НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

Планирам да си поръчам и Див ямс и Мака ... уж намаляват естроген.
Вивче,аз имах преди проблеми като твоите,макар и не толкова тежки,пих див ям и мога да кажа,че ми помогна.Другото,което свърши работа при мен беше и мазането с прогестеронов крем,но честно казано аз си го предписах сама и не бих те посъветвала и ти да го правиш без да се посъветваш с лекар.

# 391
Лили Бела, как се развиха нещата при теб тогава? Болките повлияха ли се от цикъла, в смисъл като ти дойде, спряха ли? Пи ли нещо, или минаха от само себе си?
[/quote]

Вив, гърдите ме боляха цял месец и мисля, че чак дни след като ми мина цикъла се оправих, но истината е, че този месец не ме болят и според мен причината е, че си влязох в ритъм с режима. Декември месец беше ужасен откъм хранене и веднага ми се отрази. Даже ми подрани при положение, че от доста време бях като по учебник. В момента, в който реших, че Декември ще го ударя през просото и не закъсня и резултата.

# 392
Лили-Бела, не мога да повярвам, че някой лекар е одобрил Луголовия разтвор! Shocked Да, болките в гърдите се приемат за сигурен признак, че в организма има дефицит на йод.
[/quote]

Чоки, не само този въпросния лекар. Той даже ми каза, че като е бил студент, точно тогава гръмнал Чернобил и на всички негови колежки, които са били бременни са им дали големи количества йод. Интересното е, че веднага след прегледа седнах на кафе с една приятелка лекар, която си е от старото поколение лекари. Попитах я дали може да ми даде рецепта за луголов разтвор и какво мисли тя за пиенето на йод. Каза, че няма проблем да се пие йод, само да се внимава с дозата. Каза, че е наистина добре за гърди и яйчници. Все още обаче не пия йод, защото тя е в друг град и не съм имала път натам. Говорихме си и за добавките, които мисля да пия като Омега3, Д3, К2 и тя ме попита защо Д3 с К2 и аз като й отговорих, тя остана супер приятно изненадана. Каза, че добре съм се подготвила, за което благодаря на форума и информацията, която се публикува.

# 393
  • София
Днес ходих до Метро и купих да пробвам едно масло на калъпчета българско пакетирано в найлон, а не в пакетчета- на Братя Зафирови Сливен. За пръв път купувам такова масло, но се притесних дали е чисто, пише си 82%. За всеки случай си купих и от това с краварката в левия ъгъл.... но последния пътто ми имаше малко дъх на гранясало, а и ми се стори поскъпнало. Някой има ли опит с такива насипни пакетирани масла?

# 394
аз последния път си купих ирландското Кериголд, страхотно е. най-доброто, което съм яла в последно време.

# 395
  • София
Има ли го в метро? Къде го продават?

# 396
  • София - Варна
Eden, Lady Brinne, благодаря за рецептите!

Вивиан, вярно ли нямаш разлика? Може би не си имала проблеми, преди поставянето на спиралата, и си я поставила само с цел контацепция? За моето заболяване (ендометриоза), което е естрогено-позитивно, е препоръчителна.

Хитрушана, радвам се, че съм ти полезна. Сигурно визираш ЩЖ. Аз се побърках там от четене и опити. Joy

# 397
Тези масла в калъпи и мен ме блазнят. Ще взема да ги пробваме. Иначе в Метро не отрих патешките изрезки  Cry

Алечка, много се радвам на резултатите ти. Hug

# 398
  • София - Варна
Днес натъпках яко въглехидрат - сигурно над 200 грама. Ама съм в МЦ, простено ми е. Mr. Green
Алечка, сега ти видях резултатите. Наистина много добри! Споделих с мъжа си. Той, учудващо, кара без В. Само вчера и днес яде малко, колкото  да опита от манджите, които бях направила. Аз не мога да готвя без В заради детето, а и аз няма да спирам В. Не че детето яде нещо... Mr. Green
Засега мъжът ми не е отслабнал, казва, че се чувства добре. От седмица е само на режима.

# 399
  • SA
Алечка, поздравления! Благодаря, че сподели.  Hug

# 400
Алечка, поздравления!
Тук съм и аз, мацки, но нямам време много за писане, но когато мога ви изчитам от- до!

# 401
Здравейте момичета  Hug чета ви редовно Peace идвам само да споделя,че след умерено прекаляване с въглехидрати по празниците останах няколко дни предимно на супи-пача,шкембе,пилешка,телешка и ферментирали зеленчуци( не строго,примерно яла съм един-два пъти  на ден домашен суджук или нещо др ,но по малко,главно без много,много млечни и въглени  ) забелязвам рязко  подобрение на много нива в системата  Mr. Green -сън,умора,енергия,издържливост,настроение  и даже изчезна глада ми за сладко и най-вече шоколад ,вчера изядох едно парче 75% и ми призля от сладко  #Crazy 

# 402
  • SA
No_frame bitch, аз отдавна обмислям, дали един период от седмица например на пача и ферментирали зеленчуци, би се отразил добре, особено при хора с нарушен чревен баланс и leaky gut. Simple Smile
Полезни са наблюденията ти.

# 403
Момичета, не е много по темата, но ми попадна това
https://www.ofertomat.bg/Za-da-ste-zdravi-Paket-laboratorni-test … ilarov-p4562.html
Може да свърши работа на някого. Аз към тези мисля да добавя и захар и инсулин.  Rolling Eyes

# 404
  • София

Вивиан, вярно ли нямаш разлика? Може би не си имала проблеми, преди поставянето на спиралата, и си я поставила само с цел контацепция? За моето заболяване (ендометриоза), което е естрогено-позитивно, е препоръчителна.

Да, за съжаление не постигнах целта, за която ми я препоръча доктора и я постави. Имам миома и целта на спиралата беше да контролираме обилните кръвотечения, но уви. Никакъв ефект при мен. Продължавам да си ги имам.

Но Фрейм, и аз като теб в последно време. Оправих рязко харненето и рязко получих подобрение на няколко нива в системата  hahaha Страхотен израз  Hug
Драстично подобрение във всичките компоненти, които изброи  Heart Eyes Само дето за разлика от теб, аз бях с лошо хранене няколко месеца. Не ежедневно, но доста често. Ефектите от това, особено след като знаеш и ефектите при нашия начин на хранене, са направо ужасни и много ясно видими. И подобрението наистина е рязко след като храната се оправи. Какво нещо.

Общи условия

Активация на акаунт