Нетърпими съседи

• 39 088
  • 251
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За шума ти казаха - блъскане по тръбите или с дърво по тавана  Wink
И един съвет - с пиян и с телевизор не спори - безсмислено е ooooh!

# 76

Продайте го на някоя мутра, която да ги строи в 2 редици  Mr. Green

[/quote]
По-добре да го продадат на млади военни купонджии.. Grinning
Авторке не се занимавай повече с тях, по-зле ще стане,ще вземат да ти хвърлят столове и маси по нощите и нищо няма да можеш да направиш... По-скоро се организирайте и избързайте с продажбата.. Peace

# 77
  • Wonderland
Много неприятно, разбирам те. Повече от две годи търпяхме безскрупулни наематели, които живееха в съседния апартамент. Бяха си изнесли хола на терасата, като в 21 часа започваха да пият там. Не можехме да си отворим холната врата, защото постоянно ги чувахме. На всичкото отгоре и се напиваха мъж и жена порядъчно, и след като обсъдят клюките в квартала почваха и да се бият. От това страдаше цялата кооперация и съседните блокове. Няколко пъти сме викали полиции, но само прибираха алкохолика, а на другия ден като го пуснат жена му си го прибира в къщи. Казвам ви - тези се биеха като животни.  Като почнат в 1-2 сутринта и приключват, като дойде патрулката. А и собственикът каза, че не го интересувало щом си плащали наема. Беше кошмар, но слава Богу се изнесоха.

# 78
.....А и собственикът каза, че не го интересувало щом си плащали наема. Беше кошмар, но слава Богу се изнесоха.

Ей такова безхаберие винаги адски ме е дразнило у хората....  ooooh!

# 79
Калина, пробвай да се разберете човешки. че са простаци хората е ясно, но пък сте съседи и с лошо няма да стане, ще ги предизвикаш още повече, а както си отбелязала, ти си отдолу, така че те на теб могат да ти пречат много повече, отколкото ти на тях.
дай им някакви конкретни предложения - напр. в късните часове и по обяд да ограничават децата да скачат над спалнята и детската ви стая и да помолите да играят в другите стаи.
може да пробваш да ги подработиш поотделно, а не да им се изправиш на вратата и те да заемат отбранителна позиция. отиди когато например жената си е сама у дома с децата и я попитай дали може за малко да поговорите, ако трябва я покани у вас на кафе. кажи си притесненията и я помоли да се съобразяват.
ако все пак искаш да го играеш по-твърдо, им кажи, че сте силно обезпокоени, защото често чувате скандали и смятате, че е редно да се обадите на социалните и да подадете сигнал в полицията, защото все пак две деца имат. а и ви прави печатление, че като че ли за децата никой не се грижи, а се отглеждат самички  Wink

# 80
Ох, няма оправия с подобни...хора. Днес съм будна от 04:45 заради тях, тъй като децата им се събудиха и се държаха като стадо подплашени коне до 07:00 часа. После явно заспаха. Е, чуках, траках, вдигнах колко мога шум и музика усилих, но си го позволих чак в 08:00 часа щото нали преча и на другите хора. Ама явно си спяха като пънове...
За говоренето - както писах беше съвсем в рамките на добрия тон, казах, че искам тишина само в тези часове когато се очаква, че хората спят, а не постоянно и т.н., не съм се карала... очевидно е, че от дума не разбират или поне не от добра.
Довечера сме при домоуправителя, а тези дни ще се организираме и жалба да подадем. Почти съм сигурна, че от нищо няма да има ефект, най - много както някои писаха, да ги озлобим още повече, но нямам избор. Иначе трябва да си трая и да не спя.

# 81
Извинявай, ако се повтарям, но тези съседи само вас ли тормозят?

# 82
Извинявай, ако се повтарям, но тези съседи само вас ли тормозят?

Ще попитам и тези, които са над тях. Те преди се оплакваха от тях, но беше по време на ремонта им, защото и тогава както сега не се съобразяваха с никого и пробиваха по цял ден. Сега вече обаче не знам колко ги чуват. Аз примерно тези под мен не ги чувам изобщо. Нито тези отстрани. Не знам дали просто не се чува по принцип или щото са нормални хора  Rolling Eyes

Все пак тропането, тичането, скачането и влаченето на предмети по пода е над нашите глави.

# 83
По принцип тези шумове са най-силни и дразнещи, когато са над главата ви. И много зависи останалите съседи, тези над тях и тези отстрани дали са по цял ден вкъщи или работят. Зависи и от търпимостта им към шум. Тези отстрани имат опция да се изместят в другата стая и така да не чуват.
За шум, вдиган от деца полицията едва ли ще се намеси, освен ако не е в малките часове на нощта, но за пиянски скандали - да. След няколко предупреждения и глоби може да се стреснат, но може и по-зле да стане. Както някой написа с телевизор и с пиян не се спори.
Калина, пишеш, че голямото е на 6 г. То не ходи ли на градина? Предучилищната е задължителна от 5г.

# 84
Ами и аз това се чудя...преди май ходеше, защото първите 2 - 3 седмици след като се нанесоха (те са тук от почти 2 месеца) шумът ставаше най - силен и особено тропането вечер към 18:00 часа и мислехме, че голямото дете се е прибрало от градина. После не знам, може да се е разболяло нещо, а и дойдоха празници, сега пък нали са ваканция заради студа...надявам се да тръгне на градина...
Но проблемът с малките часове на нощта и сутрин си остава...

# 85
За тропане и бягане от деца, съчетано с викане в 04:00 - 05:00 сутринта дали ще реагира полицията?

# 86
За тропане и бягане от деца, съчетано с викане в 04:00 - 05:00 сутринта дали ще реагира полицията?
Не вярвам. Такива мърди са, че...

# 87

Аз бих пробвала. Може през деня на шумовете от деца да не реагират, но в тихите часове на денонощието всякакви шумове смущаващи околните трябва да се вземат под внимание.

И на една моя колежка синът се събужда около 5-5:30 сутринта и хуква като луд в апартамента, но тя не го оставя, а става и го укротява именно, за да не вдига шум на околните комшии с дивотиите си.

# 88
  • Варна
Тия, които са над нас, разбира се тормозеха нас най-вече, но и комшиите, които са над тях се оплакваха, така че може анкетата сред другите ви съседи да даде неочаквани резултати. При нас обаче много интересно се обърнаха нещата - в крайна сметка тинейджъра на тези най-отгоре се оказа хардрок и метал фен, че и с талант на китарата. А родителите му не го спират, поощряват го момчето, доколкото чух има няколко китари, усилвател и яки тонколони. Мераклия е и ги изкарва страхотно разни класически китарни солови изпълнения от известни хитове, чуваме го в нас през един етаж даже. Ние с половинката сме отдавнашни фенове на този вид музика и умираме от кеф по две причини - заради музикалните изпълнения и заради мисълта как ония, които ни тормозеха преди 2-3 години, сега на свой ред са тормозени. Те хич не са фенове на рок изпълненията  Joy Та, колелото се обръща. Винаги.

# 89
Да, а ние бяхме от тези, дето все се съобразяват (освен при ремонт, тогава няма как на 100%). Ама тези над нас се оплакваха и имаха претенции, че детето заспало в 15,30ч и аз да им пазя тишина, до тогава е скачало и играло. А сега тези, които никога и с никого не са се съобразявали очакват аз да вържа децата да не им тропат. Е няма да го направя. Не съм им длъжна.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 17:01 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт