Парфюмни размисли и страсти - 205

• 107 045
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Бижу,

Моля те да опишеш  Noir Exquis L`Artisan Parfumeur .

bouquet
Ами, сух дървесен аромат, примесен с уханието на меката ядка на печени и варени кестени(аз много обичам кестени!). Сладостта му идва не от ванилия толкова, според мен, а от кленовия сироп, който също много обичам и който ясно долавям. Умерена сладост, която не го натоварва и не го превръща в гурме-клише. Кленовият сироп също има един аромат на орехи някъде в основата си и сигурно обогатява усещането за ядки. Аз не съм съвсем сигурна как мирише абанос, но цялото дървесно излъчване, което е силно осезаемо за мен, е на абанос. Усещането ми е от спомен - от аромата на една африканска абаносова статуетка, която освен че ме хипнотизираше с изваяните пропорции на тялото и лицето на жената, която представляваше, ме омагьосваше и с мириса си. Обичах да държа гладкото тежко дърво, да се възхищавам на всяка извивка и като омагьосана накрая го поднасях към носа си, и вдишвах със затворени очи. А моите ароматни спомени са ярки... Този парфюм ме пренася там и тогава. Има едни холандски вафлички от две, слепени с карамел, препечени вафлени корички - и техния аромат долавям, като това свързвам с бобовата тонка. Ако трябва накратко с няколко думи да опиша този парфюм, то той е "орехов пай, полят с кленов сироп, който хапваш пред огнището в дървена хижа". Кафе не откривам. Другите съставки са смесени и не изпъкват поединично. Опушеността му придава онази загадъчност, която харесвам да има в парфюмите и която ги прави не толкова "прости" и бонбонени като повечето сладки парфюми, залели пазара напоследък. В основата на всичко това има един плътен аромат на хелиотроп. Това е. Ще се запознаеш с него лично. Wink Hug

О, забравих, в пекарната на Лидл има една ужасно вкусна закуска от многолистно тесто с пекан и кленов сироп. В началото се чудех защо я обожавам. Ето заради този парфюм! Grinning

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 21:00 от Бижy

# 166
Бижу,  Heart Eyes bouquet
А как е откъм трайност и шлейф? Има ли сходство с РКавали Голд, който си взех заради твое описание Hug? Един от малкото, за който съжалявам, че взех в размер от 30мл и ще подновя.

# 167
При мен трайността е поне десетина часа. Вероятно се усеща и по-дълго, но накрая свиквам с него и от време на време само полъх идва от някъде. На дрехи е почти вечен Laughing (шаловете си миришат и миришат...)
Има препратка към Кавали Голд, от един тип са, не си приличат обаче, така че единия да компенсира другия, да речем. Но Голд е ... да ме прощава, защото си го обичам и след като изпръсках 30 мл и аз съжалих, че са само толкова, веднага го поднових с 50, но Голд звучи по-обикновено и простичко от Noir Exquis. Просто си личи, че Noir Exquis е по-рафиниран. Шлейф няма много голям според мен, но се усеща от околните. Зависи и какво количество ще употребиш.

# 168
след описанието на Бижу ще си търся Noir Exquis L`Artisan Parfumeur да го пробвам

приказно звучи Simple Smile

# 169
# 170
Когато получих отливката от Noir Exquis (Благодаря! Heart Eyes Hug ) и пръснах на ръката, моментално го отхвърлих! И бях шашната Shocked все похвали и суперлативи бях чела за него, във Фрагрантика също, а на мен ми се видя като една странна каша от преварени кестени и се стъписах. Когато с любезното съдействие на някоя прекрасна дама от тук, успея да се докосна до аромати, които няма къде да пробвам или са много скъпи, и покупките на сляпо не си струват риска, и се окаже, че тези аромати не ми допадат никак, заради тяхната любезност ме е срам да си призная, че никак не съм харесала парфюма... Тогава, обаче, споделих с дамата. Тя остана учудена, че не го харесвам и съжали, че е така. Реших, че аз нещо се бъркам и оставих първия спомен да отмине. След няколко дни пробвах парфюма отново с хубаво напръскване и този път ни се получи за първи път(от втория път Laughing ). Влюбих се незнайно как след онова първо впечатление Heart Eyes Просто парфюмът ми се показа по красивия си начин.
Но това не ми се случва често след първо нехаресване(да не кажа никога или най-много 1-2 пъти), да се влюбя в аромат, така че разчитайте само на собствените си сетива, не на описания.

# 171
А, то често се получава така от първи път да не хареса или много да хареса и после при втория - обратното.

Момичета, много ви моля за малко помощ.
Получи много предложения, но аз ще ти насоча вниманието и към Santal Royal Guerlain, и Ambre Eternel Guerlain. Тях ги има абсолютно навсякъде, пробвай ги, защото особено Сантала е много стойностен, макар и скъп аромат.

Ако искаш по-евтино, за да не пращам към доста скъпи аромати, виж и мъжкия Задиг и Волтер. Hug

# 172
Благодаря на всички, които се включиха и ми дадоха посока. В края на седмицата се надявам да отскубна малко време за обикаляне и проби. Ще пиша с кого сме се харесали, че надявам се и взели. Още веднъж благодаря, и адмирации и за познанията, и за споделянето с кокошки като мен  Hug

# 173
Дами и господа  bowuu

Аз си купих доста шишета тази година, но няма да ги изброявам, ще стане досадно. Всичките си ги обичам, .....Bat на  Zoologist.

Никаква досада не бих изпитал-изброявай ще те чета с удоволствие  Sunglasses Bat който трудно си представям на жена,но ... евала за смелостта.  Peace

Много моля за описание на Lalique Encre Noire for Men.  Hug

Точно този парфюм в НИКАКЪВ случай не го купувай по описание! Отиди да го пробваш,а ако е за подарък или заведи щастливеца/ката да го пробва.Не е лесен парфюм.

При мен трайността е поне десетина часа. Вероятно се усеща и по-дълго, но накрая свиквам с него и от време на време само полъх идва от някъде. На дрехи е почти вечен Laughing (шаловете си миришат и миришат...)
Има препратка към Кавали Голд, от един тип са, не си приличат обаче, така че единия да компенсира другия, да речем. Но Голд е ... да ме прощава, защото си го обичам и след като изпръсках 30 мл и аз съжалих, че са само толкова, веднага го поднових с 50, но Голд звучи по-обикновено и простичко от Noir Exquis. Просто си личи, че Noir Exquis е по-рафиниран. Шлейф няма много голям според мен, но се усеща от околните. Зависи и какво количество ще употребиш.

С описанието ти съм на 90% съгласен , като мога да добавя,че усещам и немляно кафе , но с трайността ...категорично не.При мен е МАКСИМУМ  4 ...хайде 4.5 часа , но сиажа е трагедия след час и половина.
Може да е приятна химия с кожата ти ,което е супер ....  защото около мен всички,които го ползват се оплакват от трайността му.  Peace

Какво ме впечатли през 2016... десетки парфюми,открих доста непознати за мен марки Sammarco , Phlur , Dasein , Parfums QuartanaSonoma Scent StudioDame Perfumery Scottsdale и т.н.  Ако сложим нови неща,подновяване на стари и запасяване със спрени,или винтидж версии на реформулирани парфюми ... тази година се олях много и съм купил 56 броя   , като само за месеца и половина,които не съм писал в темата са 12 Blush

Ще пиша тези дни за новите неща само,защото едва ли би представлявало интерес да пиша за всички покупки през 2016-та.
Между другото за голямо съжаление мога да съобщя , че Oud Ispahan е сериозно реформулиран  #Cussing out
Парфюма е доста по-разводнен и ефирен,от това,което имам аз от преди 3-4 години още.Кога е станало-не знам,но вчера сравнявахме наскоро купен от бутик ... разликата е доста голяма.Сега не казвам,че е лек и нетраен реформулировката , но няма човек,който да не го познава добре в оригинала и да не направи разлика колко по-ефирен е новия.Може би ако базата ми за сравнение беше новия...може би , но не е...вече не бих си го купил и се оглеждам да се запася.Честно казано тази глупост не знам кога е станала-може и да е преди година,а да не е от скоро... трагедия просто.

Парфюм за вечерта беше

# 174
Скрит текст:
Благодаря на всички, които се включиха и ми дадоха посока. В края на седмицата се надявам да отскубна малко време за обикаляне и проби. Ще пиша с кого сме се харесали, че надявам се и взели. Още веднъж благодаря, и адмирации и за познанията, и за споделянето с кокошки като мен  Hug
Черна котка Wink,
Въпреки че веше си решила, как да постъпиш, бих искала само да добавя нещо (ако ми позволиш  Hug):
слава Богу, парфюмите далеч не са само елементи, съставки и композиции, а емоции, които създават спомени и стават част от нашия живот. Добрите създатели на парфюми са осъзнали това рано, на тях дължим и легендите, които ни съпътсват през различни моменти от нашето кратко битие (всичко останало е "конфекция", пък дори и предлагана на нереални цени).  bouquet

# 175
[quote author=densi
А, то често се получава така от първи път да не хареса или много да хареса и после при втория - обратното.

Абсолютно съм съгласна, купувала съм си парфюм, който съм тествала и много ми е харесал, но след няколко пръскания ми става скучен и заминава на размени. Сега се сещам за Зен на Шисейдо например. Други гръмнати на сляпо са ми харесвали много и си ги пръскам с кеф Кавали Голд например.
Помня също като пробвах Съншайн на Амуаж, не ми допадна изобщо. Имах съвсем различни очаквания явно. Представях си, как мирише, а то се оказа съвсем различно от очакванията ми. Бях си взела обаче две виалчета по 2мл. и докато изпръскам първото вече ме беше спечелил този парфюм.  Heart Eyes Сега второто си го къткам само за специални поводи, мисля да съм с него по празниците. Покупка все още не обмислям, не мога да си представя да дам толкова пари за парфюм - за сега. Ако в Ензо направят някаква промоция, може и да се престраша не знам. newsm78

# 176
Tsugumi,
удоволствие да прочета - емоции и спомени, много хубаво се изразяваш  Simple Smile

Бижy,
описанията ти са приказни, но да, трябва да се доверяваме на собствения си нос. Имах преди години доста неуспешни покупки от Ягодка купувани по описания  Laughing
Кой беше парфюма със звънливия люляк?  Grinning

# 177
Tsugumi,
удоволствие да прочета - емоции и спомени, много хубаво се изразяваш  Simple Smile

Благодаря ти!
Така ги чувствам и затова толкова обичам парфюмите  Heart Eyes
Имам дълга любовна история с тях  Hug

# 178
  • Чукарландия
Indian Dream / Mancera носих днес, първоначалния аромат сутрита направо ме задави и се притесних как ще тровя хората около мен, но след около половин час  - 40 минути, става нещо много хубаво - нежен аромат на локум и локум от рози, роза, цветя, като беше едва забележим и май-май никой не го усети  Laughing
Имате ли идея за парфюм който ухае така от начало до край? Без първоначалната експлозия?

Къде е този локум и локум от рози?!? Искам и на мен така да ми ухае Indian Dream, но уви - грам локумец няма при мен. Peace

# 179
Скрит текст:
Черна котка Wink,
Въпреки че веше си решила, как да постъпиш, бих искала само да добавя нещо (ако ми позволиш  Hug):
слава Богу, парфюмите далеч не са само елементи, съставки и композиции, а емоции, които създават спомени и стават част от нашия живот. Добрите създатели на парфюми са осъзнали това рано, на тях дължим и легендите, които ни съпътсват през различни моменти от нашето кратко битие (всичко останало е "конфекция", пък дори и предлагана на нереални цени).  bouquet

Благодаря, Tsugumi. Наскоро си дадох сметка, че е така с почти всичко от заобикалящия ни свят; досега инстинктивно асоциирах с емоции само звуците - понеже слухът е най-развитото ми сетиво, може би; с останалото стигах до "да ми харесва". Вече искам малко повече - и затова и търся, чета, осъзнавам колко съм боса, мисля за някакви връзки..."Парфюмните" ми спомени, които успях да възстановя, далеч не са парфюмни, по-скоро от някакви комбинации на ароматите в околната среда. В този ред на мисли, ако някой знае нещо, което да наподобява мириса в квартал на София, в хладна, късна есенна вечер, може би има седмица, две в годината, когато се долавя - това съм аз. Незнам дали бих го носила, но със сигурност бих направила много, за да го имам в бутилка.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт