Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 75 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Maqqq91, ох, много неприятно, че не можеш да се консултираш с доктор. Аз пих магнезий до края на 37 седмица, а секциото ми беше в 39! Но това по препоръка на доки и сигурно е според случая. Имам съмнения, че заради многото изпит магнезий, след секциото имах контракции за около 24 часа,  болезнени, истински!  Tired Та ползата и вредата са трудни понякога за преценяване  newsm78

# 76
Здравейте отново   Hug

Помбер, нещо си объркала предполагам за масажи не съм питала аз. Магнерота миналата бременност го спрях като започнах 36 гс, рових се в интернет и там намерих, че със започването на 9 ти месец трябва да се спре. Днес се чувствам добре, след още една седмица не мисля, че ще е приблем и да родя, все пак ще съм 38 гс.  bouquet

Baby., Ами не няма, тук и без това ми казаха да ги спирам като им казах, че в Бг са ми ги изписали. Не съм си назначавала сама терапии беше ми изписан от лекар, но за съжаление забравиг да попитам кога да започна да го спирам. Знам, че се спира по схема и миналата бременност и сега така го спрях!  bouquet

Helios, аз родих нормално и сравнително бързо, но с много болезнени котракции. След раждането обаче плацентата не излезе и я махнаха с кюретаж. Иначе и аз след това имах адски контракции, чак ми се плачеше от болка.  bouquet

Благодаря на всички отговорили  Hug

# 77
Maqq там само акушерка ли те следи?  Shocked

# 78
  • Бургас
За пореден път се убеждавам, че прехвалените западни държави не могат да ни стъпят на малкия пръст що се касае за следене на бременност и грижа за бременните

# 79
За пореден път се убеждавам, че прехвалените западни държави не могат да ни стъпят на малкия пръст що се касае за следене на бременност и грижа за бременните
Определено   Shocked

# 80
  • На южния бряг

Абсолютно си права, първата бременност ми беше в България, а сега втората в Англия и няма място за сравнение. В България беше в пъти по-добре...  Peace

# 81
  • София

По отношение на проследяване на бременност и раждане никога не съм чула някой да ги хвали.  Rolling Eyes

# 82
Здравейте,виждам сте обсъждали магнезия.Исках да попитам някоя дали е пила магнерот 3по2 за повече от седмица?Струва ми се много и се притеснявам дали вреди на бебето Sad Преди седмица имах някакви стягания и АГ ми каза така да го пия до сряда,когато ще си станат 10дена,после ще чакам да ми каже дали така да го продължавам.

# 83
  • Плевен
Здравейте,виждам сте обсъждали магнезия.Исках да попитам някоя дали е пила магнерот 3по2 за повече от седмица?Струва ми се много и се притеснявам дали вреди на бебето Sad Преди седмица имах някакви стягания и АГ ми каза така да го пия до сряда,когато ще си станат 10дена,после ще чакам да ми каже дали така да го продължавам.
Аз пия магнерот 3 пъти по 2 таблетки от миналата седмица, като доки ми каза да ги пия така до края на декември, когато ще вляза в 9-ти месец. В същност не съм се замисляла дали вредят на бебето.

# 84
Здравейте,нормално ли е на 25та седмица да ходя често по малка нужда и след това усещам леко парене и дискомфорт? Аг-то ми предписа Монурал и Неоренал SR. Странното е, че ми каза да почна да ги пия, а утре сутрин ще ми пусне кръв и урина. Монурал е антибиотик, вие пили ли сте го и колко?

# 85
здравей незнам за антибиотика но ходенето до тоалетна мисля че е напълно нормално аз от началото та до сега си ходя мн често до тоалетна вече съм в 31 седмица

# 86
  • Бургас
Здравейте,нормално ли е на 25та седмица да ходя често по малка нужда и след това усещам леко парене и дискомфорт? Аг-то ми предписа Монурал и Неоренал SR. Странното е, че ми каза да почна да ги пия, а утре сутрин ще ми пусне кръв и урина. Монурал е антибиотик, вие пили ли сте го и колко?
Пусни си стерилна урина и изчакай резултата. Антибиотик се изписва само при изготвена антибиограма.

# 87
Пусни си стерилна урина и изчакай резултата. Антибиотик се изписва само при изготвена антибиограма.
Точно Аг-то ми каза че утре ще ми пусне стерилна урина и на вечерта да пия Монурал, за колко време излизат резултатите от стерилна урина?

# 88
  • Бургас
Точно Аг-то ми каза че утре ще ми пусне стерилна урина и на вечерта да пия Монурал, за колко време излизат резултатите от стерилна урина?
На другия ден, но ако се изолира нещо, може да отнеме още ден - два отгоре. За по-сигурно питай в лабораторията. Аз бих изчакала резултата и евентуално - ангибиограмата, защото антибиотика може да не е подходящ /резистентен/ към бактерията, която би се изолирала.
Паренето при самото отделяне на урината ли се получава или след това? Аз също имах парене , но не при уриниране, а по принцип и ми изолираха стрептокок. 

# 89
На другия ден, но ако се изолира нещо, може да отнеме още ден - два отгоре. За по-сигурно питай в лабораторията. Аз бих изчакала резултата и евентуално - ангибиограмата, защото антибиотика може да не е подходящ /резистентен/ към бактерията, която би се изолирала.
Паренето при самото отделяне на урината ли се получава или след това? Аз също имах парене , но не при уриниране, а по принцип и ми изолираха стрептокок. 
След уриниране ми се получава парене. Какво е стрептокок?

Общи условия

Активация на акаунт