Време е да узнаем вече: момче или момиче е Юнското човече- тема 4

• 35 846
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
И ние с ММ сме луднали по темата бебешки колички, креватчета, дрешки и пр. Даже го използвам сега докато си е вкъщи да обикаляме разни магазини.
Ние мислим някъде около края на март началото на април да започнем с покупките и по специално ще следим за големи намаления около великден.
За момента не сме купили нищо, но от всякъде ми казват че ще ми дадът едно второ трето  Rolling Eyes, не отказвам даже казах на ММ, че което ми хареса ще ползвам, което не няма да ползвам, защото освен дрехи ми предлагат и количка, креватче, помпа за кърма и стерилизатор наясно съм че някои от нещата са си инвестиция, но креватчето категорично го отказах тъй като искам точно определен модел.

А отностно дрешките аз самата смятам това което ми хареса да си го купя, все пак ни е първо детенце и еуфорията е голяма, но не смятам и да се изхвърлям кой знае колко, а на хората които ми заявяват от мен ще ти е това от мен онова им подчертавам че няма проблем, но просто да ме оставят аз сама да си го избера и след това да се взима.

По повод бабите, честно да ви кажа прималява ми от факта, че като се роди бебето буквално ще ми дишат във врата, защото ние живеем в една къща с родителите на ММ и с неговите баба и дядо, разбира се и слава богу поне сме на различни етажи, но съм предупредила съпруга ми че ако се опитват те да ми възпитават детето и да му вкарват разни си тяхни режими ще има скандали, пък и той милия  е цепнат през устата и не им мълчи.
Ясно ми е че ще имам нужда от почивка, но и на тях трябва да им е ясно, че не могат да ми се качват на главата все пак на времето те са имали право да са майки и да се учат очаквам от тях да проявят същия компромис и да ме оставят и аз да се уча.
По отношение на бабините деветини да се обтрива дете със сол, да се маже със свинска мас и тем подобни глупости съм категорична, че няма да ги бъде  Crossing Arms

# 481
Ката чуя за свиска мас, попара и сапуна срещу бебкшкия запек се вбесявах.  #2gunfire

# 482
Ката чуя за свиска мас, попара и сапуна срещу бебкшкия запек се вбесявах.  #2gunfire

Ooo за запек даже има и един друг бабин метод с някакво листо от мушкато го слагаш в дупето на бебето, а бе простотии има колкото искаш.
Наскоро бях попадала на една статия как някаква майка по препоръка на бабите обтривала бебенцето си със сол, за да не му миришела потта като порасне, та милото след това в болница го бяха вкарали да бере душа, защото било с нещо подобно на изгаряния  ooooh! .. Както с бяха изразили някъде в темите ако се случи нещо с детето ти поради бабините деветини с които ти пълнят главата, после на теб ще се карат лекарите и ти носиш отговорност  Crossing Arms Naughty

# 483
Да си слагат листата на себе си. Grinning Ако сещате миналата година така с помоща на бабини дивотии натровили малко бебе с някаква билка. Май ако не бъркам детето е починало. Само не мога да разбера защо майките правят тези работи. Нали още за тех е рано да хващат старчески мозъчни болести.... Могат да приценяват нещата...

# 484
Да си слагат листата на себе си. Grinning Ако сещате миналата година така с помоща на бабини дивотии натровили малко бебе с някаква билка. Май ако не бъркам детето е починало. Само не мога да разбера защо майките правят тези работи. Нали още за тех е рано да хващат старчески мозъчни болести.... Могат да приценяват нещата...

Аз съм на мнение, че има майки които са прекалено голяма паника и много лесно дават да им се качват на главата и от там се стига до това някой страничен човек да вземе решение за това как да се лекува детето, но мисля че майчиня инстинкт + лекарското мнение са двете най-главни неща в отглеждането на бебчо, та една майка не винаги се доверява на това което казва лекаря, пък какво да говорим за това да се оставиш да ти гледат детето с бабините методи от едно време.
Пък тези коментари от рода, че те все едно не са имали деца и че и те са гледали деца да не ги коментираме те са си гледали децата по един начин, ние може да искаме да гледаме по друг начин.  Naughty

Ето нещо на което попаднах случайно в интернет, ей така просто за да си имаме по едно на ум и за лекари и фармацевтци след време: http://gospodari.com/сгрешено-лекарство-за-бебе-5-video34165.html

# 485
Гледам че всички покрай празниците ги е гони шопинг еуфорията. Аз също вече започнах да гледам колички по специално.
Аз имам едно друго питане избора на педиатър, кога най-рано трябва да се посети избрания???

# 486
Booo, има и от тези събиращи пари за болни деца в трамвай 7 в София. Много се съмнявам че са наистина помагат. Не давам им пари. Само по официални методи с смс на номера, които са дават по централна телевизия, като българска коледа.

# 487
  • София
Избираш си педиатър,говориш с него и като ви изпишат от болницата с детенце му звъниш да дойде у вас,когато ви е удобно Simple Smile

# 488
Избираш си педиатър,говориш с него и като ви изпишат от болницата с детенце му звъниш да дойде у вас,когато ви е удобно Simple Smile

Този въпрос и мен ме вълнува, кога трябва да се избере самия педиатър, колко време преди раждането, защото май се ходи до някоя институция (не знам точно коя) и от там се взима бланка (заявление) което се попълва и се носи на доктора който сме избрали  newsm78

Ако може някой подробно да обясни как се случват нещата  Grinning

Момичета попаднах на едни клипчета, които са доста полезни и интересни поне на мен, като знам че чакам първо детенце и нищо не ми е понятно. Доста добри съвети има, ако някой иска може да ги разгледа:
https://www.youtube.com/user/angelbabyeu/videos

# 489
  • София
Не мога да съдействам тук,родих през 2012 г. и поне две години ми се губят,на магия ми са  Laughing Laughing Laughing
Толкова се бях ошашкала с малката,че нищо не помня.Даже сега се притеснявам,че всичко съм забравила Simple Smile
Ще следя с интерес  Grinning

# 490

Този въпрос и мен ме вълнува, кога трябва да се избере самия педиатър, колко време преди раждането, защото май се ходи до някоя институция (не знам точно коя) и от там се взима бланка (заявление) което се попълва и се носи на доктора който сме избрали  newsm78

Ако може някой подробно да обясни как се случват нещата  Grinning

Избирате си педиатър, в деня на изписването или примерно следващия ден-два той/тя идва у вас, за да ви разкаже набързо как стоят нещата, а самата бланка аз имам спомен, че я попълвах в кабинета чак като заведох бебето за първи път там, вероятно е било за ваксината. Даже май може да се свали и от нета и да я занесеш попълнена, но не е нещо сложно. По-трудното е намирането на педиатър, според мен.

# 491
Момичета, да ви споделя. Излязла ми е микробиология от аг и е чиста. Сигурно това лудо течение си е било нормално. А искам да отбележа, че ми се налага да се измивам няколко пъти на ден. Така че ако някой има подобно нещо не се шашкайте, ще го траеме сигурно до края на бременноста.

# 492
Момичета вас изследваха ли ви за микоплазми и уреаплазми и какво излезе?На мен току що ми излезе че имам уреаплазма и ще се побъркам от притеснение докато отида на лекар Sad

# 493
  • York
И аз си мисля,ч е съм забравила всичко, но що се справих преди близо 7 години, ще се справя и сега. Хич не ми е това притеснение.
Аз отгледах дъщеря ми с дадени дрехи, а след нея още едно дете ги носи със сигурност. Голяма полза ми беше на бюджета.
С това обаче ще се купува всичко от - до  Whistling
Количка мисля да си харесам модели да си намеря такава втора употреба на добра цена. А като поотрасне малко един най - обикновен чадър и толкова  Wink

Аз хич не обичам да харча излишни пари, и ситуацията в която сме сега налага да си намерим спешно нова къща за живеене, което означава едно минимум 200 паунда отгоре месечен разход, а моите разходи стремглаво намаляха като останах с една работа, а майченските тук никак не са високи.  Money

# 494
Bo0o , благодаря за линка, клипчетата изглеждат много интересни, а аз определено имам нужда от оплесняване на знанията и от нови също Simple Smile

Доста сте изписали днес, но аз нещо се поразболях и не се чувствам много добре, гърлото ме дразни и ми е отпаднало....взех си билкови лукчета, хомеожен и осцилококцинум, друго не смея...
и навръх това днес имам едно много оскъдно зацапване, бледо розово, не знам от какво се появи, дали от това че вчера малкия ме удари с дупето си по корема, утре ще звъня на док да я питам....тия притеснения най-много ме тормозят, дали всичко е наред, как е бебето, да не му се случи нещо....как ще изкарам до края Sad

Общи условия

Активация на акаунт