След развода на мама и татко

• 10 587
  • 92
  •   1
Отговори
Първо искам да кажа,че съм на 15 живея в Столицата и на пръв поглед въобще не се различавам от тийнеджърите,обаче от дълго време насам ме мъчи нещо,което все се чудя на кого да споделя  Rolling Eyes
Ще започна от там,че родителите ми са се ''сдобили'' с мен,когато са били доста млади,мама ме е родила на 17,а баща ми тогава е бил на 19.Следствие на моето раждане,са се ожени и събрали да живеят заедно един вид по принуда.Ииии така си живеехме нормално,мога да кажа до преди година.Те попринцип си се караха,но то си е нормално за всяко семейство.Та,да продължа...преди година някъде,разбрах че мама си има нов приятел,така де разбирайте го любовник,в последствие на месеците напред,разбрах че баща ми е бил наясно с това,че мама има нов мъж.И въпреки всичко,не и държеше сметка кога,къде излиза,дали ще се прибере тази нощ и подобни.Август месец тази година,баща ми реши да отидем на почва,аз останах с идеята,че ще сме само аз и той,но се оказа,че това е било пред текст да ме запознае с неговата нова жена...Мина и почивката,въърнахме се в София и очаквах,че вече се развеждат с мама,но не отново продължихме да живеем тримата заедно,все едно няма нищо и сме изключително щастливи,и двамата се подминаваха в нас като пътни знаци само пред мен се опитваха да завържат елементарен разговор и явно от август до сега им писна да се насилват за пред мен и преди месец са завели дело за развод.Като цяло нямам проблем и без това никога не сме били истинско семейство,но просто нямам идея какво ще се случи с мен.Нямам желание да живея с майка ми и новия и мъж,нито с лигавата жена на баща ми.Нищо не ми казват и двамата,а и не са въобще заинтересовани за мен.Излизат си,забавляват се все едно мен ме няма.Не полагат дори елементарни родителски задължения за мен.Имам чувството,че ако се изнеса от нас дори няма да забележат.
Иначе не мога да се оплача от финансова гледна точка,съм пре-задоволена,но нямам представа как ще бъда след като се разделят,защото не знам при кого ще остана да живея.Наистина нямам представа какво да правя и дали наистина да не изнеса при някоя приятелка ?

# 1
След като си на 15 години, съдът ще те изслуша и ще вземе предвид твоето желание при кого искаш да живееш. Трябва да помислиш за това. Относно изнасянето при приятелка, това няма как да е сериозно. Колко време родителите на тази приятелка биха те приютили?

# 2
  • София
Имам чувството,че ако се изнеса от нас дори няма да забележат.
Иначе не мога да се оплача от финансова гледна точка,съм пре-задоволена,но нямам представа как ще бъда след като се разделят,защото не знам при кого ще остана да живея.Наистина нямам представа какво да правя и дали наистина да не изнеса при някоя приятелка ?
Ще забележат, но и ще са много учудени защо си го направила.
Представи си, ти след 2 години да родиш- без нищо от този живот да си видяла и научила.
Така са били и вашите, затова сега си мислят, че си достатъчно голяма и те могат да си наваксат.
Не значи, че не те обичат, просто не си приказвате и не знаят какво чувстваш.
Не знам, можеш ли да поговориш с някой от тях?
И да прецениш, при кого ще си по- добре.
Не се подлъгвай да се изнасяш- няма родители, които да поемат грижа за чуждо дете, колкото и добра приятелка на тяхното да е.
Бих те посъветвала- не тръгвай по техния път, за да не живееш техния живот и да не стигнеш дотук.
Учи, следвай , запиши курсове и спорт, пробвай разни хобита, щом материалното ти положение го позволява.
Използвай възможностите, които имаш.
Налага ти се да пораснеш по- бързо, но от поста ти личи че си умна и се надявам, че ще се справиш. Hug

# 3
  • out of space
Изкарваш се жертва, вкарваш доста егоизъм, целият ти пост е обсебен от личността ти.
Родителите ти нямат ли право да са щастливи? Какво смяташ, че трябва да направят- единия да си намери нелигава приятелка, а майка ти ненов мъж?
Вземи ги попитай това, което те терзае и най-вероятно ще намериш верните отговори.

# 4
Ако темата не е пързалка, в което се съмнявам, е напълно нормално детето на тази възраст да прояви егоизъм.

Щастието на родителите и е важно, но начина по който те се държат не е нормален. Би трябвало тримата да проведат разговор с нея, а и е добре новите им партньори да са наясно, че тя е и винаги ще бъде част от новите семейства.

Местене при приятелка е несериозно.

# 5
Потърпи още 3 години  Stop . После прави каквото решиш.

# 6
Наистина ли си мислиш, че грижите за децата спират при навършване на пълнолетие?

# 7
Наистина ли си мислиш, че грижите за децата спират при навършване на пълнолетие?
Мисля, че П@нди имаше предвид, че като стане пълнолетна авторката, може да спре да се съобразява с измисления от родителите й план за обгрижването й и да си живее сама. Не, че родителите по презумпция спират да се грижат за пълнолетните си деца /макар че има и доста такива за съжаление/

# 8
Тя и сега може да реши, поне в съда. Дано да се подредят нещата там, ако въобще е истинска историята.

# 9
Тя и сега може да реши, поне в съда. Дано да се подредят нещата там, ако въобще е истинска историята.
сега може да реши дали да живее с мама или с тати, но не може да реши да бъде самостоятелна и да не търпи никого от тях, ако родителите й не са съгласни.
Иначе и аз не съм убедена, че историята е истинска,но ако е, ще е доста важно какво отношение към модела ще си изгради авторката за в бъдеще. Нито варианта "всеки има право да бъде щастлив на всяка цена", нито " ще търпя заради децата до смърт" е добър модел за повтаряне в бъдеще.

# 10
Така или иначе ще трябва да живееш с някой от тях.
Ако се подминавате по коридорите, какво ти дреме в крайна сметка?  Sad
Много се надявам разговор да има, иницииран от тяхна страна. Иначе, майка ти на 33 ли е?
Ще трябва да свикнеш с положението, че всеки от тях си има нов живот и нова половинка. Нищо чудно и братчета и сестрички да имаш, което по-скоро е добре.
Опитай да поговориш, така ще видиш има ли още мостове между вас или всичко е прекъснато.
Иначе, може и да си живеете по-добре без караниците.

Нямаш ли приятели и приятелки с разведени родители? Пълно е напоследък, сподели с някой от тях, може да те успокоят, че не е толкова зле след това, колкото си го представяш. Аз лично като бях на 15 най-добрата ми приятелка растеше без баща, само с майка си, а моят баща пък беше ужасен, така че искрено й завиждах.

# 11
  • София

Пълно е напоследък, сподели с някой от тях, може да те успокоят, че не е толкова зле след това, колкото си го представяш.

Какво ще бъде зависи главно от родителите, при мен не беше никак лек период.

# 12
  • Варна
Всяко дете преживява тежко раздялата на родителите си.Нормално е да си гневна и и да страдаш,но ще мине.Те продължават да бъдат твои родители.Едва ли е толкова черно,колкото го описваш,но в момента ти виждаш нещата в черни краски.
Погледни от тяхна гледна точка.Не се обичат вече,карат се,това е агония не е живот.Всеки има право на обич и спокоен семеен живот.Сбъркали са,били са млади,никой не е застрахован.Трябва ли да продължават да бъдат нещастни,не мисля.

# 13
Мисля, че П@нди имаше предвид, че като стане пълнолетна авторката, може да спре да се съобразява с измисления от родителите й план за обгрижването й и да си живее сама. Не, че родителите по презумпция спират да се грижат за пълнолетните си деца /макар че има и доста такива за съжаление/

Когато авторката стане пълнолетна може да си намери работа, да се изнесе на квартира и да си живее нейния живот. Не вярвам 15 годишно момиче да се наеме да го направи сега. Най-малкото работа може да започне с разрешение на родителите си.
А по отношение на родителите - те могат да са безотговорни и когато детето е на 2 или на 5 години, или на 10. А могат и да го дундуркат цял живот.

# 14
к
Как точно 18 годишна, която още е ученичка ще си намери работа?.

Няма начин в днешно време деца на по 18 да са самостоятелни.

Общи условия

Активация на акаунт