Страхувате ли се от неизвестното бъдеще?

• 8 105
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Определено имам нужда от такъв, а дали е горкият психолог... Може би да, но има ли нужда от такива коментари. 
Ами не знам. Стана ми жал за 4овека да изслуша същата история за незнам кой ли път ...

А по повод

Написах това,  за да излея всичко, което ми тежи, имах нужда просто да "чуя" тези неща от хора, които не ме познават
...
интересно ми е какво стана , след като ги видя тези мнения? какъв е ефекта ?

# 31
  • София
Ох, заглавието е толкова абсурдно, че не мога да се сдържа. Естествено, че бъдещето е неизвестно. И в това му е чара.
Навремето майка ми всекидневно измисляше поне по 10 черни сценария за моята личност, в които свършвах в тролей, плод-зеленчук, болницата, затвора, гробищата.
Затова аз избягвам да мисля за далечното бъдеще. Абе въобще какво има да му мисля. Пиша си задачките за седмицата, евентуално за месеца и това е. Накъде повече напред? Накъде да го планираш, че и да се страхуваш? Това да не ти е : Петилетката за четири години! Mr. Green

# 32
вярно майките не са сред особено спокойните гадателки на бъдещето на потомството ... но ето една много сладка и позитивна

Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) Songtext

When I was just a little girl
 I asked my mother what will I be
 Will I be pretty, will I be rich
 Here's what she said to me.

Que sera, sera
 Whatever will be, will be
 The future's not ours to see
 Que sera, sera
 What will be, will be.

When I grew up and fell in love
 I asked my sweetheart what lies ahead
 Will we have rainbows day after day
 Here's what my sweetheart said.

Que sera, sera
 Que sera, sera
 What will be, will be.

Now I have children of my own
 They ask their mother what will I be
 Will I be handsome, will I be rich
 I tell them tenderly.

Que sera, sera
 Que sera, sera
 What will be, will be.

Que sera, sera...

https://www.youtube.com/watch?v=feLYScItHMo

# 33
  • София
Каквото и да ти казват хората, включително някой психолог, ти сама трябва да вземеш решение. Едно време хората са ходели на спокойствие в гората или полето и са размишлявали, говорели са със себе си. Така сами са си изяснявал нещата. Според мен в повечето случаи човек много добре знае какво иска и какво решение иска да вземе, но го е страх от последствията. Понякога промяната е наложителна, макар и нежелана.

# 34
Да страхувам се,но се опитвам да не мисля за него.Много перипетии са ми минали през главата и знам,че живота на човек може за един миг да се преобърне на 180 градуса.Не обичам да правя планове за бъдещето и мразя въпроса,който задават на интервюта за работа,,Как виждате себе си след 5 години?,,Хубаво или не,живея ден за ден и за добро или за лошо,не съм амбициозен човек.

# 35
Bandiera rossa успокоява ме това, че някой поне се опитва да ме разбере и въпреки някой е отделил от времето си да помисли върху моите тревоги още повече хора, които не познавам и макар че всяка от вас си има куп проблеми, доста по-сериозни сигурно от моите, е изказала мнението си от своя опит...
А и споделен проблемът не звучи чак толкова плашещ...  Благодаря на всички ви.
Между другото често използвам форума със забавните теми, за да си оправя настроението като чета най-различни неща. Като цяло този форум с всички жени, които споделят, много ме успокоява. Създали сте някакъв вид приятелство, далеч от маски, интриги, без женска злоба(в повечето случаи)  и ми действа много добре на психиката. 

# 36
  • София

Всъщност не мисля, че ти трябва психолог. Копнееш за щастие и за сигурност - и двете са нормални. И като желания, и като състояние на духа... при положение, че не ги намираш.И възрастта ти е нормална за да започнеш да търсиш "пристан" и спокойствие...

И гаджето го разбирам - след една неуспешна, очевидно, връзка, завършила с дете с разделени родители и една връзка само на една година... ами, и аз на негово място не бих се обвързала с второ дете на този етап.

Нямам рецепта за твоя проблем, обаче.

Навярно би те успокоило до някъде поне да поговориш с него - не с психолог, а с източника на проблема - не точно да му поставиш ултиматум, той едва ли би бил в твоя полза (е, до колко "твоята полза" е наистина твоя полза е друг въпрос, на който отговор, уви, предварително няма как да получиш), но поне да знае как се чувстваш.

# 37
  • София
Да, бе, нямало маски и интриги! Има достатъчно много хора, които само дебнат нещо да се счупи в нечий живот и настава вселенска справедливост. Особено ако нещата са изглеждали доста добре и са предизвиквали завист. Женска работа.

А може и точно говоренето с източника да е страшно, защото поставянето на въпроса може да накара авторката да решава. Според мен почти всеки път човек избягва подобни разговори, защото усеща какво ще чуе, а точно това не иска да чуе. Сладката самозеблуда пред горчивата истина. Разговори с източника има смисъл, когато човек е готов да чуе всякакъв отговор и е готов да вземе решение, колкото и да боли.

# 38
  • София
Ой, милата, как ми домъчня за теб, съвсем честно! Спомних си и аз колко ужасно се чувствах на тази възраст, как майка ми и на мен ми ми пилеше за бебе непрекъснато, колко зависима бях от нейното мнение ... бррр, ужасни са 20-те години, не бих искала да се връщам там.

С две думи, разбирам те, и други сме били така и сме минали през това, гадно е, ама е част от порастването, какво да се прави. Не ти трябва психолог, а начин да общуваш с родителите си спокойно и без да ги оставяш да ти влияят толкова на живота (имам предвид и другата ти тема също). Но и това не става бързо и лесно, трябва да се преболедува.

Успех ти желая, от сърце!  Hug

# 39
  • София
Така си е. Аз "боледувах" от последствията от мнението на родителите ми от 19 до 29. После ми мина.

# 40
Хайде да изплюя камъчето- както споменах приятеля ми вече има дете и по всичките му думи аз разбирам, че той в момента не иска още деца. 
Живеем заедно, добре сме, разбираме се и се обичаме, но не съм сигурна в тазо връзка занапред. Аз искам нещата да се развият, но на него в момента така му е добре. Не смея да говоря сериозно с него по темата, защото ме е страх, че ще чуя неща, които не искам.  Наистина искам да съм с него, искам да правя това, което правя, но вече не ми е достатъчно...  Не искам да се разделям с него, не искам друг човек, но не знам колко време съм готова да чакам да поиска същото, защото той може никога да не го поиска. Заедно сме от година и няколко месеца, ами ако чакам още 2 години и накрая се окаже, че съм чакала едно нищо? 
И ми остава да чакам,и в много вероятно накрая да съжалявам.

Добре че не пусна ситуацията в СО, където има един екип, на който му плащат комисионна за разделяне на неоптимални връзки.

Може да ровиш с психолози, а може и да постъпиш прагматично: за доста хора е ясно, че този мъж не е за теб. За мен е нормално, не е някаква фантазия, да си сигурна в мъжа до себе си и да не гадаеш какво иска от живота, ами да го почвате тоя живот, защото времето минава много бързо.

Майка й не й пили за бебе, а й пили да си намери нормален мъж. С който би трябвало бебето да се случи, освен ако не са си напълнили главата с модерни идеи, че е куул да се ражда след 30, ако може на 35, да не се минем.

Така че- постъпвай прагматично, няма нищо лошо в това наистина да си търсиш щастието, да си търсиш стабилен мъж за брак, защото тия неща са наистина важни и могат да ти оформят живота много повече от пътувания и т. нар. "кариера".

А това с "не искам друг" е смешно и ще го забравиш в момента, в който се появи подходящ Друг.

# 41
  • София
Ооо, така ли било? Това си е доста тегав проблем, за който са писани десетки теми тук. Особено мъж с едно дете. Според мен, с децата има две положения - или ги искаш, или хич. Особено след като вече има дете и не иска, е вероятно никога да не поиска. Той се е отчел. Close

# 42
Аз се чудя защо първо венчило моми ще взимат мъж с дете...то даже и аз бягах от такива.

Интересно дали авторката се грижи за това дете, дори само временно и дали ако види каква е реалността, няма да се позамисли за "бебенцето".

# 43
на майка и каква и е работата да и пили.

# 44
  • София
Защото знае за какво става въпрос. След една година нещата са кристално ясни.

Общи условия

Активация на акаунт