Модната вълна на децата на 90-те

• 48 529
  • 307
  •   1
Отговори
# 195
 Laughing Психоложката останала без думи, а това рядко и се случва  Laughing Laughing Laughing
Спомних си, че през 90-те имах летни ботушки от плат, чиято мода се завърна и през миналите наскоро лета. Изкарах едно лято с тях, ужасно беше - много ме изпотяваха.  Confused

# 196
  • Вече в моята си приказка...
Ууу, това с кожените палта - и аз го помня. Имах две - едното кафяво от коза, а другото заешка кожа бяло с някакви петна по-тъмно, сиво. Ботушите бяха тип "чизми" и мислех, че съм много фешън...

# 197
  • Ланкър, планините Овнерог
Изпълнителката на "Ламбада" е убита при обир  Sad Помня, че се събирахме по къщите с приятелки и дружно се кълчехме на "Шорааангусифой...."

# 198
  • Вече в моята си приказка...
Ние пък, децата от махалата, си имахме "зала" /разнебитен фургон в близост до блока, в който живеех/, в която се кълчотехме, подобно на героините от филма "Божествени тела" и "Флашданс"... А "Божествени тела" го бях гледала 100 пъти в киното. Много го харесвах.

# 199
  • София
Ние пък, децата от махалата, си имахме "зала" /разнебитен фургон в близост до блока, в който живеех/, в която се кълчотехме, подобно на героините от филма "Божествени тела" и "Флашданс"... А "Божествени тела" го бях гледала 100 пъти в киното. Много го харесвах.
Това ми напомни за едно от детските ни занимания.
Отваряхме вратите на гаража на вуйчо ми и опъвахме сценична завеса на въже/ластик (каквото имахме под ръка). Всички налични баби/дядовци и бащи/майки идваха на представлението. Нямаха голямо право на избор Simple Smile И задръстваха и без друго малката улица със столове. Че и прибиращите се работници от местното ТПК се спираха да гледат даровитите деца  Laughing

След това минахме на "картонени къщи" до оградата на комшията.
Или пък "дай ми боб, че ще го готвим на гърне". След боба се слагаха картофи в жарта. Баба ми беше втрещена "това у дома никога няма да го ядеш"  Laughing

Хубаво детство имах.

# 200
Имам спомен за едни цветни щампи с Мадона, Майкъл Джексън и Брус Ли (ако не ме лъже паметта)лепяха се с ютия  Simple Smile  
Отново с Мадона едни големи портмонета

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 13:32 от Africana

# 201
  • Варна

Отново с Мадона едни големи портмонета

Боже.. това го имах! Crazy

# 202
интересни снимки за това как нещата се завъртат....

http://m.jenite.bg/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8/18 … l.g_i.521515.html

...и една култова статия за модата тогава:

http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/556-spomeni-za-selskite-diskoteki-i-modata-togava.html

Mr. Green

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 18:32 от Natali_

# 203
  • Sofia
Аааа портмоне аз имах със стерео картинка - една кака дето намигаше. Голям хит беше.  Joy

# 204
Такова портмоне със звездички, но без надписа Madonna, го имаше леля ми. Като ходех у тях, ми даваше да играя с него (по-точно да се разхождам из апартамента, носейки го).

# 205
Имах химикал с плуващо корабче вътре и малки пълнители. Извадих душата на нашите, докато не ми го купиха.  Mr. Green

# 206
Сетих се за миришещите химикалки, тези във форма на гривна, многоцветните с много цветни пълнители и миришещите листчета.

# 207
сапун на листчета - носехме такъв по хижите

# 208
Сетих се за миришещите химикалки, тези във форма на гривна, многоцветните с много цветни пълнители и миришещите листчета.
Миришещите химикали не бяха ли по-късно? Към 2000г., дори 2002-3г.?

# 209
Миришещите химикали не бяха ли по-късно? Към 2000г., дори 2002-3г.?

Аз ги помня като ученичка, и то някъде в началните класове, значи със сигурност е било през 90-те. Бяха различни цветове (розово, лилаво, зелено, жълто...) и мастилото беше ароматизирано.

Общи условия

Активация на акаунт