Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 37

• 76 278
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Здравейте,нормално ли е на 25та седмица да ходя често по малка нужда и след това усещам леко парене и дискомфорт? Аг-то ми предписа Монурал и Неоренал SR. Странното е, че ми каза да почна да ги пия, а утре сутрин ще ми пусне кръв и урина. Монурал е антибиотик, вие пили ли сте го и колко?
Пусни си стерилна урина и изчакай резултата. Антибиотик се изписва само при изготвена антибиограма.
Точно Аг-то ми каза че утре ще ми пусне стерилна урина и на вечерта да пия Монурал, за колко време излизат резултатите от стерилна урина?
На другия ден, но ако се изолира нещо, може да отнеме още ден - два отгоре. За по-сигурно питай в лабораторията. Аз бих изчакала резултата и евентуално - ангибиограмата, защото антибиотика може да не е подходящ /резистентен/ към бактерията, която би се изолирала.
Паренето при самото отделяне на урината ли се получава или след това? Аз също имах парене , но не при уриниране, а по принцип и ми изолираха стрептокок. 
След уриниране ми се получава парене. Какво е стрептокок?
Бактерия. При теб може да е ешерихия коли. Затова те съветвам да си изчакаш резултатите и ангибиограмата. Аз например все още на моменти имам леки неразположения в уретрата след уриниране, а пусках няколко стерилни урини, които са чисти.

# 91
Здравейте,нормално ли е на 25та седмица да ходя често по малка нужда и след това усещам леко парене и дискомфорт? Аг-то ми предписа Монурал и Неоренал SR. Странното е, че ми каза да почна да ги пия, а утре сутрин ще ми пусне кръв и урина. Монурал е антибиотик, вие пили ли сте го и колко?
Пусни си стерилна урина и изчакай резултата. Антибиотик се изписва само при изготвена антибиограма.
Точно Аг-то ми каза че утре ще ми пусне стерилна урина и на вечерта да пия Монурал, за колко време излизат резултатите от стерилна урина?
На другия ден, но ако се изолира нещо, може да отнеме още ден - два отгоре. За по-сигурно питай в лабораторията. Аз бих изчакала резултата и евентуално - ангибиограмата, защото антибиотика може да не е подходящ /резистентен/ към бактерията, която би се изолирала.
Паренето при самото отделяне на урината ли се получава или след това? Аз също имах парене , но не при уриниране, а по принцип и ми изолираха стрептокок. 
След уриниране ми се получава парене. Какво е стрептокок?
Бактерия. При теб може да е ешерихия коли. Затова те съветвам да си изчакаш резултатите и ангибиограмата. Аз например все още на моменти имам леки неразположения в уретрата след уриниране, а пусках няколко стерилни урини, които са чисти.
Ясно и много благодаря за пояснението  Hug Ще си пусна стерилна и дано не се окаже нещо сериозно.

# 92
И аз съм доста шокирана, защото смятам че нещата в БГ са много назад, не искам да мисля какво е в Англия...та както и да е..

Сега ме гложди въпроса, моята док ми прусна изследвания и аз ги направих 10дена по- рано от препоръчаното.

Това е втората ми бременност и с първата имах гест. диабет. Бяха ми казали, че вероятноста пак да имам е над 85%.
Сега даже късия О' Съливън ми излезе отрицателен, т.е. нямам диабет.
Дали не е защото направих изследванията рано?.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 04:56 от Eli..........

# 93
Здравейте, мами! Имам един малко странен въпрос. Преди седмица с мъжа почнахме да бебеправим, но от три дни насам имам някаква много странна болка като при ПМС, но доста по слаба. До М ми има около 10 дни време. Далеч съм от мисълта за признаци толкова рано, по-скоро искам да се допитам до Вас дали някой е имал сходен проблем при започването на опитите? newsm78

# 94
Здравейте, в осми месец съм и ме мъчат киселини, пия талцид, но временно помага. Нещо да предложите?

Подкрепям miss july, лекарства само след изследвания в нашето състояние.

InkaBT, не може да е от това, по скоро си в овулация.

# 95
  • Бургас
Здравейте, в осми месец съм и ме мъчат киселини, пия талцид, но временно помага.
Чела съм добри отзиви от бременни за Гавискон. Може да го пробваш.

# 96
  • София
Яйцата от пътпъдък полезни ли са за бременност в 29-30 г.с.?

# 97
За киселини аз си правя домашна "лимонада" - казвам ти всичко на око: 50/100мл вода, кафена лъжичка захар, половин лъжичка лимонтузу и още толкова сода бикарбонат.Бъркаш и като почне да шупва пиеш на екс.Не е гадно, само така звучи.Действието му е моментално Simple Smile

# 98
За киселини може да пробвате тези Simple Smile

# 99
Здравейте, мами! Имам един малко странен въпрос. Преди седмица с мъжа почнахме да бебеправим, но от три дни насам имам някаква много странна болка като при ПМС, но доста по слаба. До М ми има около 10 дни време. Далеч съм от мисълта за признаци толкова рано, по-скоро искам да се допитам до Вас дали някой е имал сходен проблем при започването на опитите? newsm78
Добре е да си направите тест за бременност. Така ще се потвърдят или отхвърлят съмненията Simple Smile

# 100
  • София
Само дето е твърде рано зс тест.

# 101
Теста ми се струва за момента неуместен понеже е доста рано. Болките вече 3ти ден продължават, а ми се струват непознати. Не ми се ходи за момента на лекар предполагам, че и там все още няма да могат да ми дадат реален отговор.

# 102
Днес бях на преглед,изписаха ми Магнерот за контракциите,една седмица 3х2.После една седмица 3х1 и  след това 2х1 таблетка до следващата консултация.

За риска от прееклампсия Дузодрил 3х2 , Аспирин протект вечер по 1 табл. и Неоксид 2х1 .   

Някой с толкова много хапчета?  Rolling Eyes

# 103
Яйцата от пътпъдък полезни ли са за бременност в 29-30 г.с.?

Точно толкова полезни са колкото кокошите яйца Simple Smile

# 104
  • Плевен
За киселини може да пробвате тези Simple Smile

+ 1 и на мен ми действат от раз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт