Защо сме във форума?

• 33 715
  • 276
  •   1
Отговори
# 45
Когато търсих жилището си, в темите за имоти много ми помогнаха. После когато го ремонтирах и обзавеждах, в темите за ремонти и дизайн много ми помогнаха. Наскоро ми се наложи зъболекарски засукан сценарий, пак изчетох 10 страници тук и ми се проясни картината. И за много неща съм се допитвала: перални, сушилни, миялни, марки интериорни врати, какво ли не.

Сега ползвам форума и за социален коректив, защото всеки от нас живее в среда с относително себеподобни по визия, стандарт, светоглед, а във форума има потребители от всякакви градове, страни, професии, занаяти, семейно положение и какво ли още не. Точно заради презентацията на на всякакви хора клюкарника ми е интересен. Е, липсват мъже, за да напълно реална извадката на бг мама  Mr. Green

# 46
  • София
Признавам си без бой - ако не бяха ученическите теми за кандидатстването в гимназия, щях да съм жива загинала, а децата ми най-вероятно нямаше да учат точно там, където са, защото щях да проваля работата от незнание.  bouquet

# 47
  • София
Озовах се тук защото търсех отзиви за една детска количка. Бях 7-8 месец бременна и се зачетох. Преди да забременея дори не подозирах за съществуването на бгмамата, не бях го чувала. В началото пишех основно в една от туристическите теми, после полека-лека тя се скапа и започнах да се зачитам в Клюто. Като цяло пиша в малко теми, има цели подфоруми в които не съм влизала.

Защо съм тук? Преди беше защото ми запълваше някаква липса. Докато висях у дома с бебе, форумът беше отдушник, място, където виждах, че има и други изтрещели майки. После когато щерката поотрасна, мамата стана навик. Последната година си давам ясна сметка, че вече не ми носи нищо и че влизам тук просто защото съм свикнала.

# 48
Харесва ми този форум. bouquet
Писала съм и в други два, но толкова различни теми няма на друго място.
От тук съм получила много полезна информация, за много неща.
Знам, че винаги мога да намеря отговор на всеки въпрос.
Писала съм и в групи. Имам и много ценни приятелства с хора от форума.
Първоначално го открих покрай здравословен проблем на детето.
За мен форумът е една истинска енциклопедия.
Йерархията не ме вълнува, групите също не са ми интересни вече.
Важното за мен е да научавам нови неща.
Също и да споделям опит и знания.

# 49
  • Пазете Гор
Защо съм във форума ли? Краста е, най-вече заради това. Малко адреналинец си набавям, и малко от онова, дето се синтезира, когато ти е хубаво.

Държа да споделя разни хубави неща, и да се боря с онова, което считам за невежество - доколкото мога. Има и доза суета, жажда за публична изява, па макар и зад псевдоним. Контактувам с хора от моята екосистема.

Пет причини. Не са малко, за повчето си действия не мога да посоча повече от три.

# 50
Тук си почивам идеално. Сутрин форумът ми е приятел, с когото си пия кафето. На работа от време на време си давам пет минутки почивка и хвърлям един поглед, най-често в Литературния подфорум. Харесвам много съфорумки, други ме дразнят, трети хем ми харесват, хем ме дразнят - както и в реалния живот. Нямам приятели тук - пазя дистанция, не влизам в групи, не пиша за лични неща. Всъщност преди няколко години се е случвало да споделя болезнени за мен неща в една-две теми. Сега съжалявам и ако можех, бих изтрила тези публикации. И в реалния живот с годините се научих да не споделям. С времето се научих и да не се впрягам много, ако някой ми влезе грубо с бутонките. Преди години една лоша дума можеше да ме събори, сега приемам (почти) всичко с насмешка.
Отношението ми към форума не се е променило, с изключение на един кратък период, когато бяха направени промени в дизайна. Тогава за известно време спрях да влизам. Не ме е срам, че пиша, а и аз не съм толкова активна, предпочитам да чета. Сега си погледнах статистиките - имам регистрация от юли 2007 година, прекарала съм във форума 290 дни, 18 часа и 7 минути. Simple Smile Стряскащо си е. Simple Smile

# 51
Форумът ми осигурява вече липсващата ежедневна връзка с България, както и много, ама наистина много синтезирана информация по различни интересуващи ме теми.
Пък и помага да убивам излишното свободно време, което напоследък не е много.

Джо,  bouquet. И аз така се чувствам.

Много се радвам, че споделяте, а и се вижда, че има и други подфоруми, а не е само Клюкарникът.

Аз в него нахлух направо, но преди това четях къде ли не. От много години съм във форума и съм научила много неща, а и сега, когато ми потрябва нещо или ровя в темите или директно питам. Понякога ми става досадно, но в повечето случаи ми е уютно.

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 14:01 от Down Under

# 52
  • Варна
Регистрирах се в този форум преди около 12 години мисля.Бях бременна и незнаеща какво ме очаква.Намерих много ценна информация,помогна ми много.После се понесох по течението дали от скука или по навик.Бях спряла да влизам няколко години.После за съжаление влязох,за да чета в здравния.Да черпя информация,да споделя,да ме потупат по рамото,да знам че не съм сама в страховете си.
Не ме е срам от форума и ми дреме за мнението на околните.

# 53
Ежедневно хвърлям едно око на форума,защото намирам много полезна информация по различни теми,а и така си "сверявам часовника".
Смея се,плача и се дразня понякога ,но не бих напуснала форума,той вече е част от живота ми.

# 54
С риск отново да разгневя аудиторията, обаче да си питам: не сте ли попадали на тролене в другите подфоруми? Аз за съжаление съм попадала: чела съм; веднъж бях и пряк участник и много се ядосах, защото темите са свързани със здраве и проблемно забременяване.

Не е възможно просто в тема, в която принципно пишат 10-12 момичета от 3-4 месеца, изведнъж да се появят 8-10 новорегистрирани потребили (в рамките на ден или 2 от избухването на форумен скандал). Тези потребители в хор да защитават някаква си там теза, да лъскат нечий определен имидж (на лекар и/или клиника), да нападат грубо инакомислещите и след края на темата тези профили отново изчезват и стават неизползваеми. И това съм го виждала няколко пъти вече. Особено от позицията на времето, след 3 месеца например като отвориш старата тема и като започнеш да гледаш колко от тях са продължили да пишат в други теми или други форуми и ти става ясно всичко. На който му е любопитно мога и конкретно да посоча темите.

Когато съм участвала в големи западни форуми, винаги се е спазвала следната процедура: първите 10 - 15 - 20 поста на ВСЕКИ нов потребител се четат и одобряват от модераторите. Чак тогава тези мнения се публикуват във форума. Също така модераторите могат да решат (според тяхното усмотрение) дали постовете даден нов потребител ще бъдат по-дълго време четени и одобрявани. Също така се позволява само един профил от един IP адрес. По този начин се стопира точно тази ситуация: някой да тръгне да регистрира 5-6 профила и да пише едновременно от тях.

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 14:32 от Magdalena1978

# 55
  • София
Троловете биват изхвърлени от темата по естествен път като хората не им се връзват. Няма нужда модератор да одобрява първи постове.

# 56
Полезен ми е, за всичко, което се сетя намирам отговор Simple Smile

# 57
През годините са минали стотици тролове, някой от тях опасни. Не малко хора са се връзвали на разни истории. Няма как да се очаква от модераторите да са по-прозорливи, особено във форум от този мащаб.

# 58
Когато попаднах тук /в Клюкарника/ преди 10 години ме впечетлиха различните нива на общуване. Много ми хареса феномена в едни  същи теми да пишат и много начетени хора и хора с чудесно чувство за хумор, но също така и хора с по-семпъл начин на изразяване, на хора с опит, широк хоризонт и многобройни преживявания и на такива с по-затворен начин на живот. Сблъсъкът с всичко това ме научи на толерантност и на уважение към различната гледна точка. Смятам, че хората тук са любопитни и това ги прави симпатични за мен.
С времето Клюкарника става един вид моят английски клуб или селската кръчма /въпрос на гледна точка/.  Wink Може и да не ми харесва винаги тук, ама изпитвам един вид лоялност и съм си свикнала.

# 59
Бар "Наздраве" един вид  Grinningbouquet

Общи условия

Активация на акаунт