НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Вив, аз не съм в БГ и тук не обичат лекарите да им поръчваш изследвания. Не са ми изследвали хормони, било доста променлива величина. Правиха ми обаче биопсия на лигавицата на матката, да отхвърлят злокачествени образования и заключението им беше-нисък прогестерон...На Лара добавките обаче ( тя има много хубава статия, как да увеличим прогестерона натурално) не ми помогнаха.
В темата за предименопаузата има доста млади момичета... възрастта не е гаранция.
Може ли линк към темата и към статията на Лара? Благодаря!

# 451
Вив, аз не съм в БГ и тук не обичат лекарите да им поръчваш изследвания. Не са ми изследвали хормони, било доста променлива величина. Правиха ми обаче биопсия на лигавицата на матката, да отхвърлят злокачествени образования и заключението им беше-нисък прогестерон...На Лара добавките обаче ( тя има много хубава статия, как да увеличим прогестерона натурално) не ми помогнаха.
В темата за предименопаузата има доста млади момичета... възрастта не е гаранция.
Може ли линк към темата и към статията на Лара? Благодаря!
http://www.larabriden.com/what-estrogen-does-perimenopause-how-p … sterone-can-help/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926217

# 452
  • София
Здравейте момичета Heart Eyes
Отдавна не съм минавала поради куп причини. Преминах една тежка година и се надявам новата да е по-добра. Пожелавам и на Вас една по-добра година и успешно постигане на заложените цели и здраве, здраве!  Praynig
Тези дни си отскубнах няколко минутки да прегледам последните мнения и да споделя и аз своите неволи. И аз като Вив и още някой беше споменал, имам ужасен проблем с моята фиброкистозна мастопатия. Откакто ми мина овуто, гърдите са ми с увеличен р-р поне 2 пъти и с ужасни болки. Вярно, че през миналата седмица и на мен се случваше да хапна, но все пак в разумни количества шоколад, но такова чудо не е било. Изключвам възможност за бременност. Прочетох за недостига на йод и си поръчах келп. От седмица съм на стриктно НВХ-ВМ, но разлика няма. В този ред на мисли искам да благодаря и аз на Шоки, че отново ни радва с полезните си съвети  bouquet
Замислям се сериозно за качеството на храната, която консумираме. Вече не зная какво да купувам. Всяка сутрин пия топла вода с лимон, заради жлъчката, която се оказа прегъната анатомично(това го научих съвсем скоро, защото ми се поднови синдрома на раздразненото черво и хукнах пак по лекари) та заради нея си пия вода с лимон, а се оказа, че и цитрусите са пълни с химикали- не, че не го знаехме. Прави ми впечатление, че ми понася само домашното месо. Когато свърши за мен настава истински Ад. Не зная пароди какви причини от купешкото месо ми се подуват лимфните възли, понасят ми само яйцата, зеленчуците и растителните мазнини. От сметаната започва да ми се дразни червото. За момента съм спряла и консумацията на масло. Единственото, което май ми остана са мазните риби  Cry
Пак бях обстоятелствена, съжалявам за което.
Добре дошли на новите момичета и успех с поставените цели Simple Smile

# 453
  • София
Зачетох се и аз в блога на Лара. Много е интересен, благодаря за препоръката! Бях спряла цинка, но от снощи го върнах  Mr. Green
Забелязвам, че тя все пак препоръчва прогестероновите кремове като помощно средство. Аз също се намазах един път и почувствах страхотно облекчение в болките, буквално минаха. Не знам до каква степен тези кремове помагат/вредят обаче и малко ме е страх.
Намазах си и косата, в корените, против косопад  Laughing

Африканчо, Аник, Змия, Леми, Шоки  Hug Hug Hug

Екатерина, за оползотворяване на тахана, мога да ти препоръчам да си направиш таханови бисквитки.
2 яйца, малко оризово брашно и малко тахан, ванилия, есенция лимон/ром. За подслаждане може каквото ползваш по принцип - мед, фурми, петмез. Правила съм ги дори с 1 лъжица захар (то на цялата смес 1 лъжица е нищо). Стават много приятно леко сладникави, ароматни и хрупкави.

# 454
Вивче, на мен гинеколог ми беше препоръчал крема Муун райз, защото беше решил, че и моите проблеми се дължат на евентуална менопауза. Не съм го пробвала, а проблемите в крайна сметка се оказаха от щитовидната жлеза. Обаче не зная, при положение, че получаваш някакво количество прогестерон от спиралата, дали е удачно да добавяш още чрез крем или някаква добавка. За това ти писах да говориш с гинеколога първо.  Peace

# 455
  • София
Леми, не знам тази спирала какво количество прогестерон отделя локално, но е факт, че при мен ефект няма. Сигурно и най-обикновена спирала да бях сложила, пак същата работа щеше да е Confused
А гинеколога ... какво да кажа. Изобщо не разчитам на адекватен съвет, честно казано.
 Hug

# 456
Леми, не знам тази спирала какво количество прогестерон отделя локално, но е факт, че при мен ефект няма. Сигурно и най-обикновена спирала да бях сложила, пак същата работа щеше да е Confused
А гинеколога ... какво да кажа. Изобщо не разчитам на адекватен съвет, честно казано.
 Hug
За гинеколозите си права, за жалост, трудно не се намира читав.
Може би трябва да обърнеш внимание на миомата.
Скрит текст:
Змия може да ти препоръча добър, мисля специалист, хвалят го и други момичета в една тема.
Също и информативно да си знаеш, че не винаги полип се вижда на ехограф.

# 457
  • In transit
Вивче, в блога на Лара има и статия за Мирена-та. Там пише, че поставянето и може да доведе до болки в гърдите, косопад и прочие. http://www.larabriden.com/pros-cons-mirena-iud-natural-health/, тук също пише интересни неща (ако си я пропуснала  Embarassed) http://www.larabriden.com/superpowers-benefits-progesterone/

# 458
Много се извинявам, към момента не мога да допринеса с нищо по актуалната тема, но имам един належащ въпрос.

Имам две консерви кокосово мляко, които домъкнах от Германия. Какво мога да направя с тях  Rolling Eyes

# 459
blackisback, направи си супа или бонбони.
В книжката от лидл май гледах хубава тайландска супа точно с кокосово мляко. Ако нямаш книжката мога да ти снимам страничката и да ти я пратя?
Бонбоните пък ги бях гледала в един блог. Ето ги: http://the-loves-green-kitchen.blogspot.bg/2016/02/blog-post_12.html
Можеш да си го добавяш и към чай, ако пиеш. Аз много обичам.

# 460
Ползвай го за каквото ползваш и краве прясно мляко. Например - добавено към сместа за кокосови палачинки. Апропо - вчера правих такива по рецептата на Баронеса-добре се получиха..
В кафето също.
Аз много идеи не мога да дам, защото не обичам и не консумирам прясно мляко. Не купувам - детето като малко имаше АБКМ, та и то е отвикнало и почти не познава вкуса му. Тогава купувах кокосово мляко - с него приготвях неща за малкия, като заместител на кравето прясно.

# 461
blackisback, може да направиш някое къри, хубаво става.

# 462
Благодаря за идеите. Имам книгата на Лидъл. Ще видя там. Впрочем ще има кенчета кокосово мляко там другата седмица. Макар че аз ги взех на много по-ниска цена (79 цента едното). Къри нивгаш не съм готвила. Правя една супа със сметана и много масло, но не знам дали няма да мирише на кокос  Rolling Eyes

# 463
Ще мирише според мен... Rolling Eyes

Не се сещам за други идеи, за съжаление....аз само крем за тортата на дребното съм бъркала с него едно време Rolling Eyes

# 464
Другата седмица в Лидл ще има кокосово масло в бурканче 200 грама за 6 лв.
Смятам този път да си взема, но ще отида рано сутринта, защото предния път бяха свършили до 12 и ги нямаше нито един ден след това....

Общи условия

Активация на акаунт