Египет 2017

• 149 568
  • 844
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Папируси може да си купите навсякъде. Ще има стотици местни търговци, които ще ви предлагат какво ли не. Пазарете се и ще получите папируси на добра цена. Wink

# 436
  • София
Някой може ли да сподели от къде е най- добре  да си купиш папирус? Настанени сме в Хургада,  утре тръгваме за Луксор,  а после и за Кайро.
В събота-17 март бяхме в Кайро.Пред Египетския музей предлагаха папируси голям размер за 1 долар.

# 437
Папируси от 1 долар са от бананови листа / кора/ . Те са и едни светли , а истинските папируси са направени от папирусова тръстика , тъмни на цвят и цените са им повече в зависимост от размерите. Около хотелите има магазини и влезте вътре и се пазарете .....

# 438
Здравейте, има ли някой който е посетил аквариума в Хургада ( HURGHADA GRAND AQUARIUM, RED SEA IN GLASS)

# 439
Здравейте, аз имам един въпрос към посетилите вече тази дестинация! Има ли смисъл да обменяме тяхната валута? Как върви курса на долара при търговците в магазини и пазари? Ясно е че всичко става с пазарене, но ако те прецакат в курса, то по добре да си имаш някой друг техен паунд/мисля че това им беше валутата/?
Здравей, ние обменихме  и тяхна валута, но нямаше смисъл. Навсякъде първо казват долари и им е по-лесно с тях, също и на мен.

# 440
Хубави папируси на приемлива цена може да купите от Хургада. В магазините на хотелите има, но малко по-скъпи. Някоя вечер се разходете из централната част и там има доста магазини, в които се предлагат, вкл. и в този, който е на два етажа и е с фиксирани цени. От разни магазинчета си взехме различни като размери и цени. Това е за истинските папируси. Иначе от банановите за по долар за сувенири, ги има навсякъде, дори и при тези, които Ви пресрещат на улицата.
Нас ни бяха завели от агенцията с местния екскурзовод на едно място, обособено като галерия и там бяха най-скъпите, но и най-красивите и фини като изработка. Като тези, които купихме от там, повече не успяхме да видим.

# 441
Дали някой от вас е доплащал за горивна такса?

# 442
Здравейте, аз получих имейл миналата седмица че дължим горивна такса по 12 евро на човек за полета на 7.04. за Хургада. Още не съм я платила, но ще го направя тези дни.

# 443
Здравейте, аз получих имейл миналата седмица че дължим горивна такса по 12 евро на човек за полета на 7.04. за Хургада. Още не съм я платила, но ще го направя тези дни.
Аз летя на 07.04 но за Кайро, нямам получено известие за допълнителна горивна такса, дано и да нямам. Да не говорим че по договор пише, че цените са изчислени при курс на долара близо 1.70 и при промяна на курса цените ще бъдат променени, курса е с около 10 стотинки надолу, което за цена от 1200 лева са около 70 лева, които така или иначе остават бонус за туристическата агенция. Смятам, че е твърде нагло да се изискват допълнително средства.

# 444
  • sofia
аз мисля, че не сте прави, защото и агента/ТО са платили за вашите стаи с цената на курса към тогавашна дата. Никой няма да плати хотелите след завръщането ви.

# 445
Здравейте, обмисляме екскурзя до Египет  през октомври с Абакс.
Спрели сме се на хотел GRAND PLAZA HOTEL&RESORT.
 Има ли някой, който е бил в този хотел  и с какви  отзиви сте от  него?

# 446
аз мисля, че не сте прави, защото и агента/ТО са платили за вашите стаи с цената на курса към тогавашна дата. Никой няма да плати хотелите след завръщането ви.
В случай, че сте прав/а ако имаше увеличение на курса и долара беше поскъпнал, защо тогава би следвало да се заплати от наша страна разликата, а при поевтиняване все едно нищо не се е случило. Аз лично и не търся де, ама все пак за мен е лишено от логика. В случая би трябвало да си компенсират за цената на самолетното гориво с разликата в курса на долара за самата почивка, а не да търсят допълнителни 23-24 лева... Мое мнение, не ангажирам никой с него...

# 447
  • sofia
ако има такова нещо в договора ви....съм съгласна с вас, трябва да е двупосочно

# 448
Здравейте, двоумим се все още за хотел. Някой има ли отзиви от Magawish Village & Resort или Hawaii riviera aqua park resort? Или да ми препоръчате хотел в не много висок ценови клас, ще съм благодарна Simple Smile

# 449
  • София
И ние платихме горивна такса по 12 евро на човек днес.Летим на 7.04

Общи условия

Активация на акаунт