Модната вълна на децата на 90-те

• 48 525
  • 307
  •   1
Отговори
# 45
Нещо като сегашните шалове, но по плътен с цилиндрична форма се премяташе през главата като качулка и за да не се изхлузи, се слагаше лента през челото.
Шапка- комин. Laughing Но бяха модерни през 80-те.

Наскоро видях 7-8 годишно момче така.  Crazy Сигурно 5 минути съм го зяпала. Ужасна съм. Майка му как не ме наби, че ги зяпам.... а от друга страна, тя явно е останала някъде в 80те/90те.

Иначе и аз едно време имах такъв шал-шапка.  Flutter
Готина тема. Повечето "грозотии" и аз съм ги причинявала на себе си.  Crazy

# 46
Всъщност много неща сега се намират за грозни, просто защото не са модерни. Тъй както голяма част от сега носеното ще изглежда смеховато утре.  Grinning
Големи шалове - качулки се предлагат и сега и никак не са демоде.
Скрит текст:
През 90-те вървяха едни големи пъстри шалове, нямам такава картинка обаче, които можеха също да се увият около гравата и врата и наистина много топлеха.

# 47
  • София
 Скоро ми попадна една снимка от изписването на големия племенник  , годината 89. Малееее , чудех се да се смея ли да плача. Описвам се: коса -обръсната отзад от горе дълга , бритона на страни стигащ до брадичката в син цят и косата обилно намазана с крем за бръснене Каро!! Риза -на баща ми с две копчета на яката (гъзария голяма) , на долу пола на която горната половина е от черни дънки ,а надолу плат ,  имаше един плат не се сещам как се казваше , крепон или нещо подобно.  Обута в еспадрили (много горда с тях) , но доукрасени с множесто емблеми които търпеливо съм смъквала от всякъде и зашивала саморъчно по еспадрилите , че трябваше да съм различна  Laughing Ужассс , а съм се имала за много шик !  ooooh!

# 48
Ох, платформите, видях, че сте ги коментирали. Много ги обичах, много! Обаче нали съм си спънат кон, след 3 сериозни изкълчвания ги спрях  Mr. Green

Не се сърди човече, да си ходела на Кравай, на Попар на Синьото?... Имам някакво чувство, че те познавам. Кой набор си?
Не съм от София, но може нещо през студентските години да сме се засичали Simple Smile
78 набор

# 49
Помните ли джапанките на платформа, много модерни бяха. Имах в ярко оранжево. Вечно ходех вързана на кукуриго, раздърпани дрехи с няколко номера по-големи. А от клиновете с дантелка имах бял.
По едно време пък имаше странна мода да се ходи с мъжки боксерки вместо къси панталонки.

# 50
  • Gotham City
Помните ли джапанките на платформа, много модерни бяха. Имах в ярко оранжево. Вечно ходех вързана на кукуриго, раздърпани дрехи с няколко номера по-големи. А от клиновете с дантелка имах бял.
По едно време пък имаше странна мода да се ходи с мъжки боксерки вместо къси панталонки.

Ето такива имах, но шарени
Скрит текст:

# 51
Такива джапанки/чехли имах и аз в ярко оранжево, но беше 98-99 г. Носех ги с всичко - от дънки, до рокли.... Grinning

# 52
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ох,тези ластични поли бяха като набръчкани  Whistling Имах и аз такава черна и само я подръпвах надолу.
И с яке разполагах от тези от плат като пясъчна коприна  #Crazy лилаво.

# 53
  • Gotham City
Такива джапанки/чехли имах и аз в ярко оранжево, но беше 98-99 г. Носех ги с всичко - от дънки, до рокли.... Grinning

Е така де, нали е платформа, значи на всичко става  Joy

И такива очила с цветни стъкла бяха много модрни
Скрит текст:

# 54
Помните ли тези гривни: http://modney.pp.ua/uploads/posts/2015-01/krasiv-fenechki_111.jpeg

Мисля, че бяха много популярни 1989-1990 г. някъде...

А също и гумени черни гривни. Носеха се по много на ръката.

# 55
  • Gotham City
Тези ги помня, от това, че в час по трудово ни научиха да ги правим и много ми беше кеф да си правя сама  Mr. Green

# 56
Имах такива, даже сама ги плетях! Но беше 95 г. Имах и 2-3 плитки в косата с конци (не се сещам как се казваха) - тънък кичур и плетеш с разноцветни конци.

# 57
А мен много ме беше яд, че не мога да ги плета.  Sad

# 58
  • Sofia
Ох, че хубава тема! Върнахте ме 20-30 год назад и ми стана много хубаво.  Mr. Green
И плетени и гумени гривни съм носила, у нас барт ми ги плетеше, аз така и не се научих, че съм много вързана в ръцете. И изобщо носех умопомрачителни количества бижута. Коледните елхи ряпа да ядат. В сребърния си период имах към 30-40 тънки, твърди сребърни гривни и ги носех на една ръка. Почти до лакътя.  ooooh! Плюс огромни халки на ушите (за папагали дето викаше баща ми), плюс още 3-4 обици, плюс много пръстени...  Сигурно към кило железария имаше по мен. Голямо дрънчене падаше.  Joy
Тупиран бретон също съм имала. Лъскаво клинче имах ярко цикламено, възможно най-циганския цвят и много лъскаво. Страшен хит беше. Но от всичко с най-голям потрес и срам си спомням за късите бели чорапи обути върху черен чорапогащник. Това с пола или престилка. Не знам дали навсякъде е било мода, но в нашето училище всички ходеха така.  ooooh! Embarassed Embarassed Embarassed
А ми е мъчно за косматите жилетки. Някъде в началото на 90-те излязоха. Дълги, широки, шарени жилетки от космата мохерна прежда. Прекрасни бяха. От години търся да си купя такава и не намирам.  Cry

# 59
  • Бургас
Готина тема Grinning
92-93г. - черните ластични поли, ластични дънки, чизми, лъскавите клинове с огромен блузон отгоре, бретоните;
94г. влязох в гимназията - кубинки / тръшнах се майка да ми купи някакви супер скъпи, сигурно сърцето я е боляло, но бяха дамски модел, много си ги харесвах; тази зима купих почти същия модел на дъщеря ми Crazy/, карирани поли с дебели черни чорапи над коляното; светло червило и тъмен молив; носех платформи и панталони чарлстон от ученическите години на майка ми, бяха много шик Crazy
95г. - дълги шарени поли от индийските магазини, плетени блузи на дупки и прозиращ сутиен ooooh! /майка ми плетеше много, рядко си купувахме блузи със сестра ми, почти всичко ни беше бутиково Joy/, кожените ленти на врата, които гледам, че напоследък изгряват като "чоукъри" Mr. Green
96г. ме обхвана черната вълна - боядисах си косата черна и я накъдрих; всичките ми дрехи бяха черни или много тъмни. Този период продължи докато завърших гимназия. Задължителна очна линия, най-удобна ми беше една, която се отлепяше, защото позволяваше корекции, но и с обикновената се справях. Сега не съм убедена, че мога да си сложа очна линия.
Като цяло не съм залитала в някакви крайности. Любовта ми към тъмните цветове си остана Blush

Общи условия

Активация на акаунт