Петият президент на Република България

• 376 334
  • 5 325
  •   1
Отговори
# 2 550
Скрит текст:
Невъздържани са, защото спазват твърде много ограничения и падне ли им нещо се държат като развързани песове и предвид фанатичната им вяра, не са с много високо интелектуално ниво, че да съобразят, че не всичко, което хвърчи трябва да се яде.

В този ред на мисли, ако Цачева беше някоя привлекателна дама, щеше да има повече гласове сред простоватите хора, които по интелект са по-близо до животните.
На мен не ми дреме как би ни представил президентът в други държави. И на мен не ми допада външността на Франсоа Оланд или на Тръмп, особено на втория, но и за миг не съм си помислила, че държавите, чиито президенти са те, са смотани.
Правиш ли се или наистина не разбираш,че народа просто каза,че не желае тази пасмина на власт.Не избираме никой по красота.Външния вид на Оланд е последният му проблем.Той е от онези радетели на конфликти,и за това Франция си плаща
Аз да помоля да не пишеш и обобщаваш от името на народа и да не проектираш резултатите от президентските избори към едни парламентарни такива.
Всъщност "народът"или по-точно казано широката електорална маса си няма и най-бегло понятие кой е Президента в административната структура и какви са правомощията му. Дори някои образовани хора не са съвсем точни в тази материя, която е специфична. Така че, ваденето на изводи за парламентарните избори от резултата на президентските е съвсем резонно. Запитани за Президента, повечето редови избиратели ще обяснят може би с повече думи, но смисъла е "той е най-главният". Грешка на предизборните щабове на ББ и ГЕРБ бе най-вече предположението, че електората разбира с нивото на разбиране на занимаващите се с конституционно право маловажността на президентските избори и би гласувал за когото Баце каже, защото няма и особено значение. Но електоратът гласува против ГЕРБ, с надеждата, че избраният президент е наистина "най-главния" и ей сега се освободихме от Бойково иго. Сега ГЕРБ прави следваща грешка- обяснява пространно и напоително на същия този електорат, че не Президента е най-главния, а Парламента и електората си запомня, храни си омразата и гнева и ще повтори удара на парламентарните избори.  

# 2 551
Според мен нещата са много по-прости - електоратът не е доволен от управлението на ГЕРБ и президентските избори бяха първата "законна" възможност да им удари шамар! А пък нарцисът ББ го прие много лично. Ако имаше топки, щеше да продължи да управлява и да направи поне нещо полезно. Че той никоя реформа не направи, а обеща много!
Сега и Плевнелиев се прави на много загрижен за България пред света. Шефът ББ забърка кашата, Плевнелиев я добърка. И сега какво - РР да поеме отговорността?!? Да си сърбат попарата сами!
А пък хората ще си кажат думата на изборите.

# 2 552
  електората си запомня, храни си омразата и гнева и ще повтори удара на парламентарните избори.  
И след парламентарните избори, като дойдат едни честни, почтени, не корумпирани управляващи. Като потекат реки от мед и масло, ех какъв живот ни чака.

# 2 553
 електората си запомня, храни си омразата и гнева и ще повтори удара на парламентарните избори.  
И след парламентарните избори, като дойдат едни честни, почтени, не корумпирани управляващи. Като потекат реки от мед и масло, ех какъв живот ни чака.
Според теб тия нека си управляват форевър,щото и другите са такива,ми по тази логика Баце да бъде обявен за пожизнен премиер,после дъщеря му ,след това внучето.Междувременно тук ще са останали само цигани ,твоята рода и тази на Миленита,ама а последната не съм сигурна....😁

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 18:44 от MG18

# 2 554
просто анализирах ситуацията и дали може или не може да се направи прогноза за парламентарните избори от президентските. Не съм изразявала надежда за приказни политици, но този ред на мисли е показателен и илюстрира точно как падна Баце.

# 2 555
Joy Точно....то ако имаше разумна алтернатива, отдавна да се е сменило ръководството на държавата, ама Орешарски и компания нещо не ми звучат подходящо, де да знам  newsm78

# 2 556
Според теб тия нека си управляват Форестър,щото и другите са такива,ми по тази логика Баце да бъде обявен за пожизнен премиер,после дъщеря му ,след това внучето.Междувременно тук ще са останали само цигани ,твоята рода и тази на Миленита,ама а последната не съм сигурна....😁
В България винаги се е гласувало на принципа на по-малкото зло. Така както вървят нещата който и да управлява все по зле ще става. Нямам и спомен при управлението на някоя друга политическа сила българите живеещи и работещи в други държави, масово да са се завръщали, заради по-добри икономически условия. А и ти си пример точно за това, за което говореше sixsens, за теб не плюе ли някой по Герб, значи  е за тях. Средно положение няма.

# 2 557
Joy Точно....то ако имаше разумна алтернатива, отдавна да се е сменило ръководството на държавата, ама Орешарски и компания нещо не ми звучат подходящо, де да знам  newsm78
Казваш Орешарски и Тиквун са си алтернатива един на друг? Има логика!

Като гледам бизнеса на Пеевски и другите "честни" бизнесмени процъфтя при Бай Хой. Ама то това е случайно съвпадение, иначе не ще и съмнение че Баце е честен и почтен политик. И умен...

Нямам и спомен при управлението на някоя друга политическа сила българите живеещи и работещи в други държави, масово да са се завръщали, заради по-добри икономически условия.
Това беше култово!
Бурни аплодисменти и масови възгласи "Още, още..."!

# 2 558

Нямам и спомен при управлението на някоя друга политическа сила българите живеещи и работещи в други държави, масово да са се завръщали, заради по-добри икономически условия.
Това беше култово!
Бурни аплодисменти и масови възгласи "Още, още..."!
Да не би да е имало тълпи от завръщащи се нашенци, а аз да съм го пропуснала? Ти явно си от тези наивници които си мислят, че някои от политическите партии у нас мислят за благото на народа. Няма такова нещо , абсолютно всички мислят само как да си напълнят по-добре джобовете.

# 2 559
Меган,не казвам,че си от ГЕРП,ама като се замисля,то ГЕРП,ПФ,РБ,абв,всички вкупом гласуваха тия заеми ,та как да разделя едните от другите,Москов беше от РБ но така скоростно се хвърли в прегръдките на баце,че с нищо не можеш ги разделиш.Нямам идея от кои си ,но тия които изредих тях сериозно се сгромолясаха,че Милитана да ми дава Орешаро за пример на лошо управление,само буди смях к публиката

# 2 560
Скрит текст:
Невъздържани са, защото спазват твърде много ограничения и падне ли им нещо се държат като развързани песове и предвид фанатичната им вяра, не са с много високо интелектуално ниво, че да съобразят, че не всичко, което хвърчи трябва да се яде.

В този ред на мисли, ако Цачева беше някоя привлекателна дама, щеше да има повече гласове сред простоватите хора, които по интелект са по-близо до животните.
На мен не ми дреме как би ни представил президентът в други държави. И на мен не ми допада външността на Франсоа Оланд или на Тръмп, особено на втория, но и за миг не съм си помислила, че държавите, чиито президенти са те, са смотани.
Правиш ли се или наистина не разбираш,че народа просто каза,че не желае тази пасмина на власт.Не избираме никой по красота.Външния вид на Оланд е последният му проблем.Той е от онези радетели на конфликти,и за това Франция си плаща
Аз да помоля да не пишеш и обобщаваш от името на народа и да не проектираш резултатите от президентските избори към едни парламентарни такива.
Всъщност "народът"или по-точно казано широката електорална маса си няма и най-бегло понятие кой е Президента в административната структура и какви са правомощията му. Дори някои образовани хора не са съвсем точни в тази материя, която е специфична. Така че, ваденето на изводи за парламентарните избори от резултата на президентските е съвсем резонно. Запитани за Президента, повечето редови избиратели ще обяснят може би с повече думи, но смисъла е "той е най-главният". Грешка на предизборните щабове на ББ и ГЕРБ бе най-вече предположението, че електората разбира с нивото на разбиране на занимаващите се с конституционно право маловажността на президентските избори и би гласувал за когото Баце каже, защото няма и особено значение. Но електоратът гласува против ГЕРБ, с надеждата, че избраният президент е наистина "най-главния" и ей сега се освободихме от Бойково иго. Сега ГЕРБ прави следваща грешка- обяснява пространно и напоително на същия този електорат, че не Президента е най-главния, а Парламента и електората си запомня, храни си омразата и гнева и ще повтори удара на парламентарните избори.  

Сега, аз като говоря от толкова много време за това, че външният вид е от значение, никой не ме слуша. И после ще си пати. Какво имам предвид - хора, които редовно си гласуват за ГЕРБ, на президентските избори бяха много ядосани от избора на Борисов, защото прощавайте ама Цачева...ми тя на жена не прилича горката. Освен това бяха ядосани на Борисов, че е доста гъст с Меркел и мигрантската й политика. И хоп, гласуваха за ДРУГ кандидат. На балотажа, понеже нямаше друг кандидат, гласуваха за Радев. Обаче на парламентарните, пак ще си гласуват за Борисов (той вече успя да се чуе с Тръмп и усеща вятъра на промяната), респективно ГЕРБ. Щото там нещата са други и точно тези хора, които гласуват за ГЕРБ, никак не са глупави и няма да дадат властта на комунягите. А комунягите както са тръгнали с голямата кошница на предсрочни избори, така и ще си я върнат празна.

Мен друго ме вълнува - защо, след като Плевнелиев дава възможност на Радев да състави кабинет, той отказва? От какво се страхува? Нали след месец така и така встъпва в длъжност и трябва да посочи кабинет? Личното ми становище е, че се страхува, защото кабинетът му ще е изцяло комунярски и ще му лъсне "независимата" кандидатура. Глупаво от негова страна, щото трябва да разбере, че на хората ама никак не им пука за него. Той така и така е трета глуха. И така и така си го знаем, че е комуняга, няма от какво да се свени да си покаже истинското лице. И така и така хората пак ще гласуват за ГЕРБ, ако имат поне капка разум, в което вярвам и няма да дадат властта на комунягите и ДПС.

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 20:21 от DeltaAzimut

# 2 561
Скрит текст:

Сега, аз като говоря от толкова много време за това, че външният вид е от значение, никой не ме слуша. И после ще си пати. Какво имам предвид - хора, които редовно си гласуват за ГЕРБ, на президентските избори бяха много ядосани от избора на Борисов, защото прощавайте ама Цачева...ми тя на жена не прилича горката. Освен това бяха ядосани на Босиров, че е доста гъст с Меркел и мигрантската й политика. И хоп, гласуваха за ДРУГ кандидат. На балотажа, понеже нямаше друг кандидат, гласуваха за Радев. Обаче на парламентарните, пак ще си гласуват за Борисов (той вече успя да се чуе с Тръмп и усеща вятъра на промяната), респективно ГЕРБ. Щото там нещата са други и точно тези хора, които гласуват за ГЕРБ, никак не са глупави и няма да дадат властта на комунягите. А комунягите както са тръгнали с голямата кошница на предсрочни избори, така и ще си я върнат празна.

Мен друго ме вълнува - защо, след като Плевнелиев дава възможност на Радев да състави кабинет, той отказва? От какво се страхува? Нали след месец така и така встъпва в длъжност и трябва да посочи кабинет? Личното ми становище е, че се страхува, защото кабинетът му ще е изцяло комунярски и ще му лъсне "независимата" кандидатура. Глупаво от негова страна, щото трябва да разбере, че на хората ама никак не му пука за него. Той така и така е трета глуха. И така и така си го знаем, че е комуняга, няма от какво да се свени да си покаже истинското лице. И така и така хората пак ще гласуват за ГЕРБ, ако имат поне капка разум, в което вярвам и няма да дадат властта на комунягите и ДПС.
Напоителното ГЕРБохвалене в отговора няма нищо общо с тезата в поста ми. Да не кажа, че тезата ми е съвсем противоположна. Не разбрах как от незнанието на редовия гражданин за правомощията на институцията Президент, дойдохте до извода, че е гласувано против ГЕРБ заради ужасния външен вид на ЦЦ?????

# 2 562
Скрит текст:

Сега, аз като говоря от толкова много време за това, че външният вид е от значение, никой не ме слуша. И после ще си пати. Какво имам предвид - хора, които редовно си гласуват за ГЕРБ, на президентските избори бяха много ядосани от избора на Борисов, защото прощавайте ама Цачева...ми тя на жена не прилича горката. Освен това бяха ядосани на Босиров, че е доста гъст с Меркел и мигрантската й политика. И хоп, гласуваха за ДРУГ кандидат. На балотажа, понеже нямаше друг кандидат, гласуваха за Радев. Обаче на парламентарните, пак ще си гласуват за Борисов (той вече успя да се чуе с Тръмп и усеща вятъра на промяната), респективно ГЕРБ. Щото там нещата са други и точно тези хора, които гласуват за ГЕРБ, никак не са глупави и няма да дадат властта на комунягите. А комунягите както са тръгнали с голямата кошница на предсрочни избори, така и ще си я върнат празна.

Мен друго ме вълнува - защо, след като Плевнелиев дава възможност на Радев да състави кабинет, той отказва? От какво се страхува? Нали след месец така и така встъпва в длъжност и трябва да посочи кабинет? Личното ми становище е, че се страхува, защото кабинетът му ще е изцяло комунярски и ще му лъсне "независимата" кандидатура. Глупаво от негова страна, щото трябва да разбере, че на хората ама никак не му пука за него. Той така и така е трета глуха. И така и така си го знаем, че е комуняга, няма от какво да се свени да си покаже истинското лице. И така и така хората пак ще гласуват за ГЕРБ, ако имат поне капка разум, в което вярвам и няма да дадат властта на комунягите и ДПС.
Напоителното ГЕРБохвалене в отговора няма нищо общо с тезата в поста ми. Да не кажа, че тезата ми е съвсем противоположна. Не разбрах как от незнанието на редовия гражданин за правомощията на институцията Президент, дойдохте до извода, че е гласувано против ГЕРБ заради ужасния външен вид на ЦЦ?????

От това, което ти болднах. То няма общо с реалността.
Хората не гласуваха за институцията президент, те гласуваха за личността президент. В това се крие ключа от бараката, който много хора и политически анализатори, а и политици, не виждат и ще им изиграе лоша шега.
И следователно....прочети отново какво съм написала, че няма смисъл да се самоцитирам.

И пак на въпроса - защо се крие "независимият" Радев? Thinking

# 2 563
Пак не си ме разбрала- хората гласуваха против ГЕРБ, но не заради личността на ЦЦ или личността на РР, а точно против ГЕРБ. Заблудата им относно правомощията на Президента бе единствено и само във факта, че много хора вярваха, че с избирането на силен анти-ГЕРБ президент са се отървали от ББ и компания. Където и сгрешиха, защото Президента няма такива правомощия. Но твърде глупавия ББ и компания силно вярват, че людете просто не са харесали ЦЦ и обясняват на електората къде е важния избор. И на парламентарните избори ГЕРБ ще получи същия голям ритник и докато се научат да мислят като кофтия мат'риал- и ей ги на- станали историческа памет. 
Относно криенето на независимия Радев- къде се крие точно, че не разбрах - той не е встъпил в длъжност и няма никакви задължения или правомощия?

# 2 564
Пак не си ме разбрала- хората гласуваха против ГЕРБ, но не заради личността на ЦЦ или личността на РР, а точно против ГЕРБ. Заблудата им относно правомощията на Президента бе единствено и само във факта, че много хора вярваха, че с избирането на силен анти-ГЕРБ президент са се отървали от ББ и компания. Където и сгрешиха, защото Президента няма такива правомощия. Но твърде глупавия ББ и компания силно вярват, че людете просто не са харесали ЦЦ и обясняват на електората къде е важния избор. И на парламентарните избори ГЕРБ ще получи същия голям ритник и докато се научат да мислят като кофтия мат'риал- и ей ги на- станали историческа памет.  
Относно криенето на независимия Радев- къде се крие точно, че не разбрах - той не е встъпил в длъжност и няма никакви задължения или правомощия?

Точно защото те разбрах, затова ти изтъквам къде не си права. Няма смисъл да спорим, изборите ще покажат кой прав, кой крив. Peace

За Радев - Плевнелиев му е предложил да посочи кабинет, защото няма смисъл той самият да прави това за един месец. Радев е отказал. Крие се и по този начин само доказва що за президент ще е, за съжаление. Ще мишкува.

Общи условия

Активация на акаунт