Как да реагирам?

• 17 225
  • 156
  •   1
Отговори
# 45
изобщо не се сещам защо аз да си плащам сметката, когато ме е поканил мъж да излеза с него - мерси, но подобно напиране да сме финансово равни не ме радва  Laughing
и да, плащането на сметката не гарантира спомената в предишните постове свирка
мен също би ме подразнило някой да ползва намаление, което не му се полага
но да, ако ми се прави секс с този човек, не бих се дърпала заради двата нечестно икономисани лева
но в течение на връзката, ако се получи такава, определено бих се поинтересувала дали е бил пестелив в тежък момент или просто е скръндза, който ще ми държи сметка за всеки похарчен лев и т. н.

# 46
Скрит текст:
Авторката не е казала,  че ще му пусне ако той "си плаща" . Казва, че човекът ѝ харесва, но  са ѝ странни ...първите впечатления, които е оставил. А относно кавалерството...вече и на мен ми стана каша - кое какво е и защо е.
Моите синове си ги уча по моето разбиране, пък дано останат повече мъже, щото ние - жените сме виновни за изчезването им.
Абсолютно съм съгласна с това изречение !
Няма да забравя думите на един симпатяга, с който излизах навремето "Ако трябва ще гладувам, но щом съм поканил красиво момиче на среща, ще платя всичко. " И с право. Все пак момичето се е постарало, гримирало се е, отделило от времето си.
Естествено и аз не съм си поръчвала най-скъпото от менюто.  Peace

# 47
Да видим - той кани на първа среща и плаща сметката. На следващата какво правим? Той се обажда и съответно пак поема ангажимент с плащането или чака тя да се обади за да си разделят сметката. Ако чака няма ли да излезе, че е неуверен мухльо който чака друг да поеме инициативата или мамин златен свикнал да му пърхат наоколо.
Питам щото имам и син и дъщеря и да няма задръстени ситуации един ден.

# 48
  • Варна
Кавалерство е да ти отвори вратата, да те изпрати до вас, да се поинтересува как е минал деня ти. Плащането на сметки не влиза в това число. Откъде накъде ще троши пари по почти непознат човек?

Ако компанията е приятна човек може да си позволи да "троши" пари. Аз съм го правила и вероятно ще продължа да го правя.
Авторката, много хляб има да изядеш, докато разбереш какво означава качествен човек. Ако решаваш, че ще пуснеш, ако пръснат еди-колко-си пари по теб, това вече е проституция. Божке...  Stop

Вместо да хокаш авторката можеш да бъдеш полезна като и дадеш определението за "качествен " човек, а още по-полезна ще бъдеш ако и опишеш и "истинския" мъж. Ще и бъде от полза да не си губи времето за в бъдеще с разни екземпляри. Simple Smile

Иначе по темата и на мен би ми направило впечатление ползваното намаление, но пък след като системата позволява защо да не се възползва човек.  Simple Smile А за сметката, при мен все е работел варианта с редуването, единият път той плаща, следващия-аз. Simple Smile

# 49
Лично аз сметки не плащам, ако аз съм поканената. Значи никога не съм плащала, защото аз никога не съм канила. Никога не съм се натискала да вадя пари, да си плащам моята половина или пък да се сдърпвам с мъжа да грабна първа сметката, че да я платя, както съм виждала да правят.

И би ми направило неприятно впечатление, ако аз съм студентка, той не е, но той изисква студентско намаление за билети. Тъпо ми се струва и би ми останал лош привкус, точно какво и на авторката.

Меркантилна съм явно. Grinning

Ти обаче даваш противоречиви сигнали - хем ти се струва неправилно ти да плащаш, хем се натискаш да плащаш. Той просто се е съгласил с тебе. С това ново, еманципирано поколение дето расте, със стремеж за пълно равенство между половете, мъжете не знаят как да реагират. Както и да постъпят, все са криви.

В случая също не разбирам какъв проблем има да спиш с него щом толкова искаш, а си личи че искаш. И да не се получат нещата, какво толкова? Нали не очакваш да се свързваш за цял живот с всеки с когото ти е приятно да правиш секс?

# 50
Ако ТОЙ те кани, той трябва да плати сметката. Това е правило на етикета. Ако се прави на много интересен, плащаш, но му го казваш в лицето и повече не излизаш с него. Ако няма пари, да не те кани!

Ти защо му премълча горчилката, която е останала след срещите? От криворазбрана тактичност, тази която се тормози си само ТИ,

# 51
Ехх.. много сте строги към авторката.. Simple Smile
Авторке, дай шанс на момчето, понякога нещата не са такива, каквито изглеждат на първите срещи.. Тогава всеки е притеснен и не знае как да реагира, за да се хареса на другия.
На първата среща с моя мъж аз си платих 2-та лева за натурален сок, защото, както по-късно разбрах, той е имал буквално 2-3 лв. в джоба /бяхме студенти и не работехме и двамата, защото следването ни беше много тежко и не позволяваше/. И аз тогава за момент си зададох въпроса дали не е стиснат и т.н. и колко ли ме харесва, щом му досвидяха жълти стотинки за мен, но му дадох шанс, защото виждах в него уникални качества. Е, не сгреших! По-късно започна работа с добра заплата.. И сметките не ме оставяше да плащам, и ми купуваше често скъпи подаръци, и не на последно място ме обсипваше с любов и внимание. И ако се бях водила от впечатлението от първата среща дали нямаше да сбъркам и да зарежа по безумна причина прекрасния мъж? Laughing Не взимай необмислени решения, мило момиче! Понякога нещата не опират само до желание, а и до възможност! Simple Smile Успех! Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 02:01 от Алиса_в_страната_на_чудес

# 52
Само че, досега девойката не е казла че я е поканил той, но няколко пъти писа, че много му е навита. Според мен тя е напиращата.

Отделно, че младежът може да няма големи възможности за харчене в момента.

# 53
Няма да забравя думите на един симпатяга, с който излизах навремето "Ако трябва ще гладувам, но щом съм поканил красиво момиче на среща, ще платя всичко. " И с право. Все пак момичето се е постарало, гримирало се е, отделило от времето си.

Аз също считам, че който кани, той плаща, особено ако става въпрос за първи срещи между мъж и жена. Въпреки еманципираните днес млади жени, за някои от които това е обида. Мъжът е длъжен поне да предложи да плати сметката, пък дали ще успее да се наложи – друг въпрос.
Но подобни кифленски разсъждения като цитираното от мен ме оставят безмълвна. От негова страна – гладуване, от нейна – гримиране. Ах, каква саможертва! Да беше си бръкнала поне в окото със спиралата за повече реципрочност...  Laughing

# 54
Ако ти си предложила да отидете на място, което не му е по джоба, нека си разделите сметката.
Ако обаче той те е поканил - не е редно. Там, където кани, води и т.н. трябва да му е по джоба.
А и както казваш ти - това е и начин за него да те 'тества' дали следващия път ще поемеш ти. Аз, ако бях мъж и имах сериозни намерения, бих плащала в началото, за да видя тя дали поддава и как тя усеща нещата.

# 55
Ако ти си предложила да отидете на място, което не му е по джоба, нека си разделите сметката.
Ако обаче той те е поканил - не е редно. Там, където кани, води и т.н. трябва да му е по джоба.
А и както казваш ти - това е и начин за него да те 'тества' дали следващия път ще поемеш ти. Аз, ако бях мъж и имах сериозни намерения, бих плащала в началото, за да видя тя дали поддава и как тя усеща нещата.

Това и аз го споделям. Ако той е инициирал втората среща и е определил мястото , нормално е да си е направил сметката , че може да плати сметката Laughing. Цялата. А това е тест  доколко девойката е комерсиална. Ще заложи този капан , за да види евентуално , дали тя ще си поръча шампанско и хайвер , или пържени картофки с чаша вино. Това говори много и за поканения. Тези неща са си етикет- който кани , той плаща. Друго е , ако той си е поръчал картофки и бира , а тя-гъши дроб. Ами-ще предложи да помогне./ТЯ/. Въобще , тук става дума за някакъв баланс на нещата. Още се проучват взаимно , не трябва авторката да си прави изводи в такъв ранен етап.
Но ако авторката е предложила "хапване" , а той не е уточнил естеството на срещата или категорията на заведението, и бъде нескромна при негов въпрос КЪДЕ , и тя е предложила лъскава кръчма, ами.... Ако съм на момчето на мястото , бих изтърпял срещата , каквото и да ми коства. И да си помисля сериозно, бих ли си позволил, тази жена. Вариантите са много , на мен темата ми е интересна. Защото това са ситуации и в по-зряла възраст. Например- ако двама са вече над тридесетте , единия намери ваучери за спа и се обади на "другарчето"-ще ходят ли. Кой тогава плаща ? А ако мъжът го предложи и жената в такъв момент не може да поеме половината , трябва ли да отговори"Не мога да си го позволя".

# 56
По срещи с мъжа ми като излизахме, плащаше този, който е поканил. Редувахме се горе-долу, като знаех, че той взима по-малко от мен и в случаите, когато плащаше той, ядях по-малко, за да не се притеснява.  Blush   
Тая работа с деленето на сметки ми е като изляза с приятелки  Simple Smile

# 57

Ми към момента и тяхното е такова, излизане по приятелски.

# 58

Ми към момента и тяхното е такова, излизане по приятелски.

ама приятелчата за секс, нали  Stop
има един-два нюанса разлика  Mr. Green

# 59
Може такива неща да ми правят впечатление,но никога не съм била нахална. Всъщност съм доста скромна.
Излизах и с мъж,който определено имаше възможност. С него сме ходили по скъпи ресторанти и винаги съм го оставяла той да поръча това,което прецени. Като се има предвид,че той знаеше моя вкус.
И той дори ми правеше забележки,че няма от какво  да се да се притеснявам и не трябва да се пести, да не се съобразявам,но просто такова ми е възпитанието.

С това момче бяхме в заведение,което е не е от най-скъпите и човек със сигурност може да си позволи вечеря там. Оставих той да избере това,което ще поръчаме,като не съм се налагала.

Не само аз съм му навита Grinning Взаимно е. Просто нещата между нас се случиха адски ненадейно.. и затова не ми се иска всичко да се проваля само заради това,че е възможно да е скръндза.

Общи условия

Активация на акаунт