Математически турнири - 41

• 121 640
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Децата харесват задачите от Московската, защото  са много интересни, но на мен ми се губят от някои години и се чудя откъде да ги намеря. Имам от 2013, 2014 и от 2007, 2008, 2009 за 1 клас. Ще ви бъда благодарна ако споделите къде да открия от други годни.
http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2009/usl … -shkoly-2005-2009
2003,2005, 2006, за съжаление: без отговори
https://dauchimmatematika.alle.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87 … 0%B8%D1%86%D0%B8/
2010,2011, 2012,2015,2016

# 706
  • София
  От тази Московска олимпиада съм разпечатала задачите, които намерих от 2013 г. насам. Още не съм ги пробвала децата, но ми прави впечатление, че има неточности в превода (визирам задача 1.4 от 2013 г за първи клас). Другите не съм ги гледала подробно. Условията са завъртяни и затова всяка дума е важна и ми е интересно има ли някой от вас подобни наблюдения.

# 707
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing имаме. миналата година бях намерила на руски и на български и сравнявах.

# 708
  • Пловдив
Аз на руски ги разпечатах. Не знаех, че ги има преведени. Може ли линк?

# 709
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз на руски ги разпечатах. Не знаех, че ги има преведени. Може ли линк?

задачите са на български, решенията и обясненията на руски  Peace
https://klasirane.com/MOSM.asp

# 710
  • Пловдив
Благодаря!

# 711
Питах малко по-рано, но явно никой не е обърнал внимание. Кенгуруто ли предстои за най-малките? Или има още нещо преди това?

# 712
Питах малко по-рано, но явно никой не е обърнал внимание. Кенгуруто ли предстои за най-малките? Или има още нещо преди това?

Аз следя календара на ДАНИС, който е по месеци:
http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=kalendar

# 713
Здравейте, бих искала да помоля по-опитнитенот мен, които сами подготвят децата си за състезания как прицедитате. Прави ми впечатление, че решаваме тестове, обяснявам задачите които не са ясни или е сбъркала. И следващия път когато попадне на аналогична на обяснената задача пак същото пак не я решава. Как да процедураме да ги пререшава пак и пак ли тези които не е решила? Но така ги наизустява... Някой път решаваме двете, някой път сама и после проверявам и обеснявам. Вие как процедиррате ние сме в 3-ти клас. Препоръчайте ми добри сборници за 3-ти клас. Сега решавамр от Математика за таланти. Благодаря ви!

# 714
  • София
Резултати на първи клас Математика без граници явили се в ДАНИС: http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/%D0%9F%D0%A0%D … %D0%B0%D1%81_.pdf

# 715
Здравейте, бих искала да помоля по-опитнитенот мен, които сами подготвят децата си за състезания как прицедитате. Прави ми впечатление, че решаваме тестове, обяснявам задачите които не са ясни или е сбъркала. И следващия път когато попадне на аналогична на обяснената задача пак същото пак не я решава. Как да процедураме да ги пререшава пак и пак ли тези които не е решила? Но така ги наизустява... Някой път решаваме двете, някой път сама и после проверявам и обеснявам. Вие как процедиррате ние сме в 3-ти клас. Препоръчайте ми добри сборници за 3-ти клас. Сега решавамр от Математика за таланти. Благодаря ви!
Математика за таланти са просто теми за тестовете на смг. Ползваме го само преди пробен тест, както ползваме и състезателни теми преди дадено състезание.
За 3 клас препоръчвам Първа математическа читанка (ние по нея работехме, детето я хареса). Идеята е, че там задачите са на типове, например рачешки и след обяснението и решените примери следват 15 подобни задачи, които детето само да реши и така затвърждава разбраното за съответния тип задачи.
Решаването на теми от състезания, преди самото състезание е отделна подготовка. Правим я и нея.

# 716
На курсовете обясняват тип задача с примери, и за домашано десетина задачи от същия тип. Като в училище Laughing
Тоест- първо реши 1-2 задачи от тип с нея, за да схване логиката, после да се упражни сама с няколко.

# 717
Благодаря ви момичета! Ще купя тази математическа читанка. Ясно, явно трябва да се затвърждават, а не да ги запомнят от първия път.

# 718
Отворих набързо една тема от Московската за втори клас, мъчих се известно време с решение на едната задача и след проверка на предоставеното решение се оказа, че превода не е правилен и няма как да се реши задачата с подобно условие... Задачите изобщо не са лесни за възрастта и с неправилни условия мазалото е пълно...

# 719
  • София
Във файла на ДАНИС за 1 клас, защо има деца, чийто резултати не са нанесени?

Имам старите години на Московската олимпиада за 1 клас хубаво преведени, но така и не ми остава време да ги въведа, ако някой ги иска мога да му ги сканирам и пратя. При нас чакат, твърде висока топка са за детето.

Общи условия

Активация на акаунт