За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 859
Здравейте!Пак имам въпрос за капамата-'запечатвате' ли предварително различните меса или всичко слагате сурово?Как е по-вкусно?
И гювеча,преди първо ползване,само се измива или се кисне?Четох ,че трябва да стои напълнен с вода ,на друго място -с оцет и се обърках съвсем.
Благодаря предварително и весело посрещане на Новата година Simple Smile

# 76
  • Мнения: 9 462
всичко сурово. Гювеча никога не съм правила нещо специално преди готвене, освен само да го измия  Peace

# 77
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте!Пак имам въпрос за капамата-'запечатвате' ли предварително различните меса или всичко слагате сурово?Как е по-вкусно?
И гювеча,преди първо ползване,само се измива или се кисне?Четох ,че трябва да стои напълнен с вода ,на друго място -с оцет и се обърках съвсем.
Благодаря предварително и весело посрещане на Новата година Simple Smile

Да, има такова нещо. Преди първото използване се поставя във вода за около 1/2 час, и също и отвътре,  защо - не помня. Това се отнася за всички калени съдове.

# 78
  • София
  • Мнения: 1 921
Момичета, мога ли да оползотворя плодовете от ошафа, сушила съм си ги вкъщи. Водата я изпихме, а не ми се иска да ги хвърлям.

# 79
  • Мнения: 765
Омесих обикновено хлебно тесто,но не е гладко и стана твърдо.Ще стане ли нещо от него или да не си губя времето да го пека?Исках да направя най-обикновена питка. Tired

# 80
  • Мнения: 23 366
Ако втаса  добре,ще стане за ядене.но  сигурно ще му трябва повечко време.Хубаво е да го намесиш  след час и отново втаса.

# 81
  • Мнения: 765
Ами за довечера ми е,така,че мисля ще има време да втаса.
Благодаря,Боряна! bouquet

# 82
  • София
  • Мнения: 12 222
Момичета, мога ли да оползотворя плодовете от ошафа, сушила съм си ги вкъщи. Водата я изпихме, а не ми се иска да ги хвърлям.
Те са си пуснали соковете, ароматите... какво ще направиш, можеш да ги хапнеш.
Омесих обикновено хлебно тесто,но не е гладко и стана твърдо.Ще стане ли нещо от него или да не си губя времето да го пека?Исках да направя най-обикновена питка. Tired
Като Боряна и аз ще кажа, че ако втаса, ще стане.

# 83
  • Мнения: 765
Дано втаса,че ми омръзна да хвърлям тесто!
Не ми е силна страна месенето,но последния път правих пица с домашно и собственоръчно омесено тесто и стана супер.За това реших и сега да опитам,но направих грешка,че много си повярвах и слагах съставките на око. hahaha

# 84
  • Мнения: 23 366
Анчето ,в месенето съм добра и съм правила какви ли не грешки.Казвам ,щото за сладки примерно акъл не давам,не ме бива,но каквото ми кажат изпълнявам и съм доволна.
Измеси без брашно по възможност ,освен  да не лепи  поръси ако е нужно,остави отново да втаса  и  след половин час отдели за пица в хладилник,щом обичате.На  сутринта  се разтегля  лесно и   е втасало  като  по ноти,с шупли.Ще се изненадаш. Предлагам ти го ,защото ще е  доста,заради повечето брашно,ще е дебела пита като втаса,така ще имаш и двете. Малко,колкото да стане питката  нормална,пък и  малка пица ще имаш.Само предлагам.По-твърдото тесто  надига повече при печене,после е  по-сухо,но  също толкова вкусно.Само да втаса добре.И нормално ,винаги намесвам по два пъти.Редовно изяждат питката и  яденето остава.

# 85
  • Мнения: 9 462
Момичета, мога ли да оползотворя плодовете от ошафа, сушила съм си ги вкъщи. Водата я изпихме, а не ми се иска да ги хвърлям.

можеш да ги сложиш в сладкиш/кексчета, кесс. Нарежи на ситно, подсуши ги, да не овлажнят много сместа ти

# 86
  • Мнения: 765
Боряна, Hug, bouquet,благодаря за съветите!

Весело посрещане на новата година на всички! Tada

# 87
  • Мнения: 29 256
Момичета, какво слагате най-отгоре на последната кора на тиквеник? Намазвате с масло? Или?

# 88
  • Мнения: 2 315
Момичета, какво слагате най-отгоре на последната кора на тиквеник? Намазвате с масло? Или?

Намазвам я с един бъркоч- 2 супени лъжици олио и 3 супени лъжици стопено масло.

# 89
  • София
  • Мнения: 12 222
Момичета, какво слагате най-отгоре на последната кора на тиквеник? Намазвате с масло? Или?
Мажа с масло обилно, независимо дали е на руло или наложен.

Общи условия

Активация на акаунт