъстрота и различни гледни точки.
И ми е интересно.
Иначе бих си се капсулирала в моя си свят.
А така - постоянно виждам, че има и друго.
Има йерархия, разбира се.
Като във всеки колектив.

# 33
Тук съм, защото ми липсва широка социална среда, няма с кого да си говоря по цял ден. Дойдох тук преди 6-7 години покрай училищните теми и около 2 години пишех само там, по-рядко в здравния форум, но после започнах да влизам в клюкарника, а след това и на други места. Не се срамувам от участието си в този сайт, винаги търся информация първо тук. За каквото и да попиташ, има отговор, това ми харесва. Не знам за каква йерархия става въпрос, не съм забелязала такова нещо. сигурно защото не се интересувам от подобни виждания.

# 34
  • Варна
Аз съм сравнително нова. Отначало влязох за да търся съвети за бебешките и детските болести на дъщеря ми. Покрай това открих и други теми. Макар да живея  в България следя с огромен интерес темите за чужбина, много ми е интересно как живеят различни хора на различни места. В Клюкарника и СО съм най-активна. Виждам много хора с много проблеми, предлагат се много гледни точки. Приятно съм изненадана от фокуса, който се предлага от няколко съфорумки при решаване на изложени проблеми, както и ми е много досадно да чета други, но те са малцинство и е лесно да ги пропусна.

Накратко казано, тук съм, защото ми е интересно.

# 35
Обичам да чета мненията на хората по дадена тема, която ми е интересна. И да пиша ми харесва, защото се разтоварвам. Но ми се е случвало някои потребители (забравила съм кои, а и не ме интересува) да четат мненията ми от профила и в разни спорове да използват споделеното от мен като някакво заяждане срещу ми.
Харесва ми, че повечето в сайта са грамотни, начетени и има какво да се научи от такива хора. Много пъти са ми били в полза.

# 36
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Форумът ми осигурява вече липсващата ежедневна връзка с България, както и много, ама наистина много синтезирана информация по различни интересуващи ме теми.
Пък и помага да убивам излишното свободно време, което напоследък не е много.

# 37
  • Майничка
Причините ми все повече започват да клонят към сантиментални. Не че има нещо лошо в това.

# 38
  • където ми харесва
Отговарям на първия пост само.
Във форума съм, защото ми е комфортно тук.
Споделям разни неща, давам съвети, когато мога, философствам си на воля, търся съвети понякога.
Не се имам за част от групата, защото не съм се опитвала да влизам в група. Не търся приятели и познати във форума. Да, приятно ми е да чета конкретни потребители, да участвам в дискусии с тях, с други ми харесва да споря (все пак, в спора се ражда истината Grinning).
Та, за какво съм във форума-за да ми почине съзнанието от всички други ежедневни неща.

# 39
Down Under, благодаря ти за информацията. Просто ми се ще да мога да я чета, понякога дори препрочитам - безапелационна е просто - както писах по-рано възхищавам се на тази жена - ей така дистанционно и виртуално Simple Smile

Не мога да определя защо ме е срам. Трудно ми е да го обясня. Може би защото е имало моменти, в които съм получавала много лошо отношение от участници в Клюкарника и това някак си допринесе за невисокото ми мнение спрямо част от участниците и съответно форума. И съответно след като аз мисля така е вероятно и по-голяма част от хората да мислят така и следователно ме е срам. Нещо такова е сякаш.

Тук видях жестокост спрямо беззащитни хора, ощетени от съдбата. Видях и искрена меркантилност, като дори ме изумиха границите, в които тя се шири. И такива неща. Да, съизмеримо беше с културен шок до известна степен.

Не казвам, че аз съм права. Просто споделям как съм се чувствала в определени моменти и е много вероятно на тази база да съм формирала това мнение.

Не обръщайте внимание на такива злобни хора. Като някой ме обиди и ми се присмее на нещо или пък на някого другиго, който търси помощ, съвет или просто изразява своето становище, отписвам се от темата, която следя. Няма смисъл от това да отвръщам с отговори на отсрещната страна, защото по такъв начин вдигам "овациите" на този злобен човек.

# 40
  • Най-красивата страна
Аз открих форума,когато забременях и започнах да търся повече информация за рисковата бременност и за отглеждането на бебе.
После видях,че тук има и много други интересни теми.Вече 7 години съм във форума.
А тази година,когато разбрахме,че дъщеря ми е с астма ,пак тук получих морална подкрепа ,разбиране и ценна информация от момичетата.Благодаря им за което  bouquet

# 41
  • MI
Аз съм във форума откакто се преместих в Италия. След първоначалните вълнения и чисто прозаичните битовизми покрай местенето, логично се оказа че социалния ми живот е леко поумрял.  Laughing Така открих италианската тема, която ми беше много полезна за някои административни въпроси, а и се запознах с много готини момичета. После установих, че има и интересни теми в клюкарника, където мога да видя какво мислят други хора по интересуващи ме теми, да срещна хора които на живо никога не бих срещнала. Някои от тях се оказаха много интересни, с други ми е приятно да поспоря.
И не, никога не ме е било срам от форума, той е като реала - има и прости, и интелигентни хора и теми. От теб зависи кои ще избереш.
Аз обикновено си избирам 1-2 теми и следя само тях, така мога да участвам пълноценно. Като нямам време не влизам, после подновявам с удоволствие...

# 42
   Чета от години форумите на този сайт bg-mamma. Преди 2-3 години реших да се регистрирам тук заради нуждата да задам въпрос към една тема, която ме интересуваше. Станах активна през тази година.

Тук намирам много полезна информация за здравето. Регистрирах се тук, защото има много теми, свързани със здравето. Когато имам нужда да потърся и да попитам нещо за здравето си, се обръщам за съвет във форумите, търсейки тема, свързана с мой здравословен проблем. Още не съм се научила как се пуска тема във форума, макар че търсих информация върху този въпрос. Покрай темите за здравето, намерих доста полезни и интересни теми.

Да, тук има доста злобни хора. Първоначално им обръщах внимание и им отвръщах с отговори, но после разбрах, че няма смисъл да им обръщам внимание. Отписвам се от темата, за да балансирам моя мир в мене.

# 43
Тук видях жестокост спрямо беззащитни хора, ощетени от съдбата.

Това никога не съм виждала, а съм във форума почти от самото му създаване. Но под "беззащитен човек, ощетен от съдбата" разбирам човек с тежки физически увреждания, болен, стар, (или и двете), неспособен да се погрижи сам за елементарните си нужди, бедстващ под някакъв начин (глад, студ, липса на лекарства), или самотна майка с дете/деца, във временна невъзможност да се справи...
На такива тук винаги е помагано, явно или не.

Човек, който сам и съвсем съзнателно е взел грешни решения, а след това за да ги поправи, е взел още по грешни решения, и разчитащ някой, някак, по възможност даром и веднага да му оправи проблемите, не е нито беззащитен, нито ощетен от "съдбата"  Stop

# 44
  • Телиш/Плевен
Във форума съм защото вече е част от ежедневието ми. Една много приятна част. Heart Eyes
Първата ми регистрация е отпреди десетина години, но тогава търсех решение на един проблем и след като го открих, спрях да посещавам форума. Тогава бях на 17-18 години, а темите тук засягаха основно бременността и майчинството и просто не беше моето място. През 2011 година търсех информация за един сериал и попаднах на темата тук, та се регистрирах отново и започнах да хвърлям по едно око от време на време, но почти не пишех. След като забременях през 2013-та, вече беше ясно, че точно тук ми е мястото. Винаги съм казвала, че почти всичко, което съм научила за бременността, бебетата и грижите по тях, е от форума. Няма да забравя и факта, че точно тук се научих да кърмя, в родилното не ми показаха правилно и изпитвах жестоки болки, заради което бях на път да се откажа. Но ми помогнаха консултантите тук, за което ще съм вечно благодарна.
Общо взето много неща дължа на форума, никога не съм крила, че съм част от него. В момента следя доста теми, интересно ми е, най-вече различните гледни точки. Винаги научавам по нещо ново, това също ми е от полза. Не минава ден, без да вляза, дори за пет минути.

Общи условия

Активация на акаунт