Модната вълна на децата на 90-те

• 48 508
  • 307
  •   1
Отговори
# 285
  • волно калдъръмче
Препичането даваше нюанси от светло до тъмнокафяво. И аз съм си правила такива с преливащи земни цветове.

# 286
  • София
O да, препичахме ги. Ех, върнах се пак назад във времето.

# 287
  • София
Много хубава тема! Много спомени ми изплуваха.
До средата на 90-те години - силонови клинове - цвят златист, зелен или лилав с блузон или широка тениска.
Много светло лилаво перлено червило (даже не можах да намеря такъв цвят в нета) с черен молив.
Светло сини или зелени сенки на целия клепач до под веждите.
Висока опашка, но на една страна. Топиран бретон на лимба. После пък беше модерно пак да е топиран, ама напред пред челото.
Тънко оскубани вежди с дъговидна форма.
Дамска чанта тип куфарче. Имаше и детски вариант - дядо Коледа ми беше донесъл (още стои)

Някъде около 95-97 год. "какичките и батковците" бяха обхванати от някаква баскетболна мания - беше модерно да носят потник върху тениска.

Малко по-късно-след средата и края на 90-те години вече дойде модата на по-светло кафяво червило с тъмно кафяв молив и бял молив за очите. Лично за мен, дори и от сегашна гледна точка, много по-приемлив вариант отколкото първия  Joy
Пак тогава - помните ли колко модерни бяха едни малки ранички и някъде по циповете да виси нещо. Гледам, че и тяхната мода се завръща. Много време исках такава - накрая май ми подариха за рожденния ден - и тя стои все още.
Джапанките с висока подметка, полите с цип отпред. По това време се появи модата на чарлстона - спомням си имаше един модел с едни халки отпред. Имаше го и във вариант къси панталонки в неонови цветове - зелен и оранжев. Обувките с дебел ток и подметка, както и високи цели подметки. Чехли и сандали пак с високи подметки.По-напред някой беше споменал сабото - още ми харесва.

# 288
  • София/Севлиево
Тази статия с 25-те неща много ми хареса,всичко си спомням,даже съвсем скоро се бях сетила за един  рошав ластик,който всъщност можеше да ти прибере цялата опашка вътре в себе си,дали продават някъде такива?

# 289
Сещам се за едни кадифени ластици, увиваха се два-три пъти и се носеха по-лабаво.

# 290
  • София
И за тях исках да напиша. Викахме им джуфки. Мама ми беше направила всякакви цветове - като хванеше да ми шие нещо и като остане някое парче плат ми правеше джуфка - да съм в тон.
Сетих се и за корделите в по-ранна детска възраст.

# 291
  • София/Севлиево
Кордели имахме много със сестра ми,от всичко по 4,защото ги носехме по 2 и все се карахме коя с кои да ходи...
Тези ластици за които питам едно време гимнастичките ги носеха,много приличат на гъбите за кок,но скриват цялата коса...

# 292
Забавна тема  Simple Smile
Леле, дали го има още? Мога да си го купя и да си представя, че съм едни 18 години по-млада Simple Smile

Червилото Golden Rose 51 го има още: http://goldenshop.bg/index.php?route=product/product&path=68 … amp;product_id=85

# 293
  • Gotham City
Тази статия с 25-те неща много ми хареса,всичко си спомням,даже съвсем скоро се бях сетила за един  рошав ластик,който всъщност можеше да ти прибере цялата опашка вътре в себе си,дали продават някъде такива?

Сещам се точно за кои говориш, но не съм виждала никъде. Имах такъв черен и лъскав  Laughing

# 294
И аз имах черен и лилав "ластик" - бяха едни такива рошави и лъскави от ламе, по-скоро бяха като шапчици за кок, отколкото ластик във вид на пръстен/гривна.

# 295
  • София/Севлиево
Точно  Peace ,значи не се сещате къде мога да открия такъв...

# 296
  • Gotham City
И аз имах черен и лилав "ластик" - бяха едни такива рошави и лъскави от ламе, по-скоро бяха като шапчици за кок, отколкото ластик във вид на пръстен/гривна.

Точно тези! Само че не знам дали имат специално наименование

# 297
Точно  Peace ,значи не се сещате къде мога да открия такъв...

Нещо такова бяха, но далеч нетолкова семпло, а доста рошавичко и лъскавко:

https://www.amazon.co.uk/Women-Ballet-Dance-Skating-Elastic-x/dp/B00880AGKS

# 298
# 299
Да, наистина, много подобни на тези, във варианта им като мрежичка за кокче, а не с дупка като ластик. Но аз ли съм била с афинитет към блясъка, или е имало само с лъскав "косъм" при нас, обаче моите наистина бяха заслепяващо ламени.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт