НГ добре дошла, мамите от ИБ се стягаме за много весели игри с децата в снега

• 32 876
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Моме,аз не мога да помогна.Според мен е редно обаче да захранваш поетапно,а не наведнъж.
Меци,те сега стават интересни децата.Дени и той се опитва да пее и направо падам от смях по някога.
Алексче,аз в яслата давах Имуномикс и спря да действа.Миналата година и тази до скоро давах Самбукус и пак спря да действа и сега педи ни изписа Коластра,но мирише ужасно и я давам с малко зор.Ще видим като свърши какво ще взема пак,че вече ме е страх от болести.

# 631
  • до едно тепе
Моите докато си играят и започват едни схватки, едно чудо. Тая вечер Бубето оръфа батко си по ръката. След като го накюска с глава и му перна 2 шамара по лицето. И като и се скарах сама отиде в един ъгъл и се самонаказа там Rolling Eyes Мъкааа ми е кво ме чака от тук нататък. Аз от батко и ревях ама с нея май ще е още по-зле положението. Хубавото е,че като сме си само двете през деня и няма тръшкане за дивотии, както правеше по празниците със засиленото присъствие вкъщи. Whistling
Днеска най-накрая успяхме да я заведем да и пуснем един тест за алергии. Са ще сме в трепетно очакване най-късно до другия четвъртък. Нямам идея какво да очаквам. Причина да го направим е едно обриване преди коледа(мисля писах тогава) и непрекъснато избиване на пъпчици около устата. Тъкмо позавехнат и избият наново.  newsm78

# 632
  • shumen
Поспаланче,дано разберете скоро от какво е алергията при Бубето.

# 633
  • Sydney
аз пък съм вдигнала мерника на Ема, толкова съм й ядосана и всичко чак думи нямам... съвсем отказа да спи, не спи на обед ит половин година, това ок, но сега и вечер пак спря... единствено ако легна при нея,но пък тогава аз пак бе спя, защото се върти, рита и тнт... в момента сме само на кратки изречения от рода ба „ела да закусиш”, „облечи се” и подобни... тя страда, аз също, но реално не знам какво направя, защото е минала всякакви граници на поносимост... пример: купува й се нещо, което обича и е искала, нито казва благодаря, нито уважава парите дадени за нещото, защото след пет минути го хвърля все едно е най-големия боклук; отделно крещи и се хвърля на земята когато й се направи забележка или я помоля да направи нещо... с такова поведение ще ме викат вс ден в училище и не че нещо много ми дреме кво ще си помислят, ами как да се справя с поведението й... и мъжът ме дразни в последни време с неговите глупости и вечно недоволство... мрън

# 634
  • В къщурката на хълма на феите
Бени дръж фронта, така като гледам минаваш тест пак докъде може да отиде преди да гръмнеш .. най ги мразя тия периоди, щото аз и без това през другото време си късам нервите, а пък тогава направо не е за приказване ..
Поспалане аз тоя ваш обрив съм го пропуснала, но да попитам има ли вариант да е свързано с по-чувствителна кожа това непрекъснато опъпчване?!

ние днес сме на преглед с швейцарския ортопед, който следи Ема вече трета година .. трудно ми е да опиша какво изпитвам .. не вярвам да чуя нещо хубаво /като се има предвид, че от 5 месеца не правим рехаб и имаше една кошница гърчове/ просто не искам да го чувам, защото не мога да си представя колко лош ще е коментара точно, от друга страна искам да чуя всяко едно мнение, защото те ме държат в час .. както е видно хем ме боли, хем ме сърби - хич не обичам така Crossing Arms

добро да е утрото ви в петък! bouquet

# 635
  • Северозапада
Бени, аз си мислех да не копира поведението на местните деца. Ако е забелязала (най-вероятно е), че при местните деца минават тези номера, пробва дали и при вас няма да минат. Просто спрете да и купувате играчки известно време, игнорирайте тръшкането и по-скоро да минава този период. Аз нали се оплаквах от подобно поведение на София малко след като се преместихме в новия апартамент. Беше свикнала, че всичко и минава, докато бяхме при баба и, и направо ме изкарваше от кожата. Сега е по-добре положението  Praynig
МециHug

# 636
  • В сърцето на любимия човек
Меци - стискам палци да чуеш по-добър коментар, отколкото очакваш и да успеете да начертаете план за действие  Praynig
Бени - и аз мисля, че копира поведение и тества дали ще мине номера. Не знам как е най-добре да постъпиш, може би с много и спокойно говорене и обясняване какви ще са последствията от поведението и изпълнението на тези мерки.

Някой сблъсквал ли се е с ранно сядане на детето? Снощи Йоан ни остави със зяпнали усти - беше полулегнал в скута ми и се въртеше и мъчеше да се изправи. Реших да го оставя да видим и той и ние до къде му стигат силите - еми набра се на коремна преса и седна в скута ми абсолютно изправен  #Crazy Бутнах го веднага назад, защото е много малък за такива упражнения и ме е страх да не си претовари гръбнака. Сега съм в шах как да действам от тук нататък. Да продължавам ли с гимнастиката и да поощрявам подобни опити на този етап или да не му позволявам? С педиатърката ли да говоря или с ортопед?

# 637
  • София
пънче, опитите за коремните преси ги почват по навреме, сядането е по-късничко.
просто е уцелил подходяща поза.
явно добре си се развива детето, стига се тревожи.
но все пак гледай да ги прави сам тия неща, не с чужда помощ.
че бабите и дядовците са ентусиасти, единия ни дядо го грабна под мишниците, да ходел на 7 месеца, те краката му като кашкавали се огъваха.
после обаче като проходи все аз трябваше да търча  Crazy

# 638
Мерси, Бамба  Hug

# 639
  • NE
Пънче Не му давай да седи до 6 месец, но според мен си е нормално да се пробва защото в тази възраст почва активно физически да се развива.
Бени Впрочем спирането на купуването на играчки помага. Докато ходих на работа баща му покрай детските магазини беше непреклонен и аз ако купя в някой момент нещо дребно и радостта беше къде,къде по-голяма. По Коледа го заринаха с всякакви играчки и нищо не е погледнал. ooooh!

Аз се снабдих с много хубав слинг и Алексчето му хареса много. Heart Eyes

# 640
Фейче - еластичен Боба стардъст ли взе? Много са красиви  Blush Аз съм намислила да пробвам тъкан в скоро време, чакам да се пооправи малко времето, за да отида на някоя бебеносеща среща.

# 641
  • NE
Пънче От бебеносещата тема ме посъветваха да си взема наистина еластичния слинг на Боба. За новородено било оптималния вариант. Другото което харесах беше слинг на Manduca.
Скрит текст:
Намерих го на търг в немския ebay за 19.99 евро и го спечелих. Оня ден дойде и е абсолютно запазен и не е носен въобще. Има причина да поддържа цена защото се увива като блуза от трико (доста лесно зареди хубава кройка) и бебето заспа в него на 2 минута носене. Малко ме тревожи дали правилно намествам крачетата, но има много видео клипове в тубата и ще се просвещавам още.

# 642
  • В къщурката на хълма на феите
начи нИ моА да повярвам, ама сериозно! човека я гледа, гледа и ми вика: ама сериозно ли от 5 месеца не правите рехабилитация и аз - ами да, защо?, при което само дето не се разплака .. била с подобрение, крачето е наваксало спрямо другото, което е абсолютно нетипично, нелогично и напълно невероятно .. той обмислял да ни предлага слагане на шина, ама сега било тотално излишно .. каза да продължаваме в същия дух /сериозно съм смутена, щото ние реално нищо не правим .. караме я да кляка, става, да качва стълбите и т.н., но нищо, което да натовари мозъка/ .. нямате идея, колко пъти я накара да му даде 5 и при извършване на действието с лявата ръка, се чуваше УРА! .. сериозно не знам къде съм, това на мен ли се случи?! Blush Blush Blush

Пънче аз никога не съм ограничавала нито Здравко, нито Ема да ми седят седнали в скута, щом желаята .. питала съм на сто места, дали не е проблемно, нали не трябвало да се сяда и т.н., навсякъде отговора беше, че в скута на мама, тати и т.н. е съвсем различно, отколкото на твърда и равна повърхност, аз не бих се притеснявала Peace

# 643
Ей момиче разплака ме от кеф.

# 644
  • Бургас
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт