Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на извънматочна бременност, кървене по време на бременност, ранна бременност, обща бременност и цервикален полип по време на бременност и как могат да бъдат диагностицирани?
Има ли някой от вас, който има проблеми с щитовидната жлеза и е бременна?
Какви са симптомите на възпаление на щитовидната жлеза и как може да се помогне на бременна с такъв проблем?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на извънматочна бременност, кървене по време на бременност, ранна бременност, обща бременност и цервикален полип по време на бременност и как могат да бъдат диагностицирани?
Симптомите на извънматочна бременност включват болка, кървене, замаяност и гадене. За диагностициране на извънматочна бременност е важно да се консултирате с лекар, да извършите необходимите изследвания и внимателно да наблюдавате симптомите. Симптомите на кървене по време на бременност могат да включват кафяво зацапване, парченца подобни на съсирци, коремно напрежение и усещане за напрегнат корем. В такива случаи е важно да се консултирате с лекар за оценка и съвет. В ранните етапи на бременността симптомите могат да включват гадене, чувствителни или болезнени гърди, усещане за напрежение в долната част на корема, умора, промяна във вкуса и обонянието, промени в апетита и повишена чувствителност към миризми. Някои жени също съобщават за пробождания и леко напрежение в гърдите, както и усещането за нещо ставащо в долната част на корема. Симптомите на бременност могат да включват кафяво зацапване, чувство на нежелано гадене, но те не са задължителни за всяка бременност. Наличието на болки, кървене и други симптоми може да показва проблеми, но липсата им не означава непременно отрицателен резултат. Симптомите на цервикален полип по време на бременност могат да включват леко кървене след вагинален преглед, което обикновено е безболезнено. Този полип може да бъде открит при гинекологичен преглед и обикновено не причинява значими проблеми.
-
Има ли някой от вас, който има проблеми с щитовидната жлеза и е бременна?
Да, има жени във форума, които споделят подобни преживявания. Една от тях споделя, че след възпаление на щитовидната жлеза и прием на лекарства е изпитала панически атаки, задух и сърцебиене. Други подчертават важността на изследванията на TSH, TAT, MAT, FT3, FT4 и препоръчват консултация с ендокринолог.
-
Какви са симптомите на възпаление на щитовидната жлеза и как може да се помогне на бременна с такъв проблем?
-
Какви са препоръките за главоболие по време на бременност?
-
Какво е мнението за подкрепата след аборта и уволнението от работа?

Днес запазихме дата за сватбата
Ще бъде на 7ми април. Да ви кажа съвсем обърках дните и нощите... Днес не можах да заспя до 9 сутринта
Иначе нямам никакви зацапвания тези дни и се чувствам много добре. Гърдите ми ме болят все още и това ме успокоява.