Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 898
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте мами,
Благодаря ви на всички (babka_8, nuschinka,  G.Gergova, MaxiTan4e, bebeshok0326, надявам се някой да не изпускам), за съветите и помощта. Замислихте ме сериозно! Ще отида за второ мнение при др Русев. Той нали е в клиника Малинов, да не се бъркам? 
Цун

# 256
Здравейте момичета и аз да се похваля ФМ мина страхотно всичко е наред. И аз вътрешно си знаех какво ще е бебчето, даже казах на мъжа ми. Направих си от онези онлайн тестове какво ще е според годините на майката и според месеца когато си заченала и излезе момче. Видях му и аз атрибутите, но не бях никак изненадана. Да ми е живо и здраво друго не искам. И аз тайничко се надявах да е момиченце.
Да са ни живи и здрави малките дребосъци.

може ли линк на тези калтулатори за пол?
Ами аз си направих няколко, написах в гогъл просто тестове за пола на бебето според годините на майката и бащата.

# 257
  • София
Добро утро!

Bo0o, според мен са ти ОК резултатите от БХС, много нисък риск. Май бяха твои и кръвните и урина - според мен и те са ОК. СУЕ е нормално да е завишено по време на бременност. За урината - най-вероятно пробата се е замърсила. В моята също излезе бактерия и единични левкоцити, но докторката ми каза, че ако наистина имам инфекция, левкоцитите няма да са единични, а ще са много завишени - и в кръвта, и в урината. Щом не е така, значи просто пробата се е замърсила и всичко е наред.

# 258
Добро утро!

Bo0o, според мен са ти ОК резултатите от БХС, много нисък риск. Май бяха твои и кръвните и урина - според мен и те са ОК. СУЕ е нормално да е завишено по време на бременност. За урината - най-вероятно пробата се е замърсила. В моята също излезе бактерия и единични левкоцити, но докторката ми каза, че ако наистина имам инфекция, левкоцитите няма да са единични, а ще са много завишени - и в кръвта, и в урината. Щом не е така, значи просто пробата се е замърсила и всичко е наред.

Благодаря ти  Hug

# 259
  • София
Здравейте мами,
Благодаря ви на всички (babka_8, nuschinka,  G.Gergova, MaxiTan4e, bebeshok0326, надявам се някой да не изпускам), за съветите и помощта. Замислихте ме сериозно! Ще отида за второ мнение при др Русев. Той нали е в клиника Малинов, да не се бъркам?  
Цун

моля... в това състояние дори най-малкото съмнение акоимаш че ти е ок терапията е добре да търсиш второ мнение. Не вярвам,обаче мнението на доц. Русев да се различава от това на проф. Паскалева. Тя ти препоръчва ниско молекулярен хепарин- Клексан или фраксипарин.

да, доц. Русев работи в клиника Малинов.

Ако искаш може да посещаваш и тази тема, дамите са много отзивчива и помагат http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820708;topicrefid=4

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 10:55 от nuschinka

# 260
Здравейте, момичета. Както писах и във фейсбук страничката, вчера бях на БХС в 12 г.с. Не ни казаха пола, защото било много рано, даже и предположение не дадоха. Ходих в Надежда при д-р Георгиев.  Беше невероятно изживяване като размери на различните части на тялото включително и нухалната гънка (1,8 мм), всичко е ок. Още не са ми излезнали стойностите от кръвните изследвания БХС, но без тях на листа ми пише следното:

Първоначалаен риск          Изчислен риск
Тризомия 21           1:895                                1: 10807
Тризомия 18           1:2055                              1:14598
Тризомия 13           1:6480                             < 1: 20000

Какво мислите за тези стойности без кръвните тестове ?

А това, което най-много ме притеснява, заради което пиша главно е следното:

Това са пак изчислени рискове:
Прееклампсия преди 34 г.с.:  1:144
Прееклампсия преди 37 г.с. 1:49
Интраутеринна ретардация преди 37 г.с. 1:207

Това, което Георгиев ми каза, че това е изчислено на база ръст, тегло и най-вече на налягане в артериите на матката, чрез ехографа.
Предписа ми да  пия Аспирин протект до 35 г.с.  newsm78

# 261
Здравейте и от мен. Опитвам се горе долу редовно да ви чета, но тези дни имах толкова много работа, че нямаше как. Съжалявам много за всички момичета с проблеми и искрено се надявам, всичко да премине и накрая да си гушкат бебчето. Лошите неща и проблемите се забравя в момента, в който го видим бебо.
Аз, за щастие съм добре. Днес след обяд ми е прегледа, най-после, едвам го дочаквам. Толкова се вълнувам, но в 11 г.с., не се и надявам да чуя предположение за пола. Ще почакам до ФМ, днес ще говоря с доктора, кога ще я правим. Надявам се поне на ФМ да се види нещо. Ще ви пиша по-късно или утре, как е минал прегледа.

# 262
  • София
Здравейте, момичета. Както писах и във фейсбук страничката, вчера бях на БХС в 12 г.с. Не ни казаха пола, защото било много рано, даже и предположение не дадоха. Ходих в Надежда при д-р Георгиев.  Беше невероятно изживяване като размери на различните части на тялото включително и нухалната гънка (1,8 мм), всичко е ок. Още не са ми излезнали стойностите от кръвните изследвания БХС, но без тях на листа ми пише следното:

Това, което Георгиев ми каза, че това е изчислено на база ръст, тегло и най-вече на налягане в артериите на матката, чрез ехографа.

не знам дали са ти казали да си направиш  изследвания за Тромбофилия, но и моя съвет е да вземеш мерки.  Рискът от прееклампсия в голяма степен е свързан и с това предразположение. по добре ако го има,да се диагностицира навреме.

# 263
Здравейте, момичета!От днес съм в 13 г.с.  Grinning
Вчера бях на скрининг, отидох кълбо от нерви, защото попаднахме в трафик и закъсняхме, а от това като избухнах в рев и няма спиране  Cry С влизането в клиниката на рецепцията ме успокои момичето и ме прати в чакалнята.След като д-рката ме покани в кабинета бях по-добре, само като видях бебо и всичко забравих, Боже какво прекрасно чувство е да видиш детенцето си как е пораснало и се движи  Heart Eyes
Беше много буйно в началото, но се успокои( сърдечен ритъм 182, после спадна до 160) и д-рката обстойно измери всичко.Каза, че бебето се развива много добре и е много сладко  Blush .След това ми измериха кръвното (110/70-никога не е било, но сега ми е добре) и ме претеглиха (48 кг с дрехи и обувки, доста съм свалила).Заключението и е, че рискът е нисък, няма нищо притеснително и ми даде изследванията (кръвни+ултразвук) за моята д-рка, при която съм на преглед в понеделник.За пол изрично подчерта, че не е сигурна, но за момента прилича на момиченце (както дадоха и двата теста и мъжът ми го твърди от самото начало  Laughing) Да е живо и здраво, това е най-важното!
Поздравления за вече узналите пола и на останалите, които чакат прегледите си стискам палци всичко с вас и бебчетата да е наред! Хубав ден от мен  Heart Eyes Hug bouquet

# 264
Не, не са ми казвали да си правя изследвания за тромбофилия. Като си взимам кръвните и "заключенията" следствие от тях, ще попитам трябва ли да направя още нещо по въпроса, освен да пия аспирин протект.

не знам дали са ти казали да си направиш  изследвания за Тромбофилия, но и моя съвет е да вземеш мерки.  Рискът от прееклампсия в голяма степен е свързан и с това предразположение. по добре ако го има,да се диагностицира навреме.

# 265
Здравейте! Отдавна не съм писала! Вчера мина поредния ми преглед, на този етап всичко е наред. Дори имахме предположения за пола, но при по-обстоен преглед малко се разколебахме  Simple Smile Grinning Така или иначе все още е рано, а и аз предпочитам да разбера със сигурност, а не просто предположения....
Регистрираха ме в женска консултация, взеха ми изследвания. Следващата седмица ми предстои ранна ФМ  Wink    И така времето минава бързо..

# 266
Здравейте момичета! Simple Smile

Ходих днес сутринта в болницата при моя доктор, видя изследванията, както и други лекари, които бяха на смяна. Предписа ми антибиотик Зинат, но ми каза да го пия ако се влошат нещата. Онзи ден си взех от пазара джинджифил и пия чайове, ям кивита, лимони, мандарини, взех си сребърна вода и си правя гаргара, капя си и в носа, ям пчелен прашец, смуча лукчета, както и Хербитусин и да ви кажа има ефект. Нямам температура, което е хубаво. Така, че наистина за сега няма да купувам антибиотика. Надявам се да се оправя и без него Simple Smile

Хубав ден на всички  Hug

# 267
  • София
Здравейте! За мен нещата ще приключат в най-скоро време, бебето ми е с тежки увреждания и трябва да го махна. На всички вас желая да сте здрави и да доведете нещата до щастливия финал, който трепетно очаквате. Успех на всички!

# 268
  • варна
Здравейте! За мен нещата ще приключат в най-скоро време, бебето ми е с тежки увреждания и трябва да го махна. На всички вас желая да сте здрави и да доведете нещата до щастливия финал, който трепетно очаквате. Успех на всички!

Много съжалявам  Cry Как установиха, че е с увреждания на ФМ ли? А на БХС как ти бяха резултатите?

# 269
Ох миличка. Много съжелявам. Коя седмица си? Дръж се, всичко ще и наред и ще имате здраво бебе малко покъсно.

Общи условия

Активация на акаунт