НГ добре дошла, мамите от ИБ се стягаме за много весели игри с децата в снега

• 32 843
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • до едно тепе
Прахче за риванол не знам, но пробвай със сапунена вода. Натриваш на ръцете и после по крачетата и ръчичките. На Слав доста му помогна веднъж. За измиване с не много хладна вода знаеш предполагам. Аз и това правя. Мия от кръста надолу под чешмата с вода, която не е студена , но не е и много топла. Приятна ако е на мен на дете с 39 градуса му идва охлаждащо. Дано се оправяте бързо.  Hug
Моменце самосиндикално си пуснахме теста в Геника. Колебаех се за комбинирания педиатричен панел,обаче в края на краищата решихме да си пуснем разширения за храни. Ако някой ден се наложи ще пуснем и разширения инхалаторен(него правихме на Слав). Педи не знае. Ако се наложи да ходим на алерголог ще го мисля. Знаеш Бакалова нещо ме нанерви последния път. Тя не вярвала на тия тестове. Ала бала. Дай 40лв да драскаме и т.н.  smile3515

# 676
Прахи, Панадола е слаб за такава темп. При над 39 аз давам Хексалгин. И не е риванол, а с йод - чертае се решетка на гръбчето, но аз лично не съм го пробвала. Много течности давай, и компреси направи, а може направо и хладък душ.
Поспаланче, според мен и кръвен, и кожен си имат своето значение - кожният дава при бързи алергични реакции, а кръвния - за бавните.

# 677
  • В къщурката на хълма на феите
Аз лично бих уточнила максимално бързо диагнозата без да чакам .. ако е грип вместо да я мъчиш с Тамифлу ще я вдигнеш за часове!

# 678
  • Бургас
Свали я/38/ и подивя дори малко, за сега и просветна сякаш  Confused, плюс, че изяде половин пакет солети. Как да уточним диагнозата....ще се види в развитие , дали ще вдигне пак и какво ще стане, утре ще я водя, сега ако не вдигне пак толкова висока и да държи, няма да я мъкна по спешното. Tired Tired Че тук сега са някакви нови схеми с тези болници, на смени били , по график  ooooh! ooooh! ooooh!лекари ли няма, не мога да разбера чудесия , много сме зле от към педиатри в Бургас, Имаме точно 3 добри и те са частни и не работят събота и неделя  Banghead Banghead

# 679
  • shumen
Стели,честит рожден ден на Ради.Да е жив и здрав и много да Ви радва.
Прахче,аз за такава Т давам Нурофен или Хексалгин,че Панадола е слаб.С такава Т може и ангина да е,а не грип според мен.Това с йода и аз не съм го прилагала,но някъде четох.че изгаряло и не смея.
Сандре,честити ти сини гащи за 3 път.
Цвете,ние Плей до подарихме за Коледа на едно момиченце,но после като се видяхме майка и каза,че много цапал и са го прибрали.
Бени,и според мен Ема Ви пробва и затова се държи така.

# 680
  • Sydney
EXACTLYou аз правя при такава Т с оцет компреси... да се оправя...

тук Григор Димитров го пишат Грегър и мен ми е мн смешно, а един клиент питал мъжът ми дали има нещо общо с него, защото били с еднакви фамилии, хаха... викам му що не излъга, че ти е роднина, няма как да провери  Laughing отделно знаят тук ансамбалът по худ.гимнастика - много добър отбор, ала-бала... но като ни чуват да си говорим с Ема редовно ме питат - унгарски ли е... казвам не, няма нищо общо с унгарския, славянски език е, но не могат да ме разберат. До сега само двама души са били близо до истината - едната за Югославия (верно беше стара жената, та още в главата й е Югославия) и другата знаеше България, защото мъжът й е гръг, та не ни знаят мн мн къде се намираме местните, другите европейците по са наясно...

# 681
  • Бургас
Пак вдигна  Tired Точно 4 часа, след Панадола-от раз 39,4 и повърна, сложих свещичка ефералган в 1 и я заведохме в клиниката. Прегледаха я- гърлото и ни казаха да продължим да сваляме температурата по схема и да не даваме нищо друго за ядене поне 24 часа, само течности. Сега спи и е свалила, т.е от 1 часа не е вдигала, ама сега съм на тръни и няма да мигна, че както вдига от раз  ooooh! ooooh! За гърлото нищо не ми казаха да давам, ама ако от това вдига толкова, то значи че докато не го излекувам ще си е с температура  Crossing Arms Crossing Arms Почнах някакви хомеопатии, но се чудя това гърло какво да го правя, да не казвам че и мен почна да ме боли

# 682
  • NE
Прахче Гърлото чисто ли е? Дано успееш да я стабилизираш тази Т. Аз давам Нурофен и ако не подейства Хексалгин.

# 683
 За гърло се сещам единствено за мед и сода и изворен компрес, ако има налепи - Гранофурин. Бързо да се оправяте.

# 684
  • Бургас
Червено е казаха, но ме е страх да бъркам със сода, че нали повръща. Темп я сваля само и точно колкото е времето на лекарството и след това скача. Сега ще ги пратя в лабораторията да направят един бърз тест за стрептококи, че ако се налага да почваме овреме антибиотик.
Не смея да давам нурофен, имам но никога не съм давала, а знаете тя е склонна към алергични реакции , само това ми трябва сега....в краен случай ще дам де, ако спре да действа панадпла и ефералгана. Но ми се струва че докато не оправя гърлото, ще си вдига. Тъкмо бях решила, че се разминахме тази зима, а мъжът чак на колежката се хвалел вчера ooooh! 

# 685
  • В къщурката на хълма на феите
Почвай Тамифлу, няма да сбъркаш, докато е време .. при Здравко започна по същия начин, после започна и да кашля .. Здравко понеже се потрисаше от гранофурина за гърлото, му правех пулмикорт инхалации .. давах и сиропче проспан и това е без мъки, без нищо .. не се чуди, действай, най-добри резултати има, ако приема започне 24 часа след първите симптоми .. аз дадох на Здравко 17 часа след първото вдигане на Т /беше 12 на обяд/, 10 часа след това половината симптоми вкл и високата Т бяха в историята ..

# 686
  • Северозапада
Прахче, Софи беше така миналата неделя. Много висока Т над 39 градуса. Аз давах Нурофен и пак бавно падаше. При София зора беше 24 часа. След това спря да вдига Т, но още е с хрема и кашлица. На прегледа в понеделник гърлото и гърдите бяха чисти. Грипоподобен вирус каза лекарката. Пи Авирон и витамини. Дано и при вас така мине. За йода във фейса Тоничка каза, че не се правела решетката при висака Т, така пишеше и в една статия - да не се прави при над 38 градуса. Петьофи е пробвала, дано мине да каже

# 687
  • shumen
Прахче,аз мажа с Грануфорин при зачервено гърло и давам да смуче Анзибел,ако казва,че го боли.
Мраве,аз за йода някъде четох,че изгаря и май ме е страх да го пробвам на детето,ако се наложи.

# 688
  • Северозапада
Пробвах го аз вчера. ММ я нашари преди да му кажа даже, че не се маже по гръбнака и в областта на сърцето. Нищо и няма, попи и вечерта и следа нямаше. Обаче още една подробност - прави се мах. 2-3 пъти седмично.
http://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/йодна-решетка-ил … о-с-йод-по-кожата

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 11:27 от ant G

# 689
  • Бургас
авритон рапид или авирон кидс? И как го приемахте на каква схема?

Общи условия

Активация на акаунт